Lomalainen mökkeilee, huvittelee ja aiheuttaa hämmennystä kylpylässä

PauMau blogi nelkytplusbloggari nelkytplus nelkytplusblogit järvimaisema keski-suomi jyväskylä vaara uimarit järvessä kesä

Tässäpä pieni (edit. oho, tulipa kuitenkin pitkä...) pläjäys lomakuulumisia. Mökki-ihmistä minusta ei saa, mutta kun mökki muistuttaa pientä huvilaa ja sen eteen lisätään oma pieni hiekkaranta ilman lähinaapureita, viihdyn minäkin siellä päivän jos toisenkin. Loma alkoi siis keski-suomalaisessa maisemassa, jossa sielu lepää ja rauhoittuu.

PauMau blogi nelkytplusbloggari nelkytplus nelkytplusblogit kaukaiset saaret järvessä aallot rantamaisema järvenranta

PauMau blogi nelkytplusbloggari nelkytplus nelkytplusblogit kynsijärvi koira ranalla belgianpaimenkoira groenendael di torre d'arese tyyni järvi aamu

Lasten kanssa reissatessa pitää rauhoittumisen väliin järjestää jotain äksöniä ja parin vuoden tauon jälkeen sellaista löytyi lakeuksien keskeltä, Powerparkin huvipuistosta. Ja kyllä lasten äitikin tuolla viihtyy, laitteita löytyy minunkin makuuni. Sellaisia, jotka liikkuvat eteenpäin pyörien ja kieppuen hurjaa vauhtia. Tytär houkutteli mukaan uuteen Junker -laiteeseen ja vaikka jonotus kesti, se oli jokaisen jonotusminuutin arvoista, aivan huippuvehje!

PauMau blogi nelkytplusbloggari nelkytplus nelkytplusblogit powerpark alahärmä huvipuisto uusi laite junker

Olisin halunnut muutaman kuvan Alahärmän maisemista yläilmoista, mutta valpas laitepoika nappasi bloggarin pienen taskukameran hoiviinsa. olisi kuulema pitänyt olla Go Pro -kamera saadakseen olla mukana laitteessa. Mur. Ei siis korkeanpaikan kuvaa, mutta vapaapudotuslaite oli entisensä ja just niin kamala ettei pudotushetkellä pysty lamaannukselta edes kiljumaan.

PauMau blogi nelkytplusbloggari nelkytplus nelkytplusblogit powerpark alahärmä huvipuisto cobra näkymä huvipuistoon

Koiraihmisille muuten vinkki: Kaikkihan tietävät ettei koiraa jätetä kuumaan autoon, mutta useinhan sessu on kuitenkin lomalle mukaan otettava. Mä en henk.koht. raaski koiria hoitolaan päiviksi kuin äärimmäisen pakon edessä. Powerparkissa koiraongelma ratkeaa helposti, sillä puolentoista kilometrin päässä on hevostallit, joihin koiran voi jättää päivähoitoon huvipuistokäynnin ajaksi. Ei tuo toki mikään aktiviteettihoitopaikka ole, mutta parempi muutama tunti tallissa tilavassa heppapilttuussa kuin lämpöhalvauksen saaneena kuumassa autossa. Tuolta löytyy myös ulkotarhoja, mutta ne olivat käyntihetkellämme kaikki varattuja. Pilttuussa ei tihulaiskoirakaan saa aikaiseksi suurempia tuhoja eikä laitojen yli hypitä tai vahvoista seinistä läpi mennä. Miksi tämä on tärkeää meidän kohdallamme, selviää kohta...

PauMau blogi nelkytplusbloggari nelkytplus nelkytplusblogit powerpark alahärmä huvipuisto cobra

PauMau blogi nelkytplusbloggari nelkytplus nelkytplusblogit powerpark alahärmä huvipuisto maailmanpyörä cobra

Powerparkin läheltä löytyi sopivasti majoitus Härmän kylpylässä. Oikein kiva paikka ja plussaa lapsiperhenäkökulmasta siitä, että illalla tarjoillaan pizzapuffee kello 22 saakka. Masut täynnä pizzaa ja hampurilaisia oli hyvä kellahtaa nukkumaan puhtaisiin valkoisiin lakanoihin herätäkseen seuraavana aamuna runsaalle aamiaiselle. Aamiaisen jälkeen yksi lapsista jäi huoneeseen suihkuun ja uskaltauduin jättämään koirat hänen hoiviinsa. Yleensä en mielelläni jätä vilkasta koirakaksikkoa vieraaseen paikkaan keskenään vaan ilmojen salliessa vien ne autoon odottamaan. No joo, kaikki hyvin tähän mennessä.

PauMau blogi nelkytplusbloggari nelkytplus nelkytplusblogit härmän kylpylä alahärmä

Takaisin tullessa respan kautta meni hetki sisäistää, että minun lapseni seisoo siellä kylpytakissa paljain jaloin selittämässä jotain henkilökunnalle. Meidän puudelit olivat järjestäneet poissa ollessamme pikku härdellin: Rouva eläkeläiskoira oli päättänyt, että nyt, hemmetti soikoon, mehän lähdetään katsomaan minne muu porukka hävisi ja oli hypännyt ovenkahvaan saaden huoneen oven auki. Lapsiraukka oli sitten suihkusta rynnännyt hännät suorina pitkin käytäviä ja ravintoloita juoksentelevien hurttien perään. Lopuksi mustat paholaiset olivat painuneet ulko-ovista pihamaalle, josta kaksi vartijaa oli ne kiinni saaneet ja palauttaneet karkulaiset lukkojen taakse. En tiennyt itkeäkö vai nauraako. Jälkeenpäin kyllä pikkuisen naurattikin. Härmän kylpylän henkilökunta ansaitsee kyllä täyden kympin asian hoitamisesta! Jatkossa takuulla muistan sen takalukkosysteemin ovissa.

PauMau blogi nelkytplusbloggari nelkytplus nelkytplusblogit hotelli tuurin kyläkaupassa veljekset keskinen

PauMau blogi nelkytplusbloggari nelkytplus nelkytplusblogit tivoli sariola tuuri kyläkauppa keskinen

Kun kerran Pohjanmaalla oltiin, pitihän se lapsille näyttää Suomen tunnetuin Kyläkauppakin. Kylläpä taas porukkaa Keskisellä riitti, lapsille ilmainen tivoli on varma vetonaula. Meidän pienimmät jatkoivat edellispäivän huvipuistoilua ja me isommat kera karkurikoirien tutkimme pihaputiikkien tarjontaa.

Vielä pieni lepohetki iltauinteineen Kynsijärven hiljaisuudessa ennen arkeen paluuta. Minä en kyllä uinut. Vaikka vapaatipahdan korkeuksista tai roikun pää alaspäin tuhatta ja sataa kulkevien vuoristojunien kyydissä, jääkylmä järvivesi? Ei kiitos!

PauMau blogi nelkytplusbloggari nelkytplus nelkytplusblogit maisemakuva keski-suomi järvimaisema ilta yöuinti sukellus kuplat veden pinnalla

Sellaista lomaelämää, vauhtia ja pikkuisen vaarallisia tilanteitakin, seuraavaa odotellessa. Tämän postauksen jälkeen mulle varmaan suorastaan satelee tervetuloa koirien kanssa meidän hotelliin tutustumaan -kutsuja...

PauMau blogi nelkytplusbloggari nelkytplus nelkytplusblogit laukaa metsäpolku lapset metsässä metsätie luontokuva


Kommentit

 1. Tapahtuma rikkaalta loman aloitukselta kuulostaa :)
  Omatoimisia hauvoja teillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummokoira on ollut varsin/valitettavan omatoiminen koko ikänsä, hän tuli meille vauvana Italiasta ja osoitti luonteensa välittömästi pistämällä pihamaan myyrät ojennukseen -sellaiseen ojennukseen, josta ei ole paluuta ;)

   Poista
 2. Hehheh... teidän lomat eivät käy tylsiksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei. Kun on seitsemän ihmistä ja kaksi koiraa sähläämässä, kyllä siellä aina joku keksii jotain.

   Poista
 3. Johan on äksöniä ollut:) Mutta toisaalta, ei ole varmasti ollut tylsää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä silloin harvoin, jos aikusilomalle lähtee, ihmettelee kuinka helppoa kaikki onkaan :)

   Poista
 4. Ihanan kauniita luontokuvia:) Tuntui lähes pahalta palata tänne etelään kun Suomen kesä on niin kaunis.Kivoja lomajuttuja teillä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En yhtään ihmettele, että kaipaat Suomen kesää, mielummin mäkin olen ulkomaille matkustanut jonain muuna vuodenaikana.

   Poista
 5. Mua ei sais mihinkään kieputus-pää- alaspäin -härdelliin mistään hinnasta, mutta kylmä järvivesi on ok. Niin erilaisia me immeiset olemme. Vauhdikasta menoa ja jännittäviä tilanteita on lomallanne ollut.

  VastaaPoista
 6. Vastaukset
  1. Powerpark on kyllä ihan ykkäshuvipuistoja Suomessa. Mä olen tykännyt siitä, että siellä on laitteita kaiken kokoisille, pienille sopivan iisejä, mutta sitten myös näitä oikeasti hurjempia isoille.

   Poista
 7. Hih voi että mikä koira/suihkusavotta. :) Sitä se on kun on paljon elämää <3 Aivan uskomatton pysäyttävä tuo alimpia kuvia tuo sininen järvikuva. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina sattuu ja tapahtuu :) Järvikuvassa pinnan alla saattaa olla järvihirviö...tai ainakin 12-v. pikkuhirviö, ainoa joka meistä uskalsi yön hämärässä mennä polvia pidemmälle kylmässä vedessä :)

   Poista
 8. Heh heh, tuli mieleen (jostain syystä?) Sortin sakki, sillai hyvällä mielellä :) Mä en noihin laitteisiin voisi mennä mutta kyllä sinne kylmään järviveteen. No maailmanpyörään kyllä kun se liikkuu niin hitaasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No todellakin Sortin sakkia =D Mä en kestä noissa laitteissa sellaisia, jotka pyörivät pientä ympyrää yhteen suuntaan, kaikki muut kyllä kelpaavat. Ja vesi on joskus ollut mulle liian kylmää jopa Etelä-Euroopassa ;)

   Poista
 9. That's a great picture of the forest you've got there in your last photo #ourworldtuesday

  VastaaPoista
 10. Wonderful and fun images. I like the views of the water and forest. Enjoy your new week ahead!

  VastaaPoista
 11. Nice series of images.
  Thanks for linking up at http://image-in-ing.blogspot.com/2015/07/bug-eyes.html

  VastaaPoista
 12. Divine photography ~ my favorite, though, is the dog!

  Happy Week to you,
  artmusedog and carol

  VastaaPoista
 13. Love the photo of your dog keeping watch. Beautiful.

  VastaaPoista
 14. Eikä. Huomiota hinnalla millä hyvänsä :)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäähän se jotain järjestää, me ollaan muuten niin huomiotaherättämätön porukka ;))

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Saaristoseikkailu

Mausteista makua

Rannalla