Moporeissussa Keski-Suomessa ja vähän muuallakin

Kahdeksansataa kilometriä irtiottoa arjesta vei meidät moottoripyörien selässä kolmessa päivässä kotoa Kuortaneen kautta Jyväskylään ja sieltä takaisin kotiin. Sää oli huomattavasti miellyttävämpi kuin vuosi sitten Tampereella samoihin aikoihin käydessämme. Silloin ajovarustus muistutti ulkoisesti lähinnä michelin-ukkoa, nyt riitti farkut ja chapsit. Chapsit ovat ne nahkalahkeet, jotka jättävät beban näkyviin jos alle ei pue mitään. Mutta minä puin.

moottoripyöräajoreitti ajoreitti moottoripyörälle prätkäreitti
Ajoreitti 800 km 

Matka Kuortaneelle sujui varsin leppoisasti mukavan ilman ja hyväkuntoisten teiden ansiosta. Erityisesti kiittelen Pälkäneen jälkeen alkaneen tieosuuden kuntoa.

Harley Davidson Sporster 1200 cc chopper
Suunnan tarkastus jossain Tampereen jälkeen

Alun perin tarkoituksenamme oli yöpyä Keskisen Vesan kyläkaupan yläkerrassa, mutta Vesapa oli myynyt huoneensa loppuun. Ei taida olla pulaa matkailijoista, jos ei-oota myydään elokuun lopussa keskellä viikkoa. Meillä ei tietenkään ollut plan-b:tä, koska ei ollut edes suunitelma-aata. Nappasimme mukaamme lähiseutujen hotelliesitteen ja sen perusteella suuntasimme takaisin Alavuden keskustaan.

Päädyimme kyselemään huonetta hotelli Liesusta. Tai olisimme kyselleet, jos se olisi ollut auki. Oven kyltti toivotti tervetulleiksi klo 11-18 välillä. Kello oli jo lähempänä seitsemää, joten ovet eivät meille auenneet. No, mepä siirsimme itsemme ja majoituseuromme kolmenkymmenen kilometrin päähän seuraavaan kuntaan, Kuortaneelle. Olimme viime kesänä (vai pitääkö sanoa jo, että edellisenä) käyneet pyörähtämässä Urheiluopiston pihassa ja muistimme, että sieltä löytyy myös jonkinlaista majoitusta. Luksustasoa emme kaipaa, mutta suihku ja aamupala ovat perusvaatimuksena.

Kuortaneen urheiluopisto hotelli Kuortane
Kuortaneen Urheiluhotelli edestä...

näkymä rannalta päin
...ja takaa.
Eipä harmittanut yhtään yöpaikan etsiminen sen jälkeen, kun astuimme sisään Kuortaneen Liikuntahotellin huoneistoon. Makuuhuone, olohuone, keittiö kaikkine varusteineen ja sauna sekä iso parveke järvinäkymällä. Ei pöllömpää, saunakin juuri sopiva kahdelle hengelle. Pesukone ja kuivauskaappikin olisi löytynyt. Huoneisto oli erittäin siisti ja hyväkuntoinen.

huoneistohotelli Kuortane

sauna makuuhuone huoneisto Kuortane Urheiluopisto
Näkymä parvekkeelta 

Tavaroiden purku, pizzat alakerran ravintolassa ja saunaan. Me valitsimme illan ohjelmaksi rennon velttoilun huoneessa -eikun huoneistossa- Docventuresin seurassa vaikka Urheiluopistolla olisi ollut tarjolla kaikenlaista toimintaa uimahallista tenniskenttiin ja keilarataan.

Hotellin aamupala ei ollut mitenkään mieleenpainuva, perusjuttuja valmiiksi leikattuine hedelmäpaloineen. Suunnattu kaiketi lähinnä vieraileville koululuokille, jotka valloittivat aamupalapöydät samaan aikaan kuin mekin. Aamiaistilakin muistutti koulun ruokalaa.


Kuortaneen Urheiluopisto ranta Liikuntahotelli
Hotellin ranta, Kuortaneenjärvi
Aamiaisen jälkeen arvoimme uuden suunnan, vaihtoehtoina Naantali, Tampere tai Jyväskylä. Ratkaisevin tekijä oli sääennuste. Lounais-Suomeen luvattiin sadepilviä ja Naantalissa olemme jo pari kertaa käyneet, Tampereelta tiet etelän suuntaan ovat ehkä Suomen tylsimpiä ajaa, joten arpaonni suosi Jyväskylää. Siitä kertomusta myöhemmin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Saaristoseikkailu

Mausteista makua

Rannalla