Metallia Sonispheressä

Alkukesän odotetuin festari, Sonisphere, järjestetiin helatorstain aattona. Vai voiko puhua alkukesästä, jos festarivaatetuksena on kaksi takkia, villapaita, pari muuta puseroa, paksut prätkänahkahousut, pitkät kalsarit ja hanskat!? Seitsemän tuntia Hietsun hietikolla sateessa ja tuulessa sai olon fyysisesti melko rapsakaksi, mutta henkisesti olo oli kuin lottovoittajalla.

Menimme paikalle vasta hieman ennen Danzigin aloitusta. Musiikkia toisella korvalla kuunnellen tutustuimme kojujen tarjontaan, katselimme Ross Halfinin valokuvanäyttelyn ja nautimme lautaselliset ravitsevaa festarisapuskaa. Aina muistetaan kertoa mikä on huonosti, mutta annetaanpa kehuja vaihteeksi. Hietsu on alueena mainio tapahtumien järjestämiseen, varsinkin, kun se oli aidattu tarpeeksi isoksi. Ei ihmismassojen törmäilyä (paitsi esiintymislavan läheisyydessä, luonnollisesti), ruokaa sai jonottamatta ja käsittääkseni bajamajoihinkaan ei ollut suurta ruuhkaa. Verrattuna parin vuoden takaiseen Kalasataman Sonisphereen järjestäjät olivat ottaneet hienosti opikseen napinaa aiheuttaneista lapsuksista.

metallica lasershow hietsu hietaniemi live nation one

Slayer ja Metallica olivat molemmat loistavia. Metallica on rakas tuttavuuteni jo 25 vuoden takaa, joten tiesin mitä odottaa, Slayeristä en ole ollut niin innostunut levyjen perusteella. Mutta lavalla bändin musiikki sai uutta syvyyttä ja täytyypä sanoa, että laulaja Tom Araya ja kitaristi Kerry King ovat aikuistuneet miehiksi minun makuuni, myös ulkoisesti ;) Vaikka ilma oli mitä oli, näin upeiden keikkojen ansiosta pikku epämukavuudet kyllä unohtuvat.

Kommentit

 1. Kiva asu - ja täällä toinen, jolla on tuo sama pakkomielle kenkien värin sitovuudesta muuhun asuun;)
  Ja kade olen tuosta festarista myös - itse en selkäni takia edes uskaltanut ajatella, mutta kateellista mieltä hieman lohduttivat kuvat tuolta sateiselta festaripaikalta;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja nyt tuli mieleeni myös toinen pakkomielle: Mua häiritsee hirmuisesti, jos en ole muistanut matsata kynien väriä asuun sopivaksi. Joko sopiva väri tai ei ollenkaan kysnilakkaa. Muiden kynsiin en kiinnitä huomiota (eikä muut todennäköisesti minun kynsiini :D).

   Festarista voi pikkuisen ollakin kade ;), menisin uudelleen vaikka tuuleen ja tuiskuun katsomaan setien laulua ja soitantaa. Mies ei kuulema lähtisi vaikka maksettaisiin. Hienohelma ;D

   Poista
 2. Ihana valoshow on ollut konsertissa. Kauniit noi sun kenkäsi taasen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valoshown kannalta synkkä sää oli eduksi, ei olisi laserit näkyneet auringossa. Asioissa on aina positiiviset puolensa :)

   Poista
 3. Metallican konsertissa olin vuosia sitten Stadikalla. Harmittaa, että nyt en päässyt fiilistelemään uudelleen. Minäkin sovitan (ainakin yritän mätsätä) kengät asuun lähes pakkomielteisesti. Asiaa rajoittaa ikävästi valikoiman niukkuus, voisin ottaa itselleni varmaan kaikki sun kengät, niin ihania ne ovat! Toinen pakkomielteeni ovat korut (ja kellotkin vähän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kävin katsomassa bändiä ensimmäisen kerran 80-luvun lopulla ja keikat paranee vuosi vuodelta. Pitäisi käydä useammin katsomassa keikkoja, on vähän tahti hiipunut perheen kasvamisen myötä.

   Mulla kyllä olisi kenkiä vaikka muille jakaa =D

   Poista
 4. Upea kokonaisuus ja keikasta olen hieman kade. Emme päässeet fiilsitetlemään uudelleen ja harmittaa kyllä. Mutta ehkä ensi kerralla.

  Pakko kysyä, onko kengät Deichmannilta? Olen muutamia katsellut ja kovin samanlaisia muistelisin siellä katselleeni. Seltitäisi miksi olen niin ihastunut suureen osana kengistäsi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän Metallica taas viimeistään parin vuoden päästä keikkaile näillä nurkilla mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa.

   Ei ole Deichmannilta (täytyi ihan googlettaa paikka :)). Mun kengistäni suurin osa on eräältä yksityiseltä saksalaiselta maahantuojalta, johon törmäsin hassujen sattumusten summana :)

   Poista
 5. Olenkin tutustunut kuviisi jo Instagramin puolella ja nyt löysin blogisi! Tosi kivoja juttuja. Minäkin haluaisin joskus kuuntelemaan Metallicaa! Pidän muuten myös tuosta asustasi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Matkatar, kiitos ja tervetuloa lukijakseni :)) Eiköhän Metallican kuuntelulle vielä tilaisuus löydy, tähän metallimaahan varmasti useastikin vielä poikkeavat. Täytyypä tulla vierailulle sinunkin blogiisi :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Huhtikuu

Saaristoseikkailu

Rannalla