Messut, tavarataivas?

Kävimme perjantaina tyttöjeni kanssa pyörähtämässä I Love Me -messuilla.

Silläkin uhalla, että olen tylsä ja hyvän päälle ymmärtämätön, sanon etten oikein löytänyt messuilta mitään kiinnostavaa. Tai olisihan siellä ollut paljonkin ostettavaa jos meikkeihin, koruihin, superfoodeihin tai kenkiin olisi ollut tarvetta. Mutta kun ei ollut niin aika nopeasti kiersimme kojut. Ja myönnän senkin, että tällaisissa suurissa myyntitapahtumissa mulle tulee tarjontaähky. Alkaa hieman jopa ahdistaa se ostoshuuma, joka tuntuu ympärillä vallitsevan.

Enkä ollenkaan halua moittia tarjolla ollutta tuotevalikoimaa, suuri osa oli varsin kelpo tavaraa, osa tarpeellistakin. Mutta tosi asia on se, että tarvittaessa nämä samat tuotteet voi ostaa helposti tavarataloista, pikkuputiikeista tai nettikaupoista. Ehkä mua vaan ahdisti se tungeksiva ihmispaljous, en pidä kauppojen hulluistapäivistäkään.

Ja nyt, kun pahin messuangsti-nillitys on purettu, olihan siellä jotakin kivaakin, kuten:

muotimessut I Love Me messut 2014
...just mun näköiseni nahkaliivi Zipjeans
muotimessut I Love Me messut 2014
...iqui selfienseiniä teineille
muotimessut I Love Me messut 2014
...Lumoan  lumoavia vintage-henkisiä mekkoja
muotimessut I Love Me messut 2014
...Elvarin lakuntuoksuisia saippuoita


muotimessut I Love Me messut 2014

muotimessut I Love Me messut 2014
...komeita mallipoikia muotinäytös ala Teri Niitti
Mun messuostokseni mahtuivat yhteen pienen pieneen paperipussiin eikä näytteitäkään kertynyt kaksi pikkuruista tuubia kuorinta-ainetta. Ostokseni tulivat tarpeeseen: kuusi pussia Forsmanin teetä ja maailman paras ja riittoisin irtopuuteri Grimasilta.

Luoko messut ja vastaavat tapahtumat turhia tavaratarpeita? Ostatko tuotteen koska "se nyt oli halpa messutarjous"?

Grimas puuteri muotimessut I Love Me messut 2014
Irtopuuteri Grimas,teet Forsman Tea

Kommentit

 1. Ostan ja en osta. Menin messuilla aika tavalla sillä logiikalla, että mietin ostokseni etukäteen. Halusin kokeilla Liv-boksia uudelleen ja messujen tarjous oli mainio. Sama päti Ellen tilaamiseen, teen muutenkin pätkä tilauksia lehdistä. Tein heräteostoksiakin, minähän en tarvinnut Inglotin luomivärejä, vaan kun pääsin osastolle olin ihan taivaassa kaikesta valikoimasta. Biozellilla sattui olemaan myös kiva messutarjous, suunnittelematta siis hankin suihkeen jota olin jo miettinyt haluavani testata.

  Olen siis vähän sekä, että ostaja, mutta ennen kaikkea en lähde ostamaan vaan koska halvalla saa. Joko suunnittelen etukäteen tai olen jo hetken halunnut kokeilla. Tai sitten kyse on impulssiostoksesta jonka tekisin ko. merkin liikkeessä muutenkin. Jonka takia olen Ingottia vältellyt, ostan muuten ihan aina :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla logiikalla onkin hyvä mennä, jos tietää jotain tarvitsevansa tai haluavansa kokeilla, on messut hyvä paikka tuotteisiin .Ja mikäli tuote siellä on esillä, todennäköisesti sen ainakin jonkinlaisella tarjoushinnalla saa. Livboxin kohdalla minäkin pysähdyin, en tosin tuotetta tunne kuin nimeltä ja toimintaperiaatteeltaan (en tiedä esim. mitä merkkejä sisältää), mutta boxissa oli niin kova ryysis sillä hetkellä, että tarjous jäi käyttämättä.

   Poista
 2. Tuo nahkaliivi minuakin olisi kiinnostanut :) ( eikä zipjeansilla näy olevan verkkokauppaa) Maltillisesti ja kriittisesti olet messut kiertänyt. Täältä tuppukyläkaupungista harvoin tulee lähdettyä messuilemaan mihinkään, joten tuolta joukko-ostohysterialtakin välttyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsopas, ei olekaan nettikauppaa Zipjeansilla. Kirjanmerkkasin itselleni kaupan sitä tuohon linkittäessäni, koska ajattelin, että täytyy myöhemmin tutustua tarkemmin. Oli nimittäin muutenkin kivan näköisiä vaatteita osastolla.

   Poista
 3. Nyt mennään ehkä vähän hämärän rajamailla näiden I love me-messujen kanssa. Liika on minusta aina liikaa. Niin tavaraa kuin myyviä mielikuvia. Toisaalta kannatan messuja, koska ne tukevat ehkä taloutta, mutta en tykkää liiasta kaupallisuudesta ja turhien mielikuvien myynnistä... Jos tietää mitä etsii ja löytää kätevästi ne toimittajat ja asiat sieltä joita haluaa ja tarvitsee, niin hyvä. Jos ostaa turhaa siksi että luodaan myyviä harhakuvia, niin huono. Itse tykkäisin vähän pienemmästä ja kodikkaammasta hulinasta, tuollainen väenpaljous ahdistaa. Pakko tunnustaa että messujen nimikin on ärsyttänyt alusta saakka. "I love me" meinikiä on ihan tarpeeksi tässä maailmassa muutenkin. Summa summarum, nämä messut ei siis nappaa. Mukavaa sadesunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa pohdintaa, samanlaisia tuntemuksia minullakin. En tiedä kultaako aika muistot, mutta musta tuntuu, että ennen messut ovat olleet enemmänkin esittelytilaisuuksia oheistoimintoineen ja -tapahtumineen kuin minikauppoja vierekkäin. Ostoskorit ovaelta vain puuttuvat. Pienimuotoisemmista tapahtumista minäkin pidän enemmän, siksipä kirppikset ja rompetorit ovat loistavia paikkoja, jos ajankuluksi haluaa "markkinoita" kierrellä. Mä en myöskään ymmärrä miksi tuo nimi piti muuttaa, itse puhun yhä edelleen muoti- ja kauneusmessuista niiden sata vuotta vanhan nimen mukaan (ou jee, silloin kun minä olin nuori....:)). I love me, selfie-kulttuurin tuotos...

   Poista
 4. Noissa tapahtumissa voi tulla tosiaan ähky... liikaa kaikkea. Mutta mielenkiintoiset jutut olit sieltä bongannut :) Mä en mennyt ollenkaan, oli kaikkea muuta bookattu jo viikonlopuksi ja tämä sunnuntain pysyn sisätiloissa.. sää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä usko, että mistään paitsi jäit vaikket messuilla vieraillutkaan. Todellakin, liika on liikaa vaikka kyse olisikin oman mielenkiinnon kohteina olevista asioista.

   Poista
 5. Vähän harmittaa, etten päässyt messuille. Kiva lukea teidän muiden juttuja sieltä. Yleensä messuilta tulee hankittua jotain, mutta ainakin yritän etukäteen listata, mitä oikeasti tarvitsen tai haluan ja näin vältän mussuhuumashoppailun. Välillä kieltämättä iskee messuähky, eikä oikein jaksa innostua tavarapaljoudesta tungoksen keskellä. Tuolloin riittää pikainen katsastus ja äkkiä pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisaalta positiivisesti ajateltuna, sinulta säästyivät rahat ja voit napata blogeista parhaat palat ilman ihmispaljoutta ympärillä tungeksimassa :)

   Poista
 6. Hyvä, että tulee kriittistäkin pohdintaa tuota kulutushysteriaa kohtaan. Ymmärrettävää on, että jotkut elävät messuista ja myynnnistä, mutta vähemmälläkin tulisimme toimeen. Kaikilla ei kuitenkaan ole varaa kaikkeen, eikä kuluttaminenkaan tee aina onnelliseksi.

  Täällä pohjoisessa Suomessa me tavallaan säästymme noilta houkutuksilta. Ei täällä ole messuja ja muita vastaavia paikkoja. Luemme niistä lehdistä ja blogeista. - Esimerkiksi kotipaikkakunnallani sellaiset kuin käsityömessutkin ovat vain joka toinen vuosi yhden kerran, muita en senkään vertaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi :) Erilaisia messuja tosiaan tuntuu täällä etelämässä olevan melkein jokaiselle viikonlopulle omansa näin syksyllä. Lähestyvä jouluko vai mikä on syynä tällaisiin kulutuskeskeisiin myyntitapahtumiin?

   Käsityömessut ovat ehkä hieman -edes pikkuriikkisen- inhimillisemmät kulutushysterian kannalta, sillä monet siellä esillä olevista ovat pienyrittäjiä, joiden elinkeino on messu- ja muu tapahtumamyynti. Ja ainakin itsestäni tuntuu, että heidän tuotteitaan ostetaan tarkemmin harkiten ja enemmän tarpeeseen kuin ihanasti kimaltelevia parin euron kynsilakkaglittereitä tai jotain ehdottoman superhypertehokasta ryppyjenpoistovoidetta. Mutta minkäs teet, kulutukeskeisessä yhteiskunnassamme -toki omalta osaaltaan jokaisen kannattaa asiaa pieneksi hetkeksi pysähtyä pohtimaan.

   Poista
 7. Kyllä saippuoiden aito ulkonäkö ja tuoksu saattaisivat hämärämmässä erehdyttää palasen haukkaamaankin, samoin kuin kojun muista karkkikoruista. Miltäs kuulostaisi tikkari kaulassa roikkumassa tai muffinsit korvissa ;)

  VastaaPoista
 8. Itse en näille messuille valitettavasti päässyt - oli vähän tärkeämpää tekemistä - mutta blogien kautta onneksi saa maistiaiset;)
  Eipä silti - tuskin olisin jotain korua kummempaa ostanutkaan - tiedä, vaikkei sitäkään. Harvoin ostan messuilta mitään - paitsi kirjamessuilta - siellä lähtee mopo käsistä. Mutta lähtee se kirjakaupoissakin. Hullut päivätkin korvasin Akateemisen kirjoilla;)
  Kivaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en uskaltaudu kirjamessuille ollenkaan, juuri tuoista maintsemastasi syystä =D 11-v poikani kanssa täytyi saada aikaa kulumaan tapahtuman a ja b välillä ja kummasti vierähti toista tuntia kirjakaupan valikoimia selaillessa. Onneksi on kirjastot, kirjahulluus ei välttämättä tule kalliiksi :)

   Poista
 9. Mä olen siitä varmaan outo, että mä viihdyn näissä messuhulinoissa. Mut melkein joutuu jo lopulta heittämään sieltä ulos. No johtunee siitä, että mä olen niin vuosi kiertänyt kädentaitomessuilla mukana. Musta paras anti siellä on se, että jos löytää ihania uutuustuotteita. Näiltä messuilta kun löytyi kauneudenhoitoon monta sellaista tuotetta, että en varmasti olisi niitä ikinä bongannut kaupasta, ainakaan ihan helpolla. Minäkin kyllä tutustun etukäteen hyvinkin tarkkaan, että mitä on tulossa. Mulle parastas antia oli tämän syksyn messuilta silmänalustuotteet, joissa koen välistä vähän ongelmaa olevan ;) Harmi kun ei nähty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mäkin olen ennen viihtynyt messuilla, mutta nyt jotenkin tuli sellainen ylitarjonnan tunne. Mä olen niin kauan ostanut netin kautta suurimman osan kauneudenhoitotuotteistani, että koen sen helpoimmaksi tavaksi etsiä tietoa niistä ja vertailla eri merkkejä. Huomasin muuten messuilla, että muutama mielenkiintoinen tuotemerkki ja palvelun tuottaja oli jäänyt tänä vuonna kokonaan pois.

   Olisi ollut kyllä kiva tavata.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mausteista makua

Saaristoseikkailu

Rannalla