Oho, unohtuiko yöpaita päälle!?

Sen jälkeen kun Madonna ensimmäisen kerran esiintyi tötteröliiveissään ja korsetissaan, ei alusvaatteiden pukeminen päällimmäiseksi ole enää ollut Se Juttu. Ja mitäpä väliä sillä on kuinka vaatteita nimitetään, alus tai päällys, kunhan mauttomuuden tuolle puolelle ei mennä. Senkin raja taitaa olla häilyvä, katsojan näkökannasta riippuvainen.

Ikinä en kotioloissa tällaista vaaleanpunertavaa, satiinista yömekkoa käyttäisi. Käsitykseni mukavista koti- ja yövaatteista on täysin erilainen (vaikka en kyllä ikinä mitään paituliakaan päälleni laittaisi, sanakin on jo niin karmaiseva).

vest 70's seventies ootd lookbook

Jääköön mun yövaatevalintani toisarvoiseksi seikaksi, mutta tällaisessa satiinimekossa kuitenkin ihan julkisesti, omien seinien ulkopuolella kehtasin liikkua. Sen verran häveliäs kuitenkin olen, että ehdottomasti noin paljastava mekko vaati alleen topin ja ylleen pitkä liivin. 70-luvun liivi on sukuperintö, tädin vaatekaapista minulle siirtynyt.

Ja sitten kauniit, mutta hieman ongelmalliset korkkarit. Näiden pinta on tekstiiliä, sellaista mattaa ja pehmeäpintaista, joka takuulla imaisee pienimmätkin likahippuset ja kosteuden itseensä. Todennäköisesti vahingon sattuessa kenkien puhdistaminen on mission imbossible. Siksipä tallustan autolle crocseissa ja vaihdan kengät vasta kun maaseudun rapa on kannoilta karistettu.

Mitä mieltä, onko tämä yöpaita vai satiinimekko?

studs high heels nilkkurit pinkit polvisukat pink socks

satiinimekko satin dress night gown

70-luvun liivi tädin kaapista - Satiinimekko kirppis - Laukku kirppis - Sukat Lindex - Niittikorkkarit ulkomailta


Kommentit

  1. Mekko on napakymppi tuon liivin kanssa.. tykkään:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liivi on kyllä näppärä, sillä saa asusta tehtyä hieman puetumman näköisen.

      Poista
  2. Itselläni on myös yksi satiinipintainen mekko, jota mun mies väitti yöpuvuksi, mekkohan se on. Mulla myös eilen housut jalassa, hoita varmaan monet luuli yöpuvun housuihisi :) mitäs ne muista. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just niin, luulkoon vaikka miksi ja ihmetelköön ne muut ;)

      Poista
  3. Tuo liivi on oikea aarre. Tuohan sopii vaikka minkälaisten vaatteiden kanssa, tässäkin viimeistelee kokonaisuuden. Tykkään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on himo kaikkiin 70-luvun liiveihin, mutta toisaalta tämäkään ei ole niin ilmiselvästi retro että sen suoraan yhdistäisi ko. vuosikymmeneen. Siksipä juuri helposti yhdistettävissä moneen.

      Poista
  4. Hauska yhdistelmä nuo sukat ja sandaalit ja trendikästä juuri nyt. Olen Hesan kaduilla nähnyt monia tyttöjä polvisukissa tänä syksynä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tyttöjä ;)) Polvisukat ja sandaalit tai polvisukat ja lenkkarit on mun mielestäni hauska, hieman koulutyttömäinen juttu. Vaikka kouluikä onkin jo ajat sitten ohitettu :)

      Poista
  5. Kaunis kokonaisuus, liivi tekee minusta mekosta käytettävän myös ulkoilmassa, ihan pelkässä tummoisessa huitulassa en oikein näe ulkovaatetta vaan edelleen yöpaidan. Silmä vaatii tottumista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En mäkään kyllä ihan pelkässä yöpaita-mekossa kulkisi yleisillä paikoilla. Ja tämän kun sanon....;) Vaikka lyhyistä mekoista pidänkin, liika paljastavuus ei ole kuitenkaan mun juttuni.

      Poista
  6. Kiitos. Mun mielestäni kiva valita vähän erikoisemmat kengät yksinkertaisen asun seuraksi. Toinen vaihtoehto olisi tietysti näyttävät korut.

    VastaaPoista
  7. Olen samaa mieltä kuin Dahlia: liivin myötä vaaleanpunainen mekko näyttää mekolta eikä yöpaidalta. Aivan ihanat kengät taas, miten sulla onkin niin monet ihanuudet!!! Mä muuten myös inhoan paituli-sanaa. En suostu edes ostamaan yöpaitaa, jos sitä markkinoidaan paitulina.

    VastaaPoista
  8. Belladonna, mun kengät on ihania siksi, että mulla ei muita olekaan ;) Kuinka kukaan ikinä on paituli -sanan voinut keksiäkään =D

    VastaaPoista
  9. Juu ei...:D Näitä makkaroita ei tuollaisessa satiinimekossa kyllä esitellä... eikä kyllä monen muunkaan. Tuo liivi on ihan must tuollaisen mekon kanssa, siitä tulee heti "säädyllisen" näköinen. Kukaan muu kuin sinä ei kyllä keksi laittaa tuohon yhdistelmään pinkkejä polvisukkia ja kauniita kenkiä ja näyttää vielä hyvältä! Mulla on kyllä kesäisin "paitulit" käytössä jos se tarkoitaa tuollaista ylisuuren t-paidan näköistä yöpaitaa??? Luulen että sanan keksijällä on mielikuvituksen puute... pahemman kerran.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No heh, kiitos =D Paituli (hyi että, en voi edes kirjoittaa sanaa saamatta näppylöitä) on mun mielestäni mielentila eikä ylisuuri t-paita ole välttämättä sellainen.

      Poista
    2. Siis järkyttävän rumaa, polvisukat aikuinen ihminen ja polvisukat ja jotkut ihme kapistukset jalassa,voi herran jumala kun on tyylikästä!

      Poista
    3. Kannattaa joskus kokeilla polvisukkia, ne kiristävät huomattavasti vähemmän kuin vanne pään ympärillä. Niitä kapistuksia jalassa muuten kutsutaan kengiksi, korollisina usein myös korkokengiksi. On varmasti hirmuisen hankala ostaa sellaisia, jos ei tiedä oikeita nimityksiä.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mausteista makua

Saaristoseikkailu

Rannalla