Pellon reunalla Remu The Dog

Siinä se kohde asettelee hamettaan parempaan kuosiin eikä lainkaan huomaa kuinka ruohikkoon hyvin piiloutunut peto hiippailee häntä kohti...

PauMau blogi nelkytplusbloggari nelkytplus asukuva aikuisen naisen tyyliblogi peltomaisema vanha vesipumppu idyllinen maisema

...ja näin peto saavuttaa kohteen ja tekee parhaansa, jotta ihmisnaama saadaan puhdistettua ylimääräisestä väristä (jota meikiksikin kutsutaan). Ihana Remu! Jos koirarotuvalintani ei olisi belgianpaimenkoira, vahvasti seuraavana listalla olisi bullmastiffi.

PauMau blogi nelkytplusbloggari nelkytplus asukuva aikuisen naisen tyyliblogi bullmastiffi koira iso koira koirakuva koira pellolla

Samalla kun moikkasimme Remua, kävimme tutustumassa ystäväpariskunnan taloprojektiin ja olen aivan myyty: Ihana vanha hirsirunkoinen talo upealla paikalla, mahtavien ulkorakennusten ja palvelusväen talon ympäröimänä. Mun mielestäni on upeaa, kun ihmiset uskaltavat ottaa haasteita vastaan ja tarttua toimeen unelmia toteuttaakseen. Ja kyseessä ei todellakaan ole mikään nuoripari! Talokin on nähnyt elämää sen verran, että sekä ulkoa että sisältä ja vähän siitä välistäkin kärrätään enemmän materiaalia pois kuin paikoilleen jätetään.

PauMau blogi nelkytplusbloggari nelkytplus vanha talo työväentalo punamulta hirsitalo mummola

PauMau blogi nelkytplusbloggari nelkytplus vanha navetta maalla kivinavetta eläinsuoja maalaismaisema kesällä

Kamerajutuista kiinnostuneille: Mä testailen kaikkia omistamiani objektiiveja löytääkseni sopivimmat tiettyjen tilanteiden kuvaamiseen. Näissä kuvissa olen käyttänyt Canonin 40 mm f2 obiskaa. Lähes äänetön tarkennus ja vain 3 cm paksuus ovat linssin vahvuuksia. Kulkee mukana kakkosobjektiivina vaikka takin taskussa.

auMau blogi nelkytplusbloggari nelkytplus Canon objektiivi 40 mm f-2 f2 pannikakku obiska objektiivin koko stm hiljainen

Kommentit

 1. Itse tykkään ja käytän paljon Canonin 50mm f1,8 :)
  - Ihana asu... nuo lapset on toisinaan "tylsiä" ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on myöskin tuo 50 mm, mutta täytyy sanoa, että tämä 40 mm voittaa tarkennuksessa sen. Toisaalta siinä on hieman suurempi valovoima mikä on eduksi kunhan syksyn pimeät taas saapuvat :)

   Poista
 2. Tosi hyvännäköinen asu. Nuo nuoret on niin kriittisiä kaikesta :)
  Mukavaa loppuviikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Olen huomannut myös sen, että ainakin tyttölapsi-nuoren mielestä isä saa pukeutua ihan miten vaan mutta äidin pitäisi vetää päälleen "mahdollisimman tavallisia" vaatteita. Mitä ne sitten on ei mulle ole osattu kertoa :)) Kivaa loppuviikkoa sinullekin, Outi!

   Poista
 3. Takki on just hyvä! Ja niin on koko kokonaisuuskin.
  Itse muuten tykkään tällaisista asukuvista, joissa ei ole liikaa poseerausta;)
  Ja valokuvajutuista ja linsseistä en sano mitään, kun en ymmärrä ollenkaan;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mun asukuvani on kyllä aina samanlaisia, yritti poseerata tai ei :) Ihanne olisi, kun joku napsisi kuvat silloin kun ei itse sitä huomaa!

   Poista
 4. Takki on tosi makee, sanokoon nuoriso mitä hyvänsä ;) Ihana talo, kädet syyhyää että pääsis tollasta remppaamaan. Liikaa ei sille kuitenkaan voisi tehdä ettei sen sielu katoaisi. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Takki on aika hyvä löytö, maksoi pari euroa. Eikun taisi olla 1,99 € ;) Kuvassa oleva talo on se palvelusväen "mökki", siinäkin kaksi huonetta ja tupa. Iso päätalo on jo niin hyvässä remppavaiheessa, että en rakennustelineistä viitsinyt ottaa kuvia. Yritettiin jo visioida talon emännän kanssa minkälainen tuosta pikkutalosta tulisi. Suunnitteleminen on se herkullisin osuus!

   Poista
 5. Olen myös tilannut itselleni Varustelekasta tuollaisen Saksan armeijan vanhan takin, mutta poikani, joka on armeijan kapiainen, kuittailee siitä nähdessään minun käyttävän sitä. Onkin hyvännäköinen päälläsi yhdistettynä pitkään hameeseen :-)

  Nostan hattua niille, jotka jaksavat lähteä tuollaiseen taloprojektiin. Oma kärsivällisyyteni ei riittäisi.  Ja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuittaile pojalle takaisin, pelkää, että näytät paremalle inttivaatteissa kuin hän ;) Ja niinhän näytätkin!

   Tällaisiin taloprojekteihin täytyy asennoitua niin, että ikinä ei tule valmista. Siinä on ollut minullekin oman talomme kohdalla opettelemista.

   Poista
 6. Vallan ihania kuvia.. samaten kuvauskohde:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tarkoitat varmaan tuota hieman karvaisempaa kuvauskohdetta ;)

   Poista
 7. Mahtava takki ja upea sinä. Nyt sen keksin, sulla on todella intensiivinen katse kuvissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia, mun katseeni johtuu tässä varmaan siitä, että yritän keski-ikäsisilmilläni tihrustaa toimiiko kamera kuten oletan/toivon sen toimivan ;)

   Poista
 8. Kauniita kuvia, ja takki sopii sinulle todella hyvin:)
  Itsekin haaveilen tuosta 40mm... ja monesta muustakin objektiivista. Tulisipa pian joulu:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Frida. Tuo 40 mm oli Rajalassa ihan mielettömän hyvässä "jäsen"alennuksessa, muistaakseni alle 80 €, kun normaalihinta oli n. 280 €. Kannattaa rekisteröityä Rajala-klubiin niin saa tiedon tarjouksista suoraan s.postiin, tällaisia huippualeja aina silloin tällöin sieltä postilaatikkoon tupsahtaa :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Saaristoseikkailu

Mausteista makua

Rannalla