Motels, hotels...majoitusvinkkejä matkan varrelle

Osalla taitaa jo lomat [valitettavasti] olla jo ohi, mutta eiköhän muutama majoitusvinkki vastaisuudenkin varalle ole paikallaan. Jos kyse on yhden tai kahden yön välietappipaikasta, mulla ei majoituksen suhteen ole kovinkaan suuria vaatimuksia. Oma wc ja suihku, puhdas huone, siinäpä ne tärkeimmät.

Vertaan usein majoituspaikkaa siihen parin kesän takaiseen pohjanoteeraukseen, jolloin ajattelimme moporeissulla viettää ihanan vuorokauden Kalajoen hiekkasärkillä lämpimässä vedessä polskien ja sitten vetäytyen hotellin vilpoisiin lakanoihin kuin etelässä olisimme. Niin, toki 30 asteen helteet päättyivät, kun Kalajoelle pääsimme ja seuraavan vuorokauden satoi lähes kaatamalla. Ainoa vapaa majoitus oli hökkelimäinen leirintäaluemökki (100 €/yö) kosteine ja pahanhajuisine patjoineen. Naapurit huusivat aamuneljään asti, toivottavasti heräsivät, kun me mopot starttasimme klo 7 ja häivyimme hyvin kauas...Tämän surkeammaksi ei majoitus voi mennä.

Parin viikon takaisella Itä-Keski-Suomi-Savo -turneellamme onnistuimme yöpaikkavalinnoissa huomattavasti paremmin, ellemme jopa loistavasti. Ensimmäinen etappimme, Sulkava, ei mainittavasti tarjonnut vaihtoehtoja: venäläisten hallitsema lomamökkialue, jossa tarjolla oli 6 hengen mökki 230 € yö ja aivan Sulkavan keskustassa sijaitseva sympaattisen retrohenkinen Muikkukukko.

majoitus hotelli Muikkukukko huone
Peiliheijastuksessa jalassa ON farkkushortsit, ei maxisloggit ;)

Muikkukukko on rivitalotyyppinen motelli, omalla sisäänkäynnillä varustetut huoneet ovat pieniä ja melko askeettisia. Jääkaappi ja vedenkeitin kuuluvat huoneen varustukseen. Ja ainakin meidän huonettamme koristi ryijy seinällä! Runsaat aamupalatarvikkeet pikakahvipusseineen tuotiin illalla rottinkikorissa huoneeseen. En ole tällaiseen tapaan aiemmin missään törmännyt, mutta oikeastaan aika kiva oli kaivaa sämpylät kaapista aamulla ja nauttia ne aamutv:n säätietoja katsellen. Yö kahdelta hengeltä aamupaloineen maksoi 70 €. Suosittelen aikuisille ohikulkumatkailijoille, jotka tarvitsevat puhtaat lakanat ja katon päänsä päälle, mutta eivät hotellin palveluja. Toki vieressä sijaitsevasta Muikkukukko-ravintolasta olisi myös ruokaa saanut ja sen terassillakin jokunen näkyi iltapäiväolusia nauttivan.

Me emme etukäteen hotelleja varaa, vaan uskomme (mies tosin saattaa joskus majoituksen löytymisestä hieman stressaantua), että aina yösija matkustajalle jostain löytyy. Seuraavaksi suuntasimme Pohjois-Karjalaan ja heti tärppäsi huone etukäteen katsomastamme paikasta. Tai oikeastaan huoneisto, 2 huonetta ja minikeittiö, 35 neliötä.

majoitus Kontiolahdessa huoneistot

Jokin aika sitten uusitun Kontiolahdella sijaitsevan Motelli Kontion terassillinen kahden huoneen huoneisto isolla kylpyhuoneella tuoksuikin ihan uudelle ja tilaa olisi ollut jopa kuudelle nukkujalle. Joten kyllä me kahdestaan mahduttiin vallan mainosti. Asiakkailla on käyttömahdollisuus saunaan periaatteella jos siellä ei ole kukaan, ovi lukkoon ja saunomaan. Myös saunatilat olivat todella siistit ja tilavat. Yö kahdelta maksoi n. 70 €, hinta-laatusuhde oli kyllä kohdallaan. Motellista löytyy erityyppistä majoitusta aitoista aina 60 neliöisiin huoneistoihin. Ympäristö oli vielä hieman rakennusvaiheessa, mutta harvoin sitä tällaisissa paikoissa ulkona aikaansa viettääkään. Kunhan käy nukkumaassa ja suihkussa. Ja olisi siellä ollut kota grillaushaluisillekin.


Suosittelen lämpimästi motellia, aikuisille, perheille ja kaikille, jotka haluavat siistin ja viihtyisän yöpymispaikan vaikkapa useammaksi yöksikin. Vaikka Kontiolahti onkin hieman middle of nowhere, on sen satama- ja uimaranta-alue vierailun arvoinen paikka eikä Kolille tai Joensuuhun kestä kauaa hurauttaa.

Kontiolahdelta suuntasimme Savon sydämeen, Kuopioon. Motelli vaihtui hotelliksi ja ihan kylpylä sellaiseksi. Toisin kuin Instgramissa väitin, emme olleetkaan Rauhalahdessa vaan Kunnonpaikassa. Tämän tosin sain tietää vasta kotiin palattuani. Tiesin sentään missä kaupungissa olen. Joskus pidemmillä reissuilla, kun yöpaika on vaihtunut joka päivä, aamulla ei ole ollut ihan täyttä varmuutta paikkakunnastakaan. En yhtään ihmettele keikkamuusikoiden sekavaa elämää.

majoitus Kuopio hotellit kylpylä

Kunnonpaikka, mitäpä siitä sanoisi. Perus. Perushuone, perushotelli, perusallasosasto, perushintainen. Eläkeläisiä ja lapsiperheitä. Sade torpedoi kaikki ympäristön tutkimissuunnitelmat ja ylempi kuva jäi ainoaksi hotelliotokseksi, sekin ulkokatoksen alla otettu. Parasta oli tapasiltapala hotellin baarissa, paljon kaikkea pientä naposteltavaa espanjalais-suomalaiseen tyyliin. Juuri sopiva pikkunälkään. Suosittelen...hmmm, no eläkeläisille ja lapsiperheille tai muille perushotellia uima-altailla kaipaaville.

Ja kuinkas sitten kävikään, viimeisenä iltana löysimme itsemme Laukaalta tutusta paikasta, Peurungan Kylpylästä. Viime kesänä yövyimme samassa paikassa, mutta koko perheen voimin rivitalohuoneissa. Tällä kertaa majoituimme päähotelliin. Ylimmän kerroksen parvekkeelliseen kulmahuoneeseen järvinäkymineen oli hyvä päättää tämä reissu. Olen jo ennenkin kehunut Peurungan kylpyläpuolta, se on ehkä käymistäni kylpylöistä Suomen parhaimmaksi tai ainakin tasasijoille sijoittuva Saimaan kylpylän kanssa. Perushuone, mutta se mikä ilahdutti, oli tilava eteinen, tehty ilmeisesti pyörätuoliasiakkaiden tarpeita ajatellen. Äkkilähtöhinta 80 € kaksi henkilöä sisältäen aamiaisen ja kylpylän käytön. Tätä hotellia uskallan kaikille :)

Vaikka kesälomasesonki oli parhaimmillaan, huonehinnat olivat varsin kohtuullisia. Kannattaa kysellä majoituspaikkoja myös pienemmistä, isojen ketjujen ulkopuolisista paikoista. Sitä saattaa yllättyä iloisesti!

Peurungan kylpylä Laukaa majoitus näkymä järvi hotel




Kommentit

  1. Seinällä näyttää olevan raanu, ei ryijy.
    Mukavan kesäisiä kuvia olet laittanut.
    Hyvää kesän jatkoa t: Assi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä tietysti, kiitos Assi korjauksesta :) Samoin sinulle ihanaa loppukesää -joko tätä niin kuuluisi kutsua!?

      Poista
  2. Aika kaukanahan tuo Kunnonpaikka on Rauhalahdesta :DDD Kunnonpaikka on Siilinjärvellä ja Rauhalahti on Kuopiossa, kaupungin toisella laidalla eli välimatkaa on noilla melkein 20 km :))). No, järven rannalla kumpikin vaikkakin eri kunnissa. Joo, tuo Kunnonpaikka on tosiaan kylpylä ja oikean havainnon teit, että vanhempaa väkeä siellä on. Jos Kuopiossa haluaa majottua edullisesti, yksi vaihtoehto on Hostelli Hermanni. Esim. keskustaan on kävellen noin. 15 minuutin matka. Keskustaan ei kannata lähteä pörräämään autolla, toki sen saa torin alle, mutta helpointa on kyllä omilla jaloilla. Itse ei juurikaan mennä autolla keskustaan, paitsi jos pitää hakea torilta isot ostokset tai kukkia tms. Kiva kävely/pyörätie menee Hermannin hostellilta järven rantaa pitkin ja kyllä siitä uimaankin pääsee, kun vähän katsoo, missä paikalliset polskii. Toki lähettyvillä on leikkipuisto ja siinä myös ranta pikkuihmisille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, en tiedä mistä tällainen mielikuva tuli. Luultavasti siitä, että ainoa hotelli jonka sieltä tiesin, oli Rauhalahti. Joten pakkohan mun olisi siellä ollut olla ;)

      Keskusta oli tosiaan täynnä yksisuuntaisia katuja tai ainoastaan bussiliikenteelle sallittua. Aikamme siellä katuja sompailtuamme lykkässimme pyörät jonkun pitkän skootteririvin jatkoksi, jotta saimme haukattua hampurilasiet ennen seuraavaa sadekuuroa. Täytyy seuraavalla kerralla tutustua paremmin kaupunkiin, jos vaikka ilmat olisivat suosiollisemmat.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mausteista makua

Saaristoseikkailu

Rannalla