Risteilijällä tarjoillaan raakaa kalaa!

sushi vaaleasta kalasta

Silja Symphony sushi&co sushibaari laivalla

Kypsentämätön kala ruoka-aineena jakaa mielipiteitä. Itse voisin nauttia sitä lounaaksi vaikka joka päivä. Tai no, ainakin joka toinen. Onneksi meitä raa'an kalan ystäviä on muistettu myös laivoilla: Silja Symphony Sushi & Co -ravintolasta löytyy varsin runsas valikoima maistuvia pikkupaloja jokaiseen makuun.

carambola jokirapu susheissa sushiriisi

ruokalista silja symphony ravintola

sushilautanen laivabaari
Minun annokseni. Onneksi santsaaminen oli sallittu!

Erityismaininnan annan siitä, että suurinta osaa Siljan susheista ei ole kieputettu merileväkuoreen. Ja se joka ei kalajutuista piittaa, napsii tietysti valikoimasta omalle lautaselleen eksoottiset porosushit. Kaukana ovat päivät, jolloin laivaruokailu tarkoitti navan täyteenahtamista buffeepöydässä tai vaihtoehtoisesti baarin vitriinistä noukitun kinkkusämpylän syömistä.

Piipahdin Sushi Barissa kutsuttuna ihan pikaisesti laivan ollessa ankkurissa satamassa, mutta kylläpä tuli risteilykuumetta. Taitaa olla jo pari vuotta siitä kun viimeksi lahden yli risteilijällä seilasin. Kesäistä Umeå-Vaasa ylitystä ei lasketa, koska kyseessä oli vain muutaman tunnin paikasta toiseen siirtyminen yötä vasten. Pitääpä kevättalvella vetäistä raitapaita päälle ja astua laivaan.

misokeitto original green tea juoma pullossa ruokakuvaus

Sushi & Co ruokalista Silja Symphony puupuikot ruokapuikot sushipuikot
Olenko muuten maailman toiseksi ainoa ihminen, joka ei opi syömään puikoilla!?


Kommentit

 1. Puikoilla syöminen on hankalaa :)
  Sushi on kaunista ruokaa, vaikka sitä en pystykään syömään.
  Ihanaa viikkoa sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole koskaan kokeillut itse tehdä sushia, mutta veikkaanpa, että melkoista sorminäppäryyttä vaatii. Mukavaa viikkoa sinullekin Outi :)

   Poista
 2. Niin ja puikoilla syöminen ei ole helppoa, mutta yritän aina.. ja Aasiassa asuneena joskus ei muita välineitä edes ollut tarjolla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille kerrottiin Siljalla, että on suuri virhe syödä haarukalla sushia. Jos ei osaa puikkoja käyttää, pitäisi napsia sormin. Hieman vieraampi ruokailutapa suomalaiselle sekin. Vaikka sain käyttööni lasten puikot, ei tahtonut homma onnistua. Voin vain kuvitella kuinka kauan ruokailuni kestäisi jos puikot olisivat ainoa vaihtoehto :D

   Poista
 3. Hihi ihana ja olenko mä se toinen puikoilla sekoilija, no olen mä. Vitsi noi sushit oli niin hyviä ja olin niin iloinen, kun sain kutsun ja sain kutsua 40plus väkeä messiin. <3 meillä oli niin kivaa ja sua on aina ilo nähdä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Tiia, kun ilmiannoit itsesi :D En tohtinut suoraan nimeäsi mainita ;) Onneksi meitä on kaksi tumpeloa! Oli tosi kiva päästä mukaan maistelemaan herkkuja ja tapaamaan pitkästä aikaa erityisesti sua, mutta myös kaikkia muitakin kanssabloggareita <3

   Poista
 4. Olipa meillä maittava ja hyvän näköinen lounas!

  VastaaPoista
 5. Hienoilta näyttävät.
  En syö raakaa kalaa kuin sillejä tms. mausteliemessä olleita. Kypsää kyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raaka kala tuntuu olevan melkoinen makujen jakaja. Minulle kyllä maistuu kala melkein missä muodossa tahansa, ainoastaan silakkaruuat jätän väliin.

   Poista
 6. Nyt en kyllä kestä! Nuo makrot suorastaan pyörryttävät... onko se himo, onko se nälkä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruokakuvien katselussa on samaa kuin nälkäisenä kauppaan menemisessä; ei kannata ;)

   Poista
 7. Kauniilta näyttävät kalapalat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ammattilaisten tekemiä, ulkonäkö sekä maku loistavia!

   Poista
 8. Oo, hyvältä näyttää! Kauniita kuvia. :) Minulta tuo puikoilla syönti luonnistuu ihan hyvin, mutta parannettavaa löytyy toki aina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun pitäisi varmaan mennä puikoillasyöntikurssille :) Onneksi kaikissa paikoissa on ollut tarjolla myös haarukkavaihtoehto, toistaiseksi...

   Poista
 9. Upeat kuvat..mutta ei minun herkkua.

  VastaaPoista
 10. Kauniit annokset, mutta en kyllä pystyisi syömään. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka kala ei miellyttäisi, ehkä porosushi maistuisi :)

   Poista
 11. Nyt näyttävät kyllä herkuilta sekä ruoka että kuvat.

  T. Täysin arkista

  VastaaPoista
 12. JÄnnä juttu, oma tytär opetti syömään sushia. Ehkä ne ensimmäiset olivat täynnä sitä merileväpaperia ja siksi en oikein innostunut susheihin. Puikot kyllä vielä harjoitusasteella, sormet ei tahdo totella :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös se niin ole, että uudet sukupolvet omaksuvat asiat ensin ja sitten ne siirtyvät meille...hmmm...vähemmän tuoreille tapauksille ;) Merileväpaperi on mun mielestäni ikävän sitkeää järsittävää, mutta sushien tekemistä kokeilemattoman näkökulmasta ilmeisesti sen avulla rullat saadaan pysymään helpommin kasassa. Ampukaa alas, jos olen väärässä. Puikkotekniikan minäkin hallitsen, teoriassa :D

   Poista
 13. Kyllä maistuu sushi, houkuttavia kuvia.
  Puikoilla syön vaikkei se mitenkään luontevalta tunnu.

  VastaaPoista
 14. Hienot tarjoomukset ! En ole pitkään aikaa syönyt sushia, mutta kyllä esimerkiksi paistettua kalaa. Tuota puikoilla syömistä funtsasin juuri eilen kun telkkarissa syötiin niillä. Olen joskus osannut... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nam, paistettu kala! Ehkäpä puikoillasyömisen taito on kuin polkupyöräily: Jos sen kerran oppii, palautuu taito sananmukaisesti hyppysiin kun hieman harjoittelee. Ja tuskinpa sushit syömättä jäisi vaikka puikot eivät enää tottelisikaan ;)

   Poista
 15. Onpa kauniisti katettu tarjotin ja mikä valikoima. Ihania kuvia jälleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Oli kyllä erittäin kattava tarjonta susheissa ja myös monenlaisia annoskokovaihtoehtoja.

   Poista
 16. Hienosti kuvattu... mut raaka kala, eikö sitä ole siis graavattu mitenkään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole koskaan valmistanut sushia, joten esikäsittelystä ei tietoa, mutuna on, että eiköhän kala ainakin suolata. Raakaa ne kuitenkin on ;)

   Poista
 17. Oh my! All the food looks delicious! I have not eaten sushi in a long time. I have to plan an outing with my friends.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Well, it's a good time to go out and have some nice sushi dinner and fun time friends :) Thanks for visiting, Ruth!

   Poista
 18. Komeat kuvat!
  Tiedätkö, en ole vielä koskaan syönyt sushia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt maistamaan :) Toisaalta mikäs ihme tuo on, sushia maistellakseen on melkeinpä pakko mennä ravintolaan joka on pyhitetty yksinomaa näille herkullisille pikkupaloille.

   Poista
 19. Sushi on kauniin näköistä mutta en oikein välitä siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllätyksenä minulle on tullut se, että aika moni tuntuu olevan sushin epä-ystävä. Tosin onhan siinä kaksi raaka-ainetta, riisi ja kala, jotka eivät kaikkia miellytä.

   Poista
 20. I love sushi! This looks amazing!!

  VastaaPoista
 21. Kiitos sushiseuras Pauliina :) Olin ihan ähky tuon ruokailun jälkeen mutta hyviä olivat. Kyllä sinä vielä joku päivä opit puikoilla syömään. Kevätristeilylle tekee minunkin mieli.
  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi, oikein kivaa lounasseuraa oli. Hah, toivossa on hyvä elää sanoi Pauliina, kun puikoilla yritti opetella syömään :D

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hissillä Fjellheisen huipulle Tromsøssa

Yksi maailman hehkutetuimmista teistä: Atlantic Road -kannattiko ajaa?