Kengät jotka kestävät aikaa

Mua on aina silloin tällöin pyydetty esittelemään kenkäkaappini sisältöä, mutta en ole halunnut ryhtyä tylsään "tällaisia minä omistan" -postauksen tekoon. Ja mun kenkävuorellani kirjoituksesta tulisi pidempi kuin useampi nälkävuosi yhteensä.

Sen lisäksi, että kenkiäni on näkynyt asukuvien yhteydessä, olen tipotellut niitä erilaisten muiden juttujen kuvitukseen kuten tähän kirjoitukseeni korkkareiden käytettävyydestä. Ja samalla linjalla jatkossakin. Tällä kertaa aiheena on kengät, joiden malliin ei ajan hammas pure.

Mulla on kaappi väärällään erilaisia näyttäviä korkkareita ja saappaita, jotka sopivat tietynlaisiin tilanteisiin ja osa niistä on hyvinkin sidottuja tähän vallitsevaan aikaan ja muotokieleen. On kuitenkin muutama kenkämalli, joka on ja pysyy huolimatta muodin vaihteluista. Jos aikoo pärjätä vain minimimäärällä kenkiä (mikä tietysti olisi ihanteellisinta, mutta valitettavan mahdotonta tällaiselle kenkäfriikille), kannattaa parit valita ehdottomasti ajattomien mallien joukosta. Ja niin tylsältä kuin se saattaa kuulostaa, paras väri silloin on musta.

sneakers

Tennarit ovat säilyneet suunnilleen samanlaisina jo vuosikymmenien ajan. Niitä käyttävät kaikki vauvasta vaariin, ne sopivat lähes kaikkien housumallien ja hameidenkin kanssa. Tennareiden kohdalla tuo mainitsemani mustan värin suosimisen voi unohtaa, sillä tennarit pysyvät muodin mukana värikkäinäkin. Klassikko tietysti on valkoinen. Itse pidän tennareista, joissa on vähän tai hieman enemmänkin vartta.

solkinilkkurit ankle boots


Mustat nilkkurit. Jos mun pitäisi valita vain yhdet kengät, olisivat ne ehdottomasti mustat nilkkurit. Monikäyttöiset ja sopivat asuun kuin asuun. Kun niihin lisätään muutama solki, ovat ne sopivasti asenteellisetkin :) Muistaako kukaan 90-luvulta Forumin sisäpihalla ollutta liikettä nimeltään Dekadenz? Taisi olla tuolloin niitä harvoja liikkeitä, joista sai oikeasti vähän rajumpaa tavaraa. No kuitenkin, nämä mun kenkäni ovat ihan viime vuosina ostettu, mutta samanlaisia löytyi jo silloin 30 vuotta sitten. Ajattomia siis nämäkin.

ballerinas

Ballerinat. Tähän voisi melkein kopioida tennareita koskevan tekstin lukuun ottamatta väriä. Ainoa oikea väri ballerinoissa on tietysti musta. Täytyy kyllä myöntää, että itse en pidä ihan littanoista perusballerinoista niiden onnettoman kävelyominaisuuden takia. Kuvassa ovat kaikki omistamani kengät, jotka edes etäisesti muistuttavat ballerinoja. Koristekuviodut ovat ainoat ihan perusmalliset, soljellisissa on kolmen sentin piilokorko ja niittiballerinoissa nyppypohja, joka lisää kävelymukavuutta.

black pumps high heels kenkäblogi

Mustat avokkaat. Näistä ei varmasti tarvitse sanoa enempää. Olipa niissä stiletti- tai tolppakorko, pyöreä tai kapea kärki, ovat ne aina käyttökelpoisia.

ps. Ette kai luulleet, että kuvissa oli kaikki mun mustat nilkkurini ;)?!


Kommentit

 1. Hih en luullut en, että on kaikki mustat nilkkurit. ;) Ihania kuvia ja tennarikuva on kuin karamellit ojossa, tosi kiva. <3 Iloista keskiviikkoa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyyhän sitä jättää jotain jutun aihetta tuleviinkin postauksiin ;) Mukavaa viikon jatkoa sinullekin.

   Poista
 2. Ihanaa, ihanaa. Tämä on yksi mun toiveaiheeni. Mä en todellakaan usko edes, että tässä todellakin olisi kaikki mustat nilkkurit. Meillä jokaisella ne omat intohimon kohteemme ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sua mä Maiju ajattelinkin ;) Kyllä, mielenkiinnonkohteensa itse kullakin. Joskus toivon, että ne olisivat vaikka postimerkkejä -kenkien keräily ei varsinaisesti ole tilankäytön kannalta järkevintä :)

   Poista
 3. Hah hah :D On rouvalla muutama nilkkuri, ja mun mies luulee että mulla on monta nahkasaapasta.. ei ymmärrä mitään ;) Hitsi, pitäisi ostaa muutama nilkkuri lisää, tunnen omistavani tosi vähän kenkiä.. Sullakin näyttää tuo musta olevan se lempiväri :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, tässähän oli mun MUSTAT nilkkurit ;D No joo, kyllä se musta taitaa olla vallitseva väri, oikeastaan parin viimeisen vuoden aikana olen vasta uskaltautunut laajentamaan kenkien värivalikoimaa klassikkojen ulkopuolelle. Ei ne miehet mitään kenkäjutuista ymmärrä, riittää, kun on yksi pari mustia kenkiä ;))

   Poista
 4. Hauska postaus ihanista kengistäsi :) Tosin sinulla taitaa ne herkuimmat olla jemmassa :) Täällä muuten on pari sellaista kenkäkauppaa, mikä myy pelkästää ballerinoja. Kaikenvärisiä. Ihan kuin karkkikauppaan menisi. Mulle ne vaan eivät käy, on sen verran hassun mallinen jalka :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan, herkut säästetään viimeiseksi ;) Mulla on myöskin ballerinojen kanssa se ongelma etteivät ne tahdo pysyä jalassa. Emme taida olla ainoita, jotka eivät ole ballerinojen kanssa päässeet sinuiksi, aika monelta olen kuullut samanlaisia kommentteja ko. kenkien epäistuvuudesta.

   Poista
 5. Oi kun nyt jo niin ihana kokoelma. Oi kun olisi tilaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisaalta vähäinen tila pakottaa harkitsemaan, ei välttämättä paha juttu :)

   Poista
 6. Sitten se tuhannen taalan kysymys johon en ole blogiasi lukiessani vielä törmännyt: missä, oi missä sinä säilytät näitä kaikkia kenkiäsi? onko ihan oma kenkähuone vai kenties joku koko seinän kattava hyllyjärjestelmä vai jotain muuta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huone on, mutta se ei sijaitse asuintalossa :) Mies rakensi kahdelle seinälle hyllyt (muu tila pyhitetty vaatteille), hänen mielestään hyllytilaa oli ihan liikaa, eipä tiennyt, että nekin metrit loppuivat kesken ;))

   Poista
 7. Dekadenz jee, toki muistan! Nuo rusetilliset nilkkurit, niin nätit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rusettinilkkurit ovat mun luottokenkäni, sen lisäksi että ovat nätit, ovat myös hyvät kävellä.

   Poista
 8. Ihania kerrassaan ❤️ Ja niitä herkkuja odotan vesi kielellä , maistiaisia kun on saatu asukuvissa :) haluan heti lisää kenkiä ja sen seinällisen kenkähyllyjä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herkkuja riittää, mutta ei makeaa mahan täydeltä :) Minä taas haluan lisää hyllyjä ilman kenkiä, jotta voin lajitella sen lattialle kasautuneen keon, joka johtaa kohta kenkäkaaokseen ;)

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Kyllä näistä aina jotakin jalkaansa laitettavaa löytää.

   Poista
 10. Tuo ensimmäinen kuva oli jostakin kummasti erityisesti mieleeni ; )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jostain kumman syystä ;) Ja hei, nyt huomasin, että olet palautunut, kiva :))

   Poista
 11. Kukapa stadilainen ei muistaisi Dekadenz:ia? Minä taisin tyytyä katseleman ikkunoista vaihtoehtoja, mutta putiikki on jäänyt hyvin mieleen. Miten ihmeessä sinä osaat päättää aamulla mitkä mustat nilkkurit valitset??? Ne on kaikki niin kauniita että minä myöhästyisin töistä kun miettisin mitkä jalkaan...:D Nimimerkillä uudet mustat nilkkurit ostolistalla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se valinta täytyy tietysti tehdä illalla, harkitseva neitsyt ei pysty salamaratkaisuihin ;)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Huhtikuu

Saaristoseikkailu

Rannalla