Pallopyllyhousut

Joitakin vuosia sitten sain ystävältä kassillisen heillä pieneksi käyneitä lasten vaatteita. Selasin paketin sisällön nopeasti läpi ja totesin, että ovat vielä hetken isoja omilleni. Noin vuoden kuluttua paketin saamisesta hyllytin vaatteita käyttöön ja niiden seasta löytyi aikuiskokoiset valkoiset housut. Valitettavasti en ehtinyt niiden taustaa kaveriltani kysyä, sillä hän päätti ettei enää halua olla kertomassa kenellekään mitään...

Mic Mac white denim valkoiset housut


Mä olen aina tykännyt jollain kumman kierolla tavalla jodhpur-mallisista housuista. Vaikka ne leventävät takapuolen ja reidet melkoisiin mittoihin. Poimin nämä housut siis oitis kasasta talteen, varsinkin kun niiden valmistaja on MicMac ja ne ovat ajalta, jolloin itse työskentelin firman pääliikkeessä Helsingissä. Voi aikoja, silloin vaatetimme lähes kaikki Suomen nuorisojulkkikset ja elämä oli yhtä bilettä. Työpaikalla poppi kaikui melkoisella volyymilla ja työntekijätkin saivat tanssia ja olla muutekin hip, pop ja in :)

Pinkit korkkarit ja ruusu puseron rinnuksissa ovat jo sen verran huomiota kerääviä, että korut jätin asun kanssa minimiin.

Mutta nyt pihalle nauttimaan viimeisitä superhelteistä, tsau!

pink fuksia

t-remmi korkkarit pinkit korkokengät t-stripe

Housut - MicMac 80-luvulta, saatu
Trikoopusero - Seppälä
Laukku -kirppis
Kengät - Saksasta

Kommentit

  1. Ihanat housut! Jees, MicMac oli ainakin 70-luvun loppupuolella kova sana ja Vuorikadun pikkuliikkeessä poikettin kaverien kanssa usein ;-D. Voi niitä aikoja, kun Kaisaniemenkatu oli SE ostokatu, jossa oli Teinitalo, Seppälä ja Pukeva, eikä Aleksilla ollut mitään.......

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja vielä -80 luvun puolessavälissäkin Mic Mac oli kovasti voimissaan: Vuorikadullahan oli silloin 2-kerroksinen pääliike, Levis-myymälä, Lady-MicMac ja sisäpihalla Pihapuoti (muistankohan nimen oikein), jossa myytiin aletavaraa. Muutkin mainitsemasi liikkeet olivat MUOTIkauppoja ja vierailua niihin suunniteltiin pitkälti etukäteen. Shoppailukulttuuria ei taidettu silloin tuntea....

      Poista
  2. Mahtavat housut ja sopii sulle täydellisesti. Malli on nyt niin ajankohtainen. Sä olit niin hoikkis, että voit niin hyvällä syylläkin pitää tätä mallia. Mä NIIN muistan MicMac:n kanssa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Maiju, näissä housuissa saa kyllä kokoa arvailla. Vyötärö on kyllä tyköistuva, mutta sehän ei kerro aina koko totuutta :)

      Poista
  3. Hauskat housut! Muistan MicMacin joten kuten, taisin olla liian nuori saadakseni niitä, ala-asteella venyin pituutta aika tavalla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mic Macin kultavuodet taisivat olla pikkuisen ennen kuin sinä tulit "siihen ikään" ;) Tosin ainakin muutama vuosi sitten kai merkkiä vielä myytiin, mutta ysärillä taisi jo muut merkit vallata alan.

      Poista
  4. Oi että mitkä housut! Ja tuon tyyppisiä housujahan on ollut taas liikkeellä, mutta että vielä aidot MicMacit. Oi voi, se 80-luku - silloin osattiin bilettää;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon kultaisia muistoja siltä ajalta ja niin se vaan taitaa olla, että jotkut asiat 80-luvulta ovat jääneet lemppareiksi (korkeavartiset valkoiset lenkkarit, ihan parhaita!) vaikka monet silloiset muotivillitykset mieluummin unohtaisikin.

      Poista
  5. MicMacin muistan minäkin :D Kiva asu ja sulle näköjään sopii myös pinkki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sara :) Pinkki sopii, kun iho on päivettynyt, mutta talvella ei ehkä kaikkein pukevin väri mulle tai sitten vaan en miellä sitä niin "talviseksi" sävyksi.

      Poista
  6. Juku sopii sinulle tosi hyvin tuo asu! Kauniit housutkin :) Mutta nuo korkkarit...huh. Niin kauniit kuin ovatkin, minä en pystyisi noin korkeilla kävelemään ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Tiedätkö, kun tuota platformia on noin paljon ja remmit sitovat kengät tiukasti jalkaan, ei kävely näillä ole hankalaa, päkiän ja kannan välinen ero ei ole niin suuri. Ja tolppakorko autaa paljon asiaa, piikkikoroilla on paljon hankalampaa :)

      Poista
  7. Nostalgiset housut! Lukioaikana olin farkkumyymälässä osa-aikatöissä ja toisinaan MicMacin edustajalta sai ilmaiseksi farkkuja ja collegeja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy kyllä sanoa, että juuri Mic Macin farkut ovat istuneet mulle parhaiten kaikista farkkumalleista. Niin hyvin, että kelpuuttivat mut pariin mainosjulisteeseen farkun täytteeksi :)

      Poista
  8. Vuorikadun liike tuli aikoinaan tosi tutuksi, siellä kun piti vähän väliä käydä kuikuilemassa uutuuksia. Housut ovat hauskat ja sopivat niin hyvin sun hoikkaan olemukseen ja tyyliin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ehkäpä ollaan joskus törmättykin siellä, kun tiskin toisella puolella häärin :)

      Poista
  9. Kivat housut , hyvin sopivat sulle , kun olet niin hoikka . Kengät on taas niin mageet !

    VastaaPoista
  10. Taisin bongata tuolta lauseen joka kosketti, sillä menetin hyvän ystävän juuri vajaa 2 viikkoa sitten. Osanotto menetyksestä.

    MicMac:ssa Vuorikadulla tuli käytyä useasti, ehkäpä olit joskus tiskin toisella puolella... Pallohousut pukevat sinua ja tuo teeppari ja kengät ovat piste i:n päälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osaanottoni ystäväsi menetyksestä.

      Siellä hyörin yleensä alakerran tiskin takana Vuorikadun Mic Macissa, hyvinkin saattaa olla kohtaamisia tapahtunut. Harmi ettei aikakone voi sitä meille näyttää :)

      Poista
    2. Kiitos. Ystäväni otti yhteen moottoripyörällä 40km tuntivauhdilla poron kanssa. Oli jo toipumaan päin sairaalassa kunnes yllättäen menehtyi. Sai miettimään että hommataanko tähän taloon enää koskaan mitään 2-pyöräistä...:(

      Poista
    3. Ai kauheeta :/ Nämä on kyllä sellaisia asioita, että parempi on olla miettimättä. Aina ei valitettavasti oma varovaisuus riitä vaan tiellä saattaa tulla eteen mitä tahansa :(

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mausteista makua

Saaristoseikkailu

Rannalla