Kauhua yöpöydällä

Toiset kirjat vain koukuttavat niin, että lukemista ei malta lopettaa vaikka tietää sen kostautuvan aamulla kellon soidessa. Näin mulle kävi Mia Vänskän kirjojen kanssa.


Kirjojen selkämyksestä löytyy kuvassa olevan eläimen kuva. Ja arvattavastikin se tarkoittaa sitä, että kirjojen skene on kauhu. Tai oikeastaan ei voi puhua kauhusta vaan yliluonnollisuudesta. Mua on aina kiinnostanut tämän alan kirjallisuus, niin tieto- kuin kaunokirjallisuudessa. Taisin olla 10-vuotias, kun olin kahlannut kaikki kirjaston rajatietohyllyn kirjat läpi. Myös leffapuolella alan elokuvat ovat lemppareitani. Verellä mässäillyä se ei tarkoita vaan sitä, että mukana jotain, joka liikkuu ihmismielen rajoilla.


Vänskän kirjoissa liikutaan tutuissa kotimaisissa maisemissa keskellä arkista elämää ja henkilöhahmot ovat matti ja maija meikäläisiä. Mukana kulkee koko ajan kuitenkin lukijaa piinaava ote, joka ei ehkä hellitä kirjan loputtuakaan...Kirjoja on kolme (kuvista puuttuu jo aiemmin lukemani Saattaja), mutta jokainen on itsenäinen teos. Helppoja kirjoja lukea, suosittelen.


Kommentit

 1. No huh! Mä en kyllä uskaltais sit valvoa! Muakin kyllä kiinnostaa yliluonnolliset jutut mut ei kauhu! Kääk! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, onko se kauhua vai jotain sellaista, josta ei tiedä onko totta vai tapahtuuko kaikki vain pään sisällä :)

   Poista
 2. Yliluonnolliset kiinnostaa ja kauhukin, mutta ennen nukkumaan menoa ei voi lukea mitään jännää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan parempi niin, jos uni ei sen jälkeen tule tai möröt vierailevat sängyn alla yöllä ;)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Saaristoseikkailu

Mausteista makua

Rannalla