Rompetta torilla

Miespuolinen kaveri totesi rompetorilla törmätessämme, että "sä varmaan löydät täältä hirmuisesti kaikkea mielenkiintoista" tarkoittaen sillä sarkastisesti ihan päinvastaista. Onhan rompetoreilla toki mutterinmyyjää ja rengaskauppiasta, joiden tuotevalikoima ei kiinnosta tippaakaan, mutta löytyy sieltä paljon muutakin. Katsokaa vaikka kuvista.

vintage

rug doll vintage

vintage clothing rompetori kirpputori kirppis

Ylemmän kuvan taustalla näkyvä kirkkaansininen biker jäi harmittamaan, mun piti vielä ennen lähtö käydä sovittamassa sitä ja hieromassa kauppoja, kun en viitsinyt ottaa kannettavakseni heti kiertelyn alkuvaiheessa. Unohdin sitten koko takin!

metallic artwork motorbike prätkä moottoripyörä taide

vintage baby carriage

mopo

metallic signs norton

Torikauppiaiden kojujen lisäksi monella rompetorilla järjestetään oheistoimintana harrasteajoneuvonäyttelyitä drive in -periaatteella eli yleisö voi tuoda näytille vanhoja ja/tai rakennettuja autoja ja moottoripyöriä. Rajamäen rompetorilla bongasin näköjään värikkäitä menopelejä.

motorbike kustom sivuvaunu side bar

rajamäki rompetori kuvia

turquoise rajamäki rompetori kuvia

jenkkiauto yankee car rajamäki rompetori kuvia

rajamäki rompetori kuvia


Meidän ainoa ostoksemme oli nahkainen lääkärilaukku 1930 -luvulta. Pientä fiksausta ja se on juuri sopiva mopon tarakalle. Laukussa on vielä omistajan nimilappu tallella, J. Hallikainen, Antrea. Antrea on Etelä-Karjalassa aiemmin Suomelle kuulunut paikka, joka jouduttiin luovuttamaan Neuvostoliitolle. Mikähän mahtaa olla lääkäri Hallikaisen laukun tarina?

nahkainen lääkärinlaukku kirppislöytö 1930 sodan aikainen

Kommentit

 1. Voi miten ihana tapahtuma! Itse en ole rompetorilla koskaan käynyt, mutta nyt alkoi tehdä mieli kun näin kuvasi. Tekee mieli tuollaiselle kuvailemaan ja tonkimaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaa tonkimaan ja aikaa kannattaa varata runsaasti :) http://rompetori.info/ on kovassa käytössä, sieltä löytyvät kesän rompetorit, vanhan ajan markkinat, mobiilinäyttelyt ja paljon muuta.

   Poista
 2. Johan on rompetta kerrakseen - ja kyllä tuolta olisi löytynyt jo noidenkien kuvien perusteella vaikka mitä;)
  Autoista sydämeni vei tuo pieni sininen♥
  HIeno löytö tuo lääkärinlaukku!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo pieni sininen olisi juuri sopiva kauppakassi, ei tarvitsisi miettiä kääntyykö auto parkkiruutuun :)

   Poista
 3. Minun äidin täti oli Antreasta ja nii vää hyö joutuit lähtemää taipaleel...Voin yrittää etsiä sinulle tietoa vaikka netistä tuosta tohtorista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä jo yritin googlettaa Hallikaisen J:n tietoja, mutta eipä löytynyt. Oliskohan ollut valelääkäri :DD!?

   Poista
  2. Laitoin sinulle s-postia :) en löytänyt Hallikaista, jos se olikin valelääkäri;)

   Poista
 4. Olen 'löytänyt' rompetorit isäni myötä, sillä hän entisöi vanhoja moottoripyöriä ( ei enää) ja niistä löytyi niihin osia tai aihioita, joita pystyi kunnostamaan. Ja niissä tosiaan paljon kaikkea muutakin vanhaa esineistöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä juuri on ollut rompetorien alkuperäinen toiminta-ajatus. Harmittavasti joillekin toreille on myös tullut "markkinakrääsän", uuden kiinantuontitavaran, myyjiä enemmän :/

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Saaristoseikkailu

Mausteista makua

Rannalla