Laiskan matonpesijän valinnat

Se on kuulkaa niin, että yhtään ainoaa mattoa en enää tänä kesänä aio hangata omin pikku kätösin. Johan niitä tuli parikymmentä apinanraivolla puhtaaksi harjattua. Loput pikkumatot viskasin auton perälle ja kiikutin itsepalvelumattopesulaan. Olivat vielä sen näköisiä, että olisi saanut aikamoisen työn tehdä, jotta puhdistuisivat käsipelillä. Kysyn vaan kuinka ihmeessä lapsi- ja koiraperheessä edes on valkoisia mattoja!!

chevrolet transport tila-auto

valkoinen haalari valkoinen t-paita asukuva asu

Aion kyllä jatkossakin viedä pikkumatot suoraan koneen pestäväksi: Nyt mulla oli kymmenkunta puuvillamattoa ja pesuaineineen hintaa tuli parikymppiä. Itsepalvelu tarkoitti sitä, että minä työnsin matot koneeseen ja sanoin asiakaspalvelijalle heippa. Tunnin päästä kassan kautta ja sain rullatut matot kainalooni. Kyllä tuon parikymppiä maksaa siitä ilosta ettei tarvitse pesureita viritellä ja kämmeniä rakoille hangata. Sitä paitsi meillä on törkykallista osuuskuntavettä.

Laiska matonpesijä valitsi päälleen pesulaympäristöön sopivat valkoiset vaatteet. Nahkarotsi oli lähinnä rekvisiittana ja aamuviileyttä karkottamassa. Kiitos ilmatieteenlaitos lämpimän syksyn lupauksesta. Lupaukset täytyy pitää!

vaaleanpunainen nahkarotsi pinkki nahkatakki

pinkit tennarit pink vaaleanpunaiset tennistossut

koru kaulakoru ketju
Kaulakoru farkkujen koristeketjusta, innovatiivisesti hakaneulalla kiinnitetty.
Valkoiset vaatteet sopisivat kyllä yhteen toiseenkin hommaan. Nimittäin mehiläistenhoitoon. Jostain karkuun päässyt n. 20000 päinen mehiläislauma päätti valita uudeksi asuinpaikakseen meidän etuoven yläpuoleisen parvekkeen alapohja. Ei ihan hirmu kiva juttu, olemme koko viikon joutuneet kulkemaan takaovesta enkä koirakaan ole voinut pihalle juoksemaan päästää, koska varsinkin vanhemmalla on himo losauttaa kitaansa jokainen ohilentävä öttiäinen.

Mehiläisiä on yritetty houkutella hunajalla täytettyyn pesään, kaasuttaa elukat muualle lasten crossimopon pakoputkeen asetetun letkun avulla. Valitettavasti ainoa vaihtoehto lopulta oli tarttua järeämpiin keinoihin. 

mehiläispesä mehiläistenhoitaja mehiläisten karkotus mehiläisparvi seinässä

Toivottavasti kaikilla on ollut onnistunut viikonloppu, kirjoitan tätä perjantai-iltana ja lauantaiaamuna aikaisin hyppään mopon päälle ensin vastustamaan koulukiusaamista Hollolassa ja sieltä jonnekin mihin ikinä huvittaa, kotiin sunnuntai-iltana. Mä niin tykkään näistä retkistä, joiden määränpään tietää silloin kun siihen päättää jäädä :)

Kommentit

 1. Ihana asu sulla ja noi tennarit on suloiset.
  Joko ne mehiläiset on saatu sinne minne ne kuuluvat?
  Mukavaa sunnuntaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis mehiläiset jouduttiin valitettavasti saattamaan rajan taakse mehiläishoitajan toimesta. Olivat jo tekemässä uutta pesää talon kuistin välipohjaan eivätkä enää suostuneet sieltä lähtemään. Ja jos puuhiaan olisivat saaneet jatkaa, olisi lopputulos ollut talon rakenteiden kannalta hyvin ikävä :/

   Mukavaa viikonalkua Outi :)

   Poista
 2. Wau! Onko teillä mehiläistarha?
  Mattojenpesu olisi kivaa, jossain järven rannalla aurinkoisena päivänä. Mutta niitäkään ei vissiin saa enää pestä sillai kuin ennen. Muutoin pesulanovi kyllä heilahtaa. Tosin meillä ei pahemmin ole mattoja, siunaus ja onni.
  Mukavaa päristelyä minne meetkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, onneksi ei mehiläistarhaa enää ole, tarhurin urani päättyi pikaisesti. Tyydyn jatkossakin ostamaan hunajan asiansa osaavilta ammattilaisilta :)

   Meillä on kyllä mattojen pesulle hyvät tilat ja laitteet pihassa, mutta siinä vaiheessa, kun niitä on hangannut jo toistakymmentä, mielellään kuovuttaa loput jonkun toisen tehtäväksi :)

   Poista
 3. PauMau oikeasti en kestä näytät aivan Hollywood tähdeltä, tuo ylinkin kuva on aivan ihmeellinen, siinä olet niin kuin muina miehinä viemässä mattoja pesulaan järisyttävän upeana!

  Juu pitäisi mennä noiden räsymattojen kanssa itsepalvelupesulaan, saisi myös kunnolla puhdasta!

  ihanaa sunnuntaita senkin upeus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hehheh, muuten toki Tiia, mutta hallivuudin tähtöset taitavat ajaa pikkusen puhtaamilla ja ruosteettomimmilla autoilla ;) Aika rinsessa olo kyllä on, kun voi edes yhden kotityön ulkoistaa jollekin muulle. Ja ihaninta oli oikeasti kirkkaan valkoiset ja raikkaalle tuoksuvat matot! Paitsi että koirat heti seuraavana aamuna tallustelivat niillä aamukasteen ja hiekkatien kuoruttamilla tassuillaan =D

   Poista
 4. Eläimistä ja lapsista jää kotiin elämisen jälkiä :-)
  Kaunis kesäisen tyttömäinen asu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy yrittää käyttää kaikki kesäasut pois ennen kuin siirrytään syksyyn :)

   Poista
 5. Upean näköinen nainen olet! Ja kauhistus noita mehiläisiä.. Onneksi saitte häädön kuitenkin tehtyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyödyllisiähän mehiläiset ovat ja varsin harmittomia -pienemmässä mittakaavassa. Tällaista parvea en kuitenkaan ihan kodin läheisyyteen haluaisi.

   Poista
 6. Siis teillä kyllä aina sattuu ja tapahtuu! Kyllä varmaan on surina käynyt! Mulla on kaupunkilaiskodin pyykkituvalla iso kone jossa voi pestä mattoja. Minä laiskimus en ole vuosiin pessyt niitä käsin vaikkakin se voisi olla vaihteeksi mukavaa ja hyväntuoksuista puuhaa :) Kivat shortsihaalarit ja ihgut tennarit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin oli kerrostalon pyykkituvassa kone, jossa pystyi pesemään mattoja. On varmaan ainoa asia, jota on ikävä kerrostaloasumisesta ;)

   Poista
 7. I love the combination of white and pink together, your outfit is lovely on you.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Saaristoseikkailu

Mausteista makua

Rannalla