Motoristit koulukiusaamista vastaan

Jotain tärkeää asiaa täytyy olla luvassa, jos alakoulun pihaan jyrisee keskellä koulupäivää neljäkymmentä moottoripyörää. Harley Davidsoneita, kyykkypyöriä, kolmipyöräisiä trikeja, enduropyöriä. On miestä kerhotunnuksin varustetuissa liiveissä, goretexpukuisia kuskeja, muutama nainenkin mukana. 

motoristi biker harley davidson

Meillä on tärkeä asia koululaisille kerrottavana: Vaikka emme tunne toisiamme, ajovaatteemme ovat erilaisia ja ajamme eri merkkisillä moottoripyörillä, silti moikkaamme toisiamme tavatessamme eikä ketään jätetä yksin tien päälle, jos pyörän kanssa tulee ongelmia. 

Jo viime talvena joku tyrkytti Facebookissa minulle ryhmää nimeltä Motoristit koulukiusaamista vastaan. Jätin huomiotta, sillä ajattelin sen olevan niitä kotisohvalta peukuttamalla parannat maailmaa -tempauksia. Helppoahan se olisi, jos tykkäämällä asioihin saisi muutosta. Mutta se ei vaan valitettavasti toimi. Täytyy tehdä jotain konkreettista. Nyt loppukesällä törmäsin naapurini kautta ryhmään uudelleen ja tutustuttuani siihen totesin, että kyllä tämä taitaa olla niin mun juttuni. Harrastus ja mielekkään asian puolesta toiminen yhtä aikaa, sopii!

moottoripyörätapahtuma kesä

trike ja lapset koululaiset

Olen ollut mukana vapaaehtoistoiminnassa vuosikymmenten aikana muutaman eri järjestön kautta ja ehdottomasti koen sen omalla kohdallani parhaaksi keinoksi vaikuttaa niihin asioihin, jotka koen tärkeiksi. Joku toinen saattaa nähdä mielekkäämmäksi lahjoittaa rahaa. Minä lahjoitan aikaani ja saan siitä tunteen, että tekemisilläni on merkitystä.

Motoristit koulukiusaamista vastaan -toiminta on lyhyesti sitä, että porukka kokoontuu moottoripyörineen etukäteen sovittuun paikkaan tiettyyn kellonaikaan ja ajaa koululle letkassa. Koululla on aluksi lyhyehkö juttutuokio, jossa ryhmän "puhemies" jutustelee lasten kanssa ja me muut toimimme taustahahmoina lavalla pönöttämässä. Juttutuokion jälkeen lapset pääsevät ulkona tutustumaan mopoihin ja monet uskaltautuivat pyörien päällekin istahtamaan. Kamerat räpsyivät. 

motoristit koulukiusaamista vastaan jokela

Harley Davidson Sposters 1200 cc chopper custom

Toimintaan voi tutustua asian ympärille perustetun yhdistyksen sivuilla. Tilaisuuksiin osallistuvien motoristien ei kuitenkaan tarvitse liittyä yhdistykseen eikä niihin tarvitse ilmoittautua ennakkoon, kunhan huristaa paikalle. 

Itse uskon siihen, että kun riittävän vakuuttava porukka tulee keskeyttämään normaalin koulupäivän ja kertomaan että kaikenlainen kiusaaminen ja syrjiminen on tosi tyhmä asia, muistetaan se pidempään kuin oppitunnilla tapahtuva luennonti aiheesta.

En muuten tiedä olivatko oppilaat vai opettajat enemmän innoissaan moottoripyöristä... :)

harley davidson ja lapsi moottoripyörän lamppu etukate pleksi

harley davidson hd


Kommentit

 1. Tämä on tärkeä viesti näin elokuussa koulujen alettua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti näistä tapahtumista on hyötyä läpi vuoden.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Koulun aloituksessa on monta puolta, jänniä uusia asioita ja jollekin ehkä vähemmän kivoja juttuja.

   Poista
 3. Kävin tutustumassa yhdistyksen sivuille. Erittäin tärkeää ja hienoa toimintaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä voisi vaikka laajentaa muihinkin harrastusryhmiin. Kouluja riittää eikä motoristikaan ihan joka paikkaan ehdi :)

   Poista
 4. Wow, onpa siellä ollut pyörä poikineen ja tyttöineen. Kylläpä kromi kiltää. Hyvä aihe!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon erilaisia ja erikokokoisia pyöriä omistajineen :)

   Poista
 5. Tärkeän asian puolesta "päristelette", hienoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava juttu on se, että saamme päristellä ja samalla toimia mielekkään asian puolesta. Vaikka kyllä se päämäärätönkin mopoilu on välillä hauskaa ;)

   Poista
 6. Hieno aihe. Ja juurikin sopiva tähän elokuu haasteeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koulun aloituksessa muistutetaan hanakasti liikenneturvallisuudesta (tosi tärkeää sekin), mutta turvallisuus koulun seinien sisäpuolella on myös esille nostamisen arvoista.

   Poista
 7. Hieno juttu!! Vau! Ja sopii elokuun teemaan kun koulut alkaa.

  Mä olen aina tykännyt tuolla tien päällä kun autoilee ja näkee kun motoristit morjenstaa toisiaan, kiva tapa. :) Onkohan se vain täällä Suomessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikkaaminen on ihan kansainvälinen tapa. Joskus tottumuksesta meinaa autonkin ratista vastaantulevalle mopoilijalle moikata :) (eikä vain meinaa vaan joskus tapahtunutkin ;))

   Poista
 8. Very cool photos. Do you ride?
  Thanks for linking up at http://image-in-ing.blogspot.com/2015/08/double-play-on-way.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks Sue. The black Harley in the third lowest pic is mine :)

   Poista
 9. Tää on hieno juttu! Kyllä varmaan lapsilla riitti ihmeteltävää. Vähän erilainen koulupäivä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Takuulla muistavat pitkään, toivottavasti myös edes osan vakavammasta asiasta. Ensi lauantaina Hollolaan saman asian tiimoilta :)

   Poista
 10. Upea juttu! Ja kyllä noita pyöriä katselisin minäkin silmät pyöreinä.:) Mitenkäs teidät saa koululle käymään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolta MKVV:n sivuilta löytyy tarkemmat ohjeet ja sähköinen lomake, jolla pyynnön voi tehdä http://www.mkkv.fi/jarjestaminen. Sieltä vaan tilausta tekemään :)

   Poista
 11. Hienolla asialla olette! Komeita ovat pyörätkin :)

  VastaaPoista
 12. Tärkeä viesti ja menee varmasti perille näin hienon ja erilaisen tavan kautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Usein sanoman saa varmemmin perille, kun käytetään vähän normaalista poikkeavia keinoja hyväkseen. Sovellettavissa muuhunkin elämään?

   Poista
 13. Hyvällä asialla liikenteessä :) Kyllä olisi asiat liian helposti toteutettavasissa jos kenenkään ei varsinaisesti tarvitsisi tehdä mitään vaan painaa vaan facebookissä 'tykkää', ja se ei olisi välttämättä hyvä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne tykkäämiset on niin helppo tapa osallistua. Unohdetaan, että oikeasti ainoa tapa saada aikaan jotain, on nostaa peppu penkiltä ja toimia. Olipa kyseessä mikä tahansa asia johon halutaan muutosta.

   Poista
 14. Great cause! I love the motorcycles and your photos of the same.
  Occassion - It is Thursday and it is time for the Good Fences meme run by Ms. Theresa.

  Have a Wonderful Day!
  Peace :)

  VastaaPoista
 15. Looks like a lot of very cool bikes

  Mollyxxx

  VastaaPoista
 16. Hieno vastaus haasteeseen - niin ajankohtainen ja tärkeä! Ihanaa elokuuta! :)

  VastaaPoista
 17. Oi, miten tärkeässä asiassa sinäkin olet mukana PauMau. Voin vain kuvitella, miten pitkään teidän käynnistänne oppilaiden kotona puhutaan.

  Ja no joo, kyllä minäkin jopa voisin tulla katsomaan teidän uljasta moporiviänne ;)..

  VastaaPoista
 18. On siinä ollut lapsilla ihmettelemistä.

  VastaaPoista
 19. Vastaukset
  1. Ja näihin voi osallistua kuka tahansa kaksipyöräisellä liikkuva, kokoontumispaikat löytyvät tuolta MKKV:n sivuilta :)

   Poista
 20. Voi vitsit, miten mainio idea ja juttu! Hienoa vapaaehtoistyötä teette! Ihan varmasti tuo jää lapsille ja opettajillekin mieleen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovasti olen nähnyt myönteistä palautetta näistä tapahtumista kirjoitettavan. Toivotaan, että siitä myös hyötyä on :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Huhtikuu

Saaristoseikkailu

Rannalla