Mini trippi

Joskus mies osaa vielä yllättää kaikkien yhteisten vuosien jälkeenkin. Perjantai-iltana hän ilmoitti järjestäneensä lastenvahdiksi anoppinsa, että laitahan nainen tavarat kassiin, joka sopii pyörän perälle. Toki näin miellyttävään tarjoukseen oli tartuttava, joten lauantaiaamuna käänsimme mopojen keulat kohti maantietä huolimatta alhaalla roikkuvista pilvistä ja huojuttavasta tuulesta.

Koukkasimme Karkkilan sateisen rompetorin ja pizzapaikan kautta Fiskarsin idylliseen ja pysähtyneeseen rauhaan yöpymään. Hotellihuonetta ei meillä tälläkään kertaa ollut varattuna, mutta mies oli etukäteen tehnyt tutkimustyötä netissä ja ehdotti majapaikaksi vanhaan hienotaepajaan rakennettua Tegel -hotellia, josta löytyikin juuri sopivasti vielä yksi vapaa huone. Olen muuten kummastellut meidän tuuriamme, että kuinka kaikissa hoteleissa aina sattuu olemaan vielä ja toisaalta enää ainoastaan se yksi huone vapaana ;)

fiskars ravintola ruokapaikka jokimaisema fiskari

hotellit fiskars majoitus majoituspaikat
Hotelli Tegel

näkymä maisema
Näkymä hotellihuoneen ikkunasta, ei hullumpi
Suunnitelma tavaroiden purkamisesta, ajovaatteiden vaihdosta toisiin, suihkuvirkistäytymisestä ja ehkä hetken huilaamisesta ennen kylille lähtöä kuitenkin tyssäsi siihen, että huone oli siivoamatta ja petivaatteet vaihtamatta. Suihku täynnä pitkiä hiuksia (joita löytyi vielä lavuaarin reunalta siivoamisen jälkeenkin) ja näkyi huoneessa olevan muutakin edellisen asukkaan jäämistöä. Saimme tavoitettua vielä sulkeutuvan respan asiakaspalvelijan, joka tilannetta kovasti kummasteli, "ne kesätyöläiset". Siivoja soitettiin paikalle ja saimme tavaramme jätettyä huoneen nurkkaan. Nahkavaatteissamme ja matkapölyisinä jätimme huoneemme siistiytymään ja lompsimme tutustumaan yläruukin kulttuuripolkuun.

fiskars vanhat talot

ruukin alue ruukki ruukkinäkymä

jätetiili tiilitalo

käsityöläiset pajat työpaja

Hotellin huonehinta ei ollut varustetasoonsa, palveluihinsa ja yleiseen hotellien hintatasoon verrattuna niitä edullisimpia, joten harmittava episodi siihen nähden. Laskua maksaessamme mies kyseli, että mitenkäs tapahtunut näkyy hinnassa, jolloin ensin kerrottiin, että sori, ei voi auttaa ja vasta jonkun aikaa asiaa ihmeteltyä, suostuttiin antamaan huonehinnasta n. 5% alennusta. Onneksi olimme vain kaksi reissussa rähjääntynyttä motoristia, kiireinen salkkuliikemies olisi saattanut olla tapahtuneesta enemmän harmissaan.

Itse hotelli oli omaan makuuni sisätiloiltaan hieman liiankin steriili ja toimistomainen. Kokousvierraillehan hotelli on tehty ja varmasti toimiva tarkoituksessaan. Hotellin ulkopuoli, vanha, punatiilinen ruukkirakennus antoi odottaa hieman toisenlaista sisustusta. Plussaa tulee siitä, että yleisilme oli erittäin siisti (paitsi se huone ennen siivousta...) ja hotelli rauhallinen. Huone oli melko pieni ja riisuttuilmeinen, mutta ihan tarpeeksi kahdelle ihmiselle. Aamiainen tarjoillaan viereisessä rakennuksessa, välissä kulkee joki. Ympäristö on kaunis ja idyllinen.

joki

keskusta

maisema suomi

Fiskars tuskin kaipaa esittelyä, tarjollahan on kaunista jokimaisemaa ja ihania vanhoja taloja, käsityöläismyymälöitä ja työpajoja. Ja kesäisin kymmeneen auki oleva Siwa. Taitaa olla ainoa paikka lähistöltä, josta voi ostaa iltanaposteltavaa huoneeseen. Päivällinen pizzan maku kitalaessa vielä illallakin ei innostanut syömään mitään raskaampaa, joten mies vei meidät sanan mukaisesti ulos syömään: torin reunan nakkikioskilla lihis ja täytetty sämpylä toimivat iltapalana. Arvatkaa, kumman niistä minä söin.

käsityöläiset Fiskars huovutus käsityö käsityöyrittäjä käsityöläispuoti käsityökauppa

Jos Fiskarsiin on menossa ja tuoksut miellyttävät hajuaistia, kannattaa pistäytyä torin laidalla olevaan afrikka-kauppaan. Sieltä löytyy huumaavan tuoksuisia saippuoita ja tietysti kaikkea muutakin kivaa ja värikästä.

Sen pituinen se matkan ensimmäinen päivä. Seuraava aamu valkeni aurinkoisena, mutta se onkin jo oman tarinansa arvoinen.

hd harley ladybiker biker harleylady bikerchic harrikka rakennettu moottoripyörä sporster

softail chopper sporster 1400 cc 1200 cc custom kustom motorbike


Kommentit

 1. Vastaukset
  1. Olen muutaman kerran ajanut läpi, mutta nyt oli aikaa kierrellä enemmänkin. Keskikesällä (tai olisi edes jonkinlainen kesä ;)) toimintaa on varmasti enemmän, nyt oli hieman hiljaista ja suurin osa puodeista kiinni.

   Poista
 2. Kiva lukea kokemuksistasi - minullakin oli juuri Fiskars -postaus;)
  Kivaa juhannusviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoissa paikoissa olemme siis liikkuneet, täytyypä heti tulla katsomaan millainen reissu teillä on ollut :)

   Poista
 3. Huhhahheijakkaa mitä palvelua hotellista! No eipähän sinne tartte mennä sitten ainakaan, edes kokeilemaan. Yh.

  Mutta toisaala reissut yhdessä ovat aina ihan parhaita, se lienee kuitenkin se tärkein juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, näin se sana kiertää blogimaailmassa...Eipä tuo onneksi meidän maailmaamme kaatanut ja muuten hotellikin oli ihan positiivinen kokemus. Kyllä, kahdestaan tehdyt aikuisreissut ovat parhautta!

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Niin on ja vielä aika keskeisellä paikalla eteläsuomalaisille vaikka vaan päiväkäyntiä ajatellen.

   Poista
 5. Kuulostaapa kivalta, kun mies järjestää yllärireissun ja vielä lastenvahdinkin. Ihanina kuvia!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Saaristoseikkailu

Mausteista makua

Rannalla