Viikonlopun kaksipyöräiset asiat

Lauantaiaamu starttasi kuten muissakin kouluikäisten perheissä, lasten kevätjuhlinnalla. Meillä juhlintavuorot jaettiin niin, että mies suuntasi naapurikuntaan 30 km päähän esikoisen koululle ja minä suhasin kahden oman kunnan koulun väliä. Tokihan kaikki juhlat olivat suunnilleen samaan kellonaikaan...

Erityinen esikoinen ei ole koskaan ollut moottoripyörän kyydissä, joten isi päätti, että nyt on pojan päästävä pyörällä päättämään toiseksi viimeinen peruskouluvuotensa. Koska molempien mopot ovat yksipenkkisiä, täytyi lähteä omaa autotallia edemmäs moponlainaan. Miehen tallikaverilla on kakkospyöränään  nojatuoli-Harrikka, jonka penkillä kokemattomankin on helppo ja turvallista istua. Niin innoissaan poika oli ollut, että oli halunnut kokea vielä kunnon vauhdin hurmaa moottoritienopeudella.

biker


Kevätrumbarupeaman jälkeen lähdimme aikuisporukassa katselemaan Helsinki Bike Shown tämän vuoden tarjonnan. Pyöriä oli näytillä hieman vähemmän kuin edellisvuosina, liekö epävakaiset sääolot ja päivän muut juhlatilaisuudet syynä. Paljon oli kuitenkin porukkaa pyöriä katsomassa ja tuttuja tapaamassa.

aliens moottoripyöränäyttely chopper

custom kustomi moottoripyörä prätkä

rattbike sivuvaunu rakennettu mööttoripyörä

Hietsun toinen pää oli vielä päivällä tyhjillään, illalla meno saattoi olla jo hieman toisenlaista. Siistejä liivimiehiä päivällä, kuinkahan siistiä meno oli illalla (joojoo, hieman asenteellista ja provosoivaakin).

Hietaniemi Helsinki hietsu

hippy bike chopper hojakka näyttelypyörä moottoripyörä rakentaminen

yellow bike chopper motorbike

Illalla vielä minimopoilua omassa pihassa. Mies oli päättänyt, että tässäpä juuri 7-vuotta täyttäneelle juniorille oiva harrastus ja toi tallin täytteeksi kutistetun crossimopon. Aika söpö tällainen pikkuruinen kaksipyöräinen on ja minikokoinen kuskikin valloittava varusteissaan. Apukättä tarvittiin pyörän ohjaamisessa oikeille poluille, mutta harjoittelun jälkeen mopo pysyi pystyssä hetken jo ilman tukeakin. Äidillä pikkuisen sydäntä kylmää, mutta toisaalta jos nyt oppii moottorivehkeen oikean käsittelytavan, ei ehkä isompana ole tarvetta enää näyttää kavereille ja ympäröivään liikenteeseenkin pystyy kiinnittämään huomiota paremmin, kun ajotaito on hallussa.

crossipyörä motocross lasten crossipyörä

yamaha crossimopo crossbike junior motocross junnucrossi enduro

Sunnuntaina ihmettelimme vielä Rajamäellä rompetoritunnelmaa ja tehtiinpä sieltä loistava löytökin, mutta siitä myöhemmin kera torikuvien.

decoupage siirtokuva siirtokuvatekniikka

tank art death

middle street sddle art motorbike kohokuvioitu kuvioitu nahka

rautaperse rautaperseajo

Kommentit

 1. Kiva kokemus esikoisellenne :-) Oma poikani sai ekan minimoponsa, 50-kuutiota, 4-vuotiaana joululahjaksi. Ja sitähän piti heti hangessa kokeilla, mutta kaatuminen oli pehmeää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esikoinen on jo mopoikäinen, mutta kun omat taidot eivät riitä niin kyydissä istumalla saa onneksi tuntea vauhdin hurmaa :) Aikamoista menoa tuo noiden pienten mopoilu aluksi on, mutta taitavat omaksua monta asiaa nopeammin ja helpommin kuin me aikuiset.

   Poista
 2. Liikkiksen näköinen juniorinne on crossimopon selässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiks ole, on vielä ikäisekseenkin melko pikkuinen tappi :)

   Poista
 3. Wow upeita pyöriä ! Ihana tuo teidän pikkumotoristi <3

  VastaaPoista
 4. Ihana postaus. Todella kivan näköisiä pyöriä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoja ovat, mielikuvitusta on rakentelussa kyllä käytetty.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hissillä Fjellheisen huipulle Tromsøssa

Yksi maailman hehkutetuimmista teistä: Atlantic Road -kannattiko ajaa?