Hyvästien aika

PauMau blogi nelkytplusbloggari nelkytplus kenkäblogi kengät punaiset korkkarit

Voihan katastrofi, olen ennenkin avautunut tänne mun korkoavokasongelmastani. Siis siitä, että jotain outoa on tapahtunut jaloilleni, ne kun tuntuvat kutistuneen. Olen lähes koko aikuisikäni käyttänyt samankokoisia kenkiä, voinut tilata kengät netistä ja lähes aina olen saanut juuri sopivat. Jo viime kesänä huomasin, että korkkariavokkat alkoivat lonksua kävellessä, vasen enemmän kuin oikea. Mitä korkeampi kenkä, sitä enemmän. Luonnollista tietenkin, koska korkeammassa kengässä varpaat valuvat alemmas kärkeen ja kantaan jää enemmän tilaa. Numeroa pienemmät eivät ole ratkaisu, vasempaan sopisi kyllä, mutta oikean jalan varpaissa lakkaa veri kiertämästä.

PauMau blogi nelkytplusbloggari nelkytplus kenkäblogi kengät punaiset korkkarit mustat plato

Viimeinen pisara oli edellisessä postauksessa jalassa vilahtaneet mustat korkkarit. Huolimatta kahdesta geelityynystä päkiän alla ja mokkanahkaisesta kantalapusta, *lonks lonks*. Hermot meni ja nyt lähtee minun kaapistani lähes kaikki avokasmalliset korkkarit kiertoon!

PauMau blogi nelkytplusbloggari nelkytplus kenkäblogi kengät punaiset korkkarit rusettikengät koristellut kengät (

Tästä lähtien kaikissa jalkaani vetämissäni korkkareissa on remmit, varret tai muut lenksut, jotka takaavat sen, että jalat pysyvät siinä kohdassa missä niiden on tarkoituskin. Miksi ihmeessä kärvistellä epäsopivissa kengissä vaikka olisivat kuinka ihania ja kauniita!?

Anteeksi raflaava otsikko, mutta kyllä mä koen hitusen luopumisen tuskaa, onhan tämä korkkarimalli niin kaunis ja naisellinen ja sopii moneen eri asuun. Mutta kun tarkemmin ajattelen, tulee hyllyilleni tilaa ja sehän tarkoittaa....


Tuskin olen ainoa, jolle tämän malliset korkokengät aiheuttavat pään(jalan)vaivaa!?

PauMau blogi nelkytplusbloggari nelkytplus kenkäblogi kengät punaiset korkkarit rusettikengät

PauMau blogi nelkytplusbloggari nelkytplus kenkäblogi kengät punaiset korkkarit rusettikengät koristellut kengät mustia kiviäKommentit

 1. Voi ei! Ajatuskin siitä, että noin tapahtuisi nostaa kyllä niskavillat täällä pystyyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, täytyy vaan tyytyä toisiin kenkämalleihin, onneksi jäljelle jää paljon ihania malleja :)

   Poista
 2. Mulla vasen jalka on oikeata suurempi ja usein kengät lonksuu juuri siitä toisesta jalasta.
  Ymmärrän sun tuskan, onhan nuo hirmuisen kauniita kenkiä.
  Mukavaa tätä viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän mallisissa kengissä ei edes pohjallinen poista ongelmaa, koska kantapää nousee silloin entistä korkeammalle. Kivaa viikkoa sinullekin :)

   Poista
 3. Harmillista! Minullakin on joidenkin mallien kanssa 'lonksumis'-ongelmaa ja kun kengännumeroni on 36, niin harvoin löytyy edes sitä pienempää kokoa. Toivottavasti avokkaasi saavat hyvän uuden kodin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienikenkäisillä ongelmat vielä moninkertaistuvat, kun pitäisi löytää kauniita, aikuismaisia kenkiä vaikka kyllähän ne vilkkuvat prinsessalenkkarit tietysti ovat söpöjä -tietyn ikäisillä ;)

   Poista
 4. Joo sellaiset korkkarit ovat ihan mahdottomat jotka lonksuu.. kokemusta on.. Ostin just yhdet peruskorkkarit, Gaborin mustat ja tosi pehmeät jalassa, toivottavasti ovat hyvät eivätkö lonksu, sitä kun ei välttämättä kaupassa huomaa/tajua..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korkkareissa ei tosiaan ole kivan näköistä eikä tietenkään tuntuista, jos lonksuu. Kotona kun testasin nämä mustat, koristekivelliset kengät olin ihan varma, että ongelmaa ei näissä ole. Onneksi oli tennarit mukana!

   Poista
 5. Hih toisilla ne kutistuu ja toisilla kasvaa. No oikeasti ei ole kyllä hauskaa, etenkin kun sinulla on niin upeita kenkiä kokoelmissa. <3

  Raskauden myötä oma kenkäkoko kasvoi yhdellä, se oli kurjaa ja käytin vaan edelleen vanhan koon kenkiä ja sain vaivaisenluut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepä, yleensähän jalkojen kuuluisi kasvaa. Vaivasenluut ei kyllä ole yhtään kiva juttu, toivottavsti ei sulla ole kovin kipeät :/

   Poista
 6. Argh, tunnen kyllä suurta surua puolestasi, vaikka en millään muotoa korkkarityyppi olekaan muuta kuin henkisesti ;).

  Minulle itselleni kävi aikanaan kuin Tiialle; kenkäkaappi meni kohtalaisen uusiksi jälkikasvun myötä, mutta ei siksi, että koipeni olisi pienentynyt vaan kun ne kasvoivat.

  Sääli ihania kenkiäsi. Toivottavasti löydät niille hyvän kodin :)! ... Ja sitten uusia kenkiä etsimään ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla hyvinkin yleistä tuojalan kasvaminen lasten myötä. Tai ei kai se varsinaisesti kasva vaan jalkakaari laskeutuu, jolloin jalkaterä pitenee.

   Ei mua tarvitse kauheasti uusien kenkien hankintaan houkutella ;)

   Poista
 7. Tunnen tuskaa puolestasi, kaamea ajatus, että joutuisi ihanuuksista luopumaan :( Minulla polviongelma esti korkkarien käytön talvella. Voi olla, ettei siitä korkkaripolvea enää koskaan tule ja sitten on iso siivous edessä :'(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla sentään on vielä toivoa jäljellä, koska riittää, että kengissä on joku kiinnityssysteemi, mutta tuohan on jo aika hurja painajainen, jos korot olisi kokonaan poistettava kaapista :/ Toivottavasti saat polvesi kuntoon -toisaalta korkkareista viis kunhan kroppa pysyy ehjänä!

   Poista
 8. Tunnen tuon ongelman. Vielä 15 vuotta sitten pystyin kävelemään kevyesti korkkareilla, juoksemaan linja-autoon talvisaappailla, joissa on korot ja ei mitään tietoa jalkaongelmista. Kunnes... tuli ikää, painoa, kaaret laskeutuivat, plantaarifaskiitti, tukipohjalliset. Liikaa ei voi korostaa hyvien kenkien merkitystä, sopivaa lestiä, jalkajumppaa. Kaaren saa nousemaan sillä, että jumppaa takapohjelihasta eli tibialis posterior -lihasta: seiso ja laita jalat vierekkäin, käännä jalkoja, siis niitä, joilla seisot, vähän sisään pain eli polvet vähän katsovat toisiaan. Ja tästä päkiälle nousua 3x30 tai mitä jaksaa. Minulla vahvistui pohkeet tuolla ja kaaret sain nousemaan. Ja sitten tennispalloa jalan alle ja pyörittelemään, se myös auttaa. Minulla on korkkareitten aika jo ohi, vaikka olen syntynyt ne jalassa :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nuo on varmasti todella hyviä neuvoja. Mulla onneksi vielä varastosta löytyy runsain mitoin ;) sellaisia korkkareita, jotka jalassa pysyvät :)

   Poista
 9. Oijoi miten kauniita korkkareita. Näihin on helppo hullaatua, mutta enää en voi pitää tai osaa kulkea korkeissa koroissa, vaikka ennen piti farkkujen kanssa olla punaiset korkkarit jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punaiset korkkarit ja farkut, upea yhdistelmä! Onneksi mulle jäi vielä parit punaiset, jotka toivottavasti pysyvät jaloissa.

   Poista
 10. Ikävää on joutua luopumaan hienoista korkkareista! Minulla on ainakin kasvanut jalka koko aikuisiän hissukseen. Ensin koko oli 39, sitten kauan aikaa 40 ja nykyään jo saa ostaa 41:sen kenkiä. Kääk!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noin se taitaa yleensä mennä, harmittavaa joutua uusimaan kenkävarastonsa, oli sitten syy jalan koon kasvu tai kutistuminen.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Saaristoseikkailu

Mausteista makua

Rannalla