Kuinka selvitä hengissä korkeilla koroilla

Aika usein saan ihasteluita mun korkeista kengistäni. Hyvin usein myös samaan hengenvetoon todetaan, että "mä en kyllä tollasilla voisi kävellä". Oletan, että ihastelut eivät olleet ns. käänteiskieltä eli puhuja ei tarkoittanut, että hän ei ikipäivinä laittaisi jotain noin kamalia kenkiä jalkaansa vaan että korot olisivat kivat, jos jalat sellaisia kestäisivät.

Tässä muutama kikka, jotka helpottavat koroilla kävelemistä. Täytyy vaan löytää se paras koron malli ja korkeus itsellensä, oli se sitten 3 tai 13 senttiä.

Beads high heels avokkaat

Ihan ensimmäiseksi, valitse oikea koko. Itsestäänselvyys? Kyllä, mutta tärkeintä on huomata, että saman merkinkin kengät saattavat istua omaan jalkaan eri tavalla. Mulla itselläni esim. talvisaappaissa ja nilkkureissa käytössäni on yleensä se oma "normaali koko", kun taas avokkaissa täytyy usein valita kokoa pienempi. Myös oma koko kannattaa aina välillä tarkistaa, jalan koko vaihtelee ja siihen(kin) vaikuttavat naisen elämän kulkua säätelevät hormonit. Raskauksien aikana koko saattaa kasvaa ja vaihdevuosissa jalan kaari madaltua, sekin vaikuttaa kokoa kasvattavasti.

50-luku 50's shoes high heels mustat remmikorkkarit

Tunne jalkasi malli. Matalakaarinen jalka vaatii malliltaan erilaisen kengän kuin korkeakaarinen. Korkea jalkaholvi saattaa jättää avokkaissa hassun "raon" kengän ja jalan väliin, kun taas matala jalkaholvi vaatii usein tukea. Korkealle jalkapöydälle on varattava riittävästi tilaa saappaissa ja nilkkureissa välttyäkseen ikäviltä hankaumilta. Kaikille eivät vain sovi kapeakärkiset korkkarit.

turkoosit korkkarit turquoise high heels

Mitä paksumpi korko, sen helpompi kengillä on kävellä. Jos olet epävarma korkojen käyttäjä, vältä stilettikorkoja. Mitä enemmän korolla on maahan osuvaa pinta-alaa, sen vähemmän kävelijää huojuttaa eikä jokainen tielle osuva rakonen tarkoita mahdollista nilkan nyrjähdystä. Kiilakorko on tukeava vaihtoehto talvisiinkin keleihin.

black and red studded high heels

Vältä aivan ohutta pohjaa. Pieni korokepohja tekee kävelystä miellyttävämpää ja tasoittaa kannan ja päkiän välistä eroa. Kumipohja on parempi kuin kova muovinen. Kumipohja vaan taitaa olla harvinaisempi kevyissä korkokengissä, nilkkureita ja saappaita pehmeämmällä pohjalla löytyy helpommin.

brown ankle shoes

Tue nilkka. Mitä enemmän materiaalia nilkan ympärillä on, sen tukevampi kenkä. Pätee myös korkkareista puhuttaessa. Itse suosin myös kesäkoroissa kenkiä, joissa on ainakin jonkinlainen nilkkaremmi, mutta parempi vaihtoehto on kunnon varsi. Myös Mary Jane -tyyppinen kiinnitys (jalkapöydän yli kulkeva remmi) antaa tukevamman olon kuin avokas tai remmisandaali.

geelityyny kenkiin

Käytä apuvälineitä. Jos kanta nousee kävellessä tai avokas on hitusen liian suuri, apua voi saada kengän kannan sisäpuolelle kiinnitettävästä ns. sukan säästäjästä. Parhaimmaksi olen todennut mokkanahkaiset kantapää pehmusteet. Hyviä myös hiertymien ja rakkojen syntymisen estämiseen. Päkiän alle on saatavana geelityynyjä, jotka vaimentavat paineen tuntua ja sen lisäksi myös pienentävät liian väljää kenkää.

Viimeinen vaan ei vähäisin kikka: Riisu korkkarit ja venyttele varpaita mielellään ilman kenkiä. Itse en satunnaisia poikkeuksia lukuunottamatta koskaan käytä korkeita korkoja muutamaa tuntia pitempään yhtäjaksoisesti.

silver studs high heels
Kaikki kuvien kengät omalta kenkähyllyltäni

Harjoittelu tekee mestarin, kyllä koroillakin oppii kävelemään, kun sinnikkäästi harjoittelee :)


Kommentit

 1. Ihanan korkeita ja kauniita kengiä sinun kengähyllyssä.. minä olen aina käyttännyt korollisia kengiä ja tykännyt myös käyttää niitä, mutta nyt en enää voi lonkan nivelrikon vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikäviä kaikki vaivat, joiden takia joutuu luopumaan asioista, joista pitää. Onneksi myös matalia kenkiä löytyy kauniina malleina.

   Poista
 2. Sinähän olet varsinainen asiantuntija, ja sen kyllä huomaa! Niin kauniisti astelet upeilla kengilläsi. Onhan minullakin korkkareita jos jonkinkokoisia, ja usein tuntuu, että turhaan niillä arastelen kävellä. Tuntuu helpoimmalta sujauttaa matalat kengät "varmuuden vuoksi" jalkaan. Juhlissa toki tykkään käyttää korkkareita mutta pitäisi arkenakin enemmän. Ne ovat niiiiin ihania.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yli 30 vuoden korkokenkäkokemuksella jonkin verran on tullut asiaan perehdyttyä :) Toki tilannekohtaisesti koroilla minäkin lukuun ottamatta pieniä virhearviointeja, jolloin tulee mieleeni, että olisikohan ne matalammat olleet kuitenkin käytännöllisemmät...

   Poista
 3. Ihania kenkiä sulla! Voisitko joskus tehdä sellaisen kokonaisvaltaisen kenkä-postauksen jossa olis KAIKKI sun kengät vaikka vuoden aikoihin soveltuen tai väri järjestyksessä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, melkoinen toive =D Kaikkia kenkiäni en lupaa ainakaan yhdessä postauksessa esittellä, sitä ei jaksaisi lukea kukaan, sen verran laaja on varastoni ;) Mutta jotain soveltavaa voin jossain vaiheessa yrittää riipiä kokoon. Kiitos postausehdotuksestasi :)

   Poista
 4. Hyviä ohjeita ja huippuihania kenkiä. Hyvää perjantai-iltaa!

  VastaaPoista
 5. Täydelliset ohjeet, just näin :D ! Ja olen itse huomannut korkeilla koroilla kävellessä, että kantapää maahan ensin. Eli kun ottaa askeleen, niin se korko maahan ekaks.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienosti osasit pukea sanoiksi tuon kävelytyylin. En olisi itse osannut kertoa kuinka tapahtuu, mutta näinhän se on, korko edellä :)

   Poista
 6. Kiitos hyvistä vinkeistä. Arvaapa; sinusta tuli nyt se virallinen korkkaridaamimme :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oho, johan tittelin sain, kiitos :) Täytyy yrittää olla sen arvoinen ja postailla ahkerasti korkkarikuvia ;)

   Poista
 7. Korkokengillä kävellessä ryhti pysyy väkisinkin hyvänä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, pitäisi vaan muistaa pitää sama ryhti matalillakin kegillä :)

   Poista
 8. Hyviä vinkkejä! Ja allekirjoitan tuon "vaihdevuosissa jalan holvi alkaa madaltua", joskaan en tunnusta ihan vielä vaihdevuosia potevani, mutta koko on kasvanut yhdellä numerolla ja jalkaholvi tosiaankin vähän madaltunut. Tosin mulla painaa jalkaholvia alaspäin myös luutumaton murtuma jalassa, holvituki on ihan ehdoton tai muuten jalkaa tukeva malli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä huomasin jalan kasvamisen raskausaikoina, mutta jotenkin mystisesti pikkulapsiaikojen taakse jäätyä mun jalkani kutistuivat (!) takaisin entisiin mittoihin, toinen jalka jopa pieneni hieman enemmän =D Uutta kasvuaaltoa odotellessa ;)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Saaristoseikkailu

Mausteista makua

Rannalla