Diy: Rapaperi-mansikkasiirappimehu
Mahdanko olla ainoa, jonka alkukesän raparperi-innostus hyytyy muutaman piirakan jälkeen ja raparperipenkkiparka rehottaa vääränään noutajaa odottavista varsista!? En ole hilloajatyyppi ja pakastimeenkin riittää muutama purkki talven kiisseleitä varten.
Nelliina oli tehnyt lainareseptistä mukaellun raparperimehun ja mulle tuli niin hurja kylmän raparperimehun jano, että pakko oli lähteä varsia hakemaan. Resepti on yksinkertainen, jopa minä hommaan viitsin ryhtyä. Mutta oman tuunauksen minäkin siihen tein.
Jossain vaiheessa, kiitos blogimaailman, olin aivan varma etten tule toimeen ilman makusiirappeja ja tilasin niitä muutaman pullon Mokkamestareilta. Olin ajatellut siirappia teen maustamiseen, mutta perinteinen hunaja oli kuitenkin enemmän mun juttuni. Pari pulloa meni lapsilla jätskin koristeluun, mutta mansikkasiirappi oli unohtunut kaappiin pölyttymään. Raparperimehun makeuttajaksi se sopi mainiosti.
Mehun ohje löytyy täältä, mutta sokerin sijaan omassa sovelluksessani lorautin mukaan makusiirappia. Itse juon mehuni mieluummin vähemmän makeana, mutta raparperi on niin hapanta, että sen joukkoon on melkeinpä pakko jotain sokerista sekoittaa. Mehua ei tarvitse enää keittää siirapin lisäämisen jälkeen, ainoastaan sekoittaa hyvin.
Nautitaan jääkylmänä. Ja hei, en tosiaan lorauttanut joukkoon melkein pullollista siirappia, on sitä muuhunkin käytetty jo aiemmin.
Nelliina oli tehnyt lainareseptistä mukaellun raparperimehun ja mulle tuli niin hurja kylmän raparperimehun jano, että pakko oli lähteä varsia hakemaan. Resepti on yksinkertainen, jopa minä hommaan viitsin ryhtyä. Mutta oman tuunauksen minäkin siihen tein.
Jossain vaiheessa, kiitos blogimaailman, olin aivan varma etten tule toimeen ilman makusiirappeja ja tilasin niitä muutaman pullon Mokkamestareilta. Olin ajatellut siirappia teen maustamiseen, mutta perinteinen hunaja oli kuitenkin enemmän mun juttuni. Pari pulloa meni lapsilla jätskin koristeluun, mutta mansikkasiirappi oli unohtunut kaappiin pölyttymään. Raparperimehun makeuttajaksi se sopi mainiosti.
Mehun ohje löytyy täältä, mutta sokerin sijaan omassa sovelluksessani lorautin mukaan makusiirappia. Itse juon mehuni mieluummin vähemmän makeana, mutta raparperi on niin hapanta, että sen joukkoon on melkeinpä pakko jotain sokerista sekoittaa. Mehua ei tarvitse enää keittää siirapin lisäämisen jälkeen, ainoastaan sekoittaa hyvin.
Nautitaan jääkylmänä. Ja hei, en tosiaan lorauttanut joukkoon melkein pullollista siirappia, on sitä muuhunkin käytetty jo aiemmin.
Kuvissa ainakin sinun versiosi näyttää kauniimman punaiselta ehkä juurikin tuon makusiirapin ansiosta :)
VastaaPoistaKiitos :), kirkkaanpunainen makusiirappi tosiaan antaa kivasti väriä.
PoistaVoi kun tämä näyttää NIIN hyvältä, että mun alkoi tekemään tuota mieli. Sun kuvasi on niin herkullisen näköinen.
VastaaPoistaJa kun siirappia ei laita liikaa, makukin on kivan raikas.
PoistaOlen ihan samanlainen raparperin käyttäjä; teen piirakan tai kaksi ja muutaman kiisselin. Sitten homma lopahtaa. Hyvä idea tuo makusiirapin käyttö mehuun.
VastaaPoistaMakea siirappi on omiaan tällaisen happaman juoman mausteeksi. Muuten on kyllä aika äklöä mun makuuni ;)
Poista