Tuplafarkku

denim outfit denim on denim double denim jeans
 
Vielä muutama muotikausi sitten asua, jossa on yhdistetty useampi farkkukankainen elementti pidettiin junttiuden huipentumana. Meidän farkkufanien onneksi muodin kiertokulku ja kasari-ysärimuodin paluu teki tuplafarkusta taas hyväksyttyä. Ei sillä, että hirvittävästi painoarvoa laittaisin sille kuinka mun pukeutumistani arvioidaan muodikkuusasteikolla ;)

suede coat camel 70's fashion thrifted fashion seventies

Pikkuisen cowgirl-henkeä asuun tuli seitkytluvun mokkatakilla (kirppikseltä 50 senttiä) ja ruskeilla asusteilla. Mokkatakki on Frihansa-merkkinen, valmistettu Lauttakylässä. Wikipedia kertoo paikkakunnan sijaitsevan jossain Huittisten liepeillä, mutta valmistaja on ihan tuntematon mulle. Takki ei ihan tuollaisena miellytä, olen miettinyt sen lyhentämistä, olisikohan vyötärömittaisena parempi?

jeans shirt denim shirt

camel ankle boots
mokkatakki kirppis - farkut Ebay.de - farkkupaita kirppis (Gap) - nilkkurit Englannista -nahkalukku kirppis

Kommentit

  1. Kivasti tuo ruskea nahka sopii farkun pariksi. Ja farkut ovat hyvänmalliset.
    Kivaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Farkku yhdistettynä tiettyyn sävyyn ruskeaa on oikeastaan klassikko, se "alkuperäisiin" farkkutikkauksiin käytettävä lankahan ei ole keltaista vaan vaaleanruskeaa. Kiitos, mukavaa viikkoa sinullekin :)

      Poista
  2. Kiitos :) Ajattelinkin kuvia ottaessani, että toivottavasti en sulaudu näissä väreissä liian hyvin taustaan :)

    VastaaPoista
  3. Juuri samanlainen mokkatakki oli aikoinaan kahdella koulukaverillani ... itse käytin jo silloin mustaa nahkaa :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rokkareilla taisi ainakin olla ruskeat mokkarotsit, mä olin (miten niin OLIN? ;)) hevari, joten mustaa nahkaa ja farkkua mullakin :)

      Poista
  4. Tosi kiva asu ja väriyhdistelmä. Takki olisi mun makuuni (=omaan käyttööni) juuri tuollaisena, mutta lyhyt versio on varmasti enemmän sun tyyliä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tuo takki paha ole tuonkaan mittaisena, mutta tosiaan ehkä viihtyisin paremmin hieman lyhyemmässä.

      Poista
  5. Samaa mieltä, tuo väripari toimii tosi hyvin<3 Miinä kiikutin keväällä vanhat farkkupaidat kirppikselle kun totesin a) telttakokoisia, b) vaalea farkun väri vie lopunkin värin mun naamasta. Sulle sopii ainakin tuo vähän tummempi hyvin. Takki on musta hyvä ton pituisena, mitähän tapahtuisi jos siihen laittais sisäpuolelle vyötäröön kuminauhan että tulisi vyötärö esiin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin on yksi vaalea farkkupaita ja se ei tunnu tällä hetkellä ajankohtaiselle, mutta taidan säilyttää vielä toistaiseksi. Vähän saman tapaisia ajatuksia takista, mutta mietin, että pitäisi ehkä kokeilla kiinni napitettuna ja leveän nahkavyön kanssa. Ja tuohon a) telttakokoisia, sehän on loistava juttu: koska todennäköisesti pusero ei ole kaapissa venynyt, tarkoittaa se sitä, että kantaja on kutistunut, hyvä sinä :)!

      Poista
  6. Upea kokonaisuus, sininen ja konjakki on niin kaunis yhdistelmä. Ja minä melkein sanoisin, että älä hyvä ihminen lyhennä takkia, se on ihan uskomattoman mahtava noin! Vaikka siis jos ei itse viihdy niin sitten toki, minä tykkään siitä noin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kahden vaiheilla olen takin kanssa, siksi siihen en ole vielä aiemminkaan halunnut koskea. Ehkä annan sille vielä mahdollisuuden ja kyllä mulla on aina muutenkin on pieni kynnys lähteä leikkelemään nahkaa, onhan se kuitenkin arvokas, elollisesta saatava materiaali.

      Poista
  7. Blogger on temppuillut kommentoinnin kanssa enkä nytkään tiedä lähtikö äskeinen kommentti matkaan.. Laitetaan varmuuden vuoksi äskeinen viesti uudestaan eli Frihansa oli ulvilalaisen Friitalan nahkatehtaan tytäryhtiö ja sijaitsi Huittisissa, tarkemmin sanottuna Lauttakylän taajamassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksi viesti vaan tuli eli ilmeisesti jotain temppuilua, mä en edelleenkään pysty kommentoimaan omaan tai muiden blogiin kuin ainoastaan Firefoxin kautta, tämä on jatkunut nyt noin vuoden...

      Arvelinkin, että saattaa olla jotain tekemistä Friitalan kanssa, nimi on sen verran samanlainen. Tiedätkö millä ajanjaksolla Frihansa toimi?

      Poista
    2. Ei kai tuo Frihansa tehnyt vientiin? Jotenkin ihan mietiin vaan tuota nimea ja aikakautta. Tuo takki on aika kiva. Minä varmaan virittelisin siihen jotkut pitsirannekkeet tai isot pitsihärpäkkeet hihansuuhun ja napit vaihtaisin joksikin prameaksi. Taakse tamppi ketjusta. Terveisin harakka :D

      Poista
    3. Ei muuten mikään huonompi ajatuksen kulku tuo, että olisi tehnyt tuotteita vientiä varten. Harakalla on varsin hyviä ideoita :) Tamppi-ideaa voisin kokeilla vaikka ihan mokasta ja jotkut isot, saman tyyliset napit kuin takissa. Kiitos ideariihestä :)

      Poista
  8. Luulisin, että toimi 70-luvun alusta vuoteen 1988. Itselläni on kirppikseltä hankittu mokkanahkainen takki, jonka valmistaja on Satanahka eli satakuntalaista tuotantoa sekin ja tyyli on 70-lukuun vivahtavaa. Sama pituus kuin sunkin takissasi, mutta mallissa hieman eroa. Laitan muistaessani blogiin kuvan tästä lempirotsistani :-).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Satanahka on mullekin tutumpi nimi. Tuo mun on miesten takki kokomerkinnän perusteella. On kyllä varsin pientä kokoa, koska ei toi mun mielestäni niin hirmu iso ole, erityisesti kiinninapitettuna ja normaalsti mun (naisten) kokoni on S eli senkin perusteella on 70-luvun kapeaa mallistoa.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mausteista makua

Saaristoseikkailu

Rannalla