Avantoon vai ladulle? Juhlitaan talvista luontoa!

Kuiva koiranputki

Kuivunut koiranputki talvella

Ensi lauantaina, 4. helmikuuta, vietetään Suomi 100-juhlavuoteen liittyvää Luonnon päivää. Päivän tavoitteena on, että jokainen meistä ulkoilisi luonnossa ainakin yhtenä päivänä vuodessa. Aika helppo juttu vai mitä!?

Teemana ensimmäisenä Luonnon päivänä on tietysti vuodenaikaan sopiva aihe: Sukella talveen. Luonnonpäivät -sivuston kartalta löytyy valmiiksi järjestettyjä yhteisiä tapahtumia kuten maailman suurin hiihtokoulu, umpihankifutista, avantouintia ja talviriehoja. Jos ei mikään valmisjutuista kiinnosta, ideoi oma tapahtumasi. Yhdessä kaikki on kivempaa, joten jos haluat enemmän porukkaa mukaan, ilmoita tapahtumasi Luonnonpäivien kartalle. On muuten harvinaisen selkeät ja hyvin toimivat sivut. Helpporatkaisu on pakata makkarapaketit pulkkaan ja istahtaa hankeen naapureiden kanssa grillaamaan :)

Kynnetty pelto talvella korsipelto Fasaani kukkko ruokailee

Minun ehdotukseni on kerätä koirallinen porukka yhteen, pakata eväät mukaan nyyttäriperiaatteella ja lähteä yhdessä samoilemaan metsään. Muistetaanhan kuitenkin koirakäytössäännöt!

Omien ideoiden puuttuessa retkikohteita voi etsiä myös näistä paikoista:

Etelä-Suomen Retkeilyopas, oma postaukseni kirjasta täällä

Luontoon.fi (löytyy myös esteettömät kohteet!)
Tervemenoa metsään, järven jäälle, erämaahan tai vaikkapa lähipuistoon.

huurteiset kasvit talvella


#luonnonpäivät

makrotex ruskea - ThroughMyLens

Kommentit

 1. Ehkä puistoon voisi mennä retkelle ja meren rannalle katsomaan aaltoja tai mitä meri silloin tarjoaakin.. Aina se kuitenkin on upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään lunta (=räntää) pyrytti vaakatasossa niin, että koko maisema oli vitivalkoinen. Harmitti etten saanut itseäni ulkoilemaan tönäsityä, olisi varmasti saanut kivoja kuviakin :)

   Poista
 2. Ihanaa! Kyllä: koiraretki! Sitä kannatan. Muistattehan someilla häsällä #luonnonpäivät. Hyvää koiraretkeä! PS Koirille herkkueväät mukaan. Päivi Rosqvist Luonnon päivät -tiimistä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi visiitistäsi. Juujuu, koirille herkkupalaa ja ittelle myös :)

   Poista
 3. beautiful photos and i like the idea of the celebration!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks for your comment Tanya :) The idea of nature day is part of the celebration 100 years of independent Suomi-Finland. Actually there is four nature days and this is the first.

   Poista
 4. Olisi hienoa jos kaikki voisivat osallistua tapahtumaa ja nauttia kauniista suomen talvesta. Meillä varmaankin suunnataan mökille luonnon helmaan ja tehdään sieltä käsin hiihto tai kävelyretkiä lähimaastoon :-)
  Mukavaa keskiviikkoa! ~Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja voihan oman luonnon päivän viettää muulloinkin, jos ensi lauantaina on muuta menoa. Tai parasta tietysti, monta kertaa viikossa :)

   Poista
 5. Upeat kuvat! Nytkin luonnossa on kaikkea kaunista kunhan osaa katsoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Vaihtelevat vuodenajat tuovat esiin aina jotain uutta.

   Poista
 6. Luonnon päivänä olen luonnossa: Finlandiaa hiihtämässä ja matka kulkee paikallisen, Tiirismaan ladun, luonnonpäiväkohteen ohi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No huh, tuohan on jo melkoinen suoritus! Siinä ehtii lykkimään monenlaisen maiseman ohi.

   Poista
 7. Mahtavat kuvat! Sormet ristiin, että viikonloppuna on hieno ulkoiluilma :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pia :) Tai ainakin toivotaan ettei sada vettä, kaikki muu säätila on plussaa ;)

   Poista
 8. Ihania kuvia! Ehdottomasti ulos 4.2. tuli sitten taivaalta kissoja tai koiria. Raitis ulkoilma tekee aina hyvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Toivotaan, että kissat ja koirat pysyvät ihan vaan hihan perässä ja taivas kirkkaana!

   Poista
 9. Kiitos vinkistä! Olen vahvasti luontoihminen ja mitä vanhemmaksi tulen, sen merkityksellisemmäksi minulle tulee puhdas, suomalainen luonto.
  Niin kauniita kuvia aiheesta RUSKEA!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomessa on upea, puhdas luonto, jota meidän tulee vaalia ja säilyttää myös tuleville sukupolville :)

   Poista
 10. Upeat luontokuvat taas kerran! En tiennyt tuollaisesta luontopäivästä, mutta onneksi sinä siitä kerroit! :) Täällä meillä luonto on lähellä koko ajan, mutta usein tulee käytyä sitä ihastelemassa myös metsän siimeksissä asti. Se on niin parasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu, en ihan heti lähtisi takaisin kaupunkiin asumaan :) Luonnon päivä on joka päivä, kun koirat pakottavat kelillä kuin kelillä ulkoilemaan peltojen ja metsän keskelle. Mutta se on vaan hyvä juttu :)

   Poista
 11. Eksyinpä blogiisi hyvään aikaan; olisi varmaan muuten mennyt ensi lauantain Luonnon päivä kokonaan ohi. Nyt on yksi hyvä syy lisää liikkua luonnossa😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus on hyvä saada ulkopuolinen sysäys, että saa itsensä liikkeelle :) Luonnon päivä varmasti näkyy ja kuuluu lauantaina ympäri Suomen.

   Poista
 12. Hienoja talvisia kuvia!
  Kaunista ruskeutta valkoisen lomassa.

  VastaaPoista
 13. Hienostuneet kauniit kuvat ♥ Talventörröttäjistäkin löytyy ruskeaa, täällä on niin vähän lunta etten ole ladulle päässyt, voi olla että jossakin olisikin, mutta jos ei omalta pihalta pääse en lähde matkustamaan latumaisemiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meiltä kyllä vielä pääsee lumille ihan kotioveltakin, tosin aika jäistä pintaa saa jonkin matkaa luistella. Toivottavasti lumi pysyy, ihan tarpeeksi on tämän talven aikana saanut (=joutunut) koirien kuratassuja putsailemaan :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hissillä Fjellheisen huipulle Tromsøssa

Yksi maailman hehkutetuimmista teistä: Atlantic Road -kannattiko ajaa?