Elokuvan teossa

Pari päivää sitten vilauttelin kuvaa, jonka kaikki varmaan osasivat sijoittaa läntiseen naapurimaahamme. Käväisimme pojan kanssa Göteborgissa parin päivän reissulla, lapselle työmatka, minä toimin seuraneitinä ja kuvaustauoilla viihdyttäjänä.

Göteborgiin meillä ei valitettavasti ollut kovinkaan paljon aikaa tutustua. Ensimmäisenä iltana ehdimme pari tuntia paikkoja katselemaan ja kävimme syömässä malesialaisessa ravintolassa. Toisena iltana elokuvan kuvaukset kestivät niin myöhään, että hotellille saavuttuamme nappasimme vaan alakerran ravintolasta burgerit ja painuimme nukkumaan. Pitkä päivä ja seuraavan aamun aikainen herätys paluulennolle vaativat kunnon yöunet.

fudisstadion ruotsi jalkapallostadion göteborg

hevospoliisi

Tykkäsin kyllä kovasti Göteborgista, iso kaupunki, muttei kuitenkaan liian iso ja jotenkin varsin helposti lähestyttävä. Lapseni näyttelijäkollega vertasi sitä Tampereeseen. Mutta kyllä se mun mielestä Tampereen pesee mennen tullen ;) Itse ihastuin erityisesti Göteborgin ympäristöön ja rannikkoseutuun, jossa vietimme koko kuvauspäivän.

Atlantin valtameri rannikkoseutu ruotsi

Majoituimme aivan ydinkeskustan tuntumaan Scandic Crown -hotelliin. Siisti perushotelli, paljon liikematkailijoita.

hotelli Göteborg

hotellihuone göteborg scandic

Kuvan näkymä hotellimme ikkunasta oli maanantai-iltana, kun fudisfanit valtasivat kaupungin. Kyseinen matsi oli Göteborgin oma joukkue IFK vastaan Tukholman AIK. Fanien lisäksi kaupunki oli täynnä poliisiautoja, ratsupoliiseja ja ilmassa pyöriviä helikoptereita. Melkoinen möykkä stadionilta kuului ja melkein pääsi itsekin mukaan fiilikseen, kun poika samanaikaisesti katsoi matsia televisiosta.


Elokuva, jossa poika on mukana, on suomalais-ruotsalaista yhteistyötä, mukana näyttelijöitä molemmista maista. Käsikirjoitus on tehty suomalaisen, melko tunnetun teoksen pohjalta. Hauska tarina ainakin käsikirjoituksen perusteella :). Kiva olisi kertoa nimikin, mutta mutta...sopimus velvoittaa...


Elokuvan tekeminen on näyttelijän kannalta aika pitkälti odottelua ja huoltajan kannalta kahvikiintiön täyttämistä. Me odotimme....

...kolme tuntia maskissa ja puvustamossa...


...neljä tuntia pellon reunalla jossain Atlantin reunamailla...


...edelleen pellon laitamilla, näyttelijänalun pelihetki toppatakin suojissa...


...kentällä. No joo, tämä oli ainoa kymmenminuuttinen Arlandan kentällä, kun ehdimme odottaa koneen vaihtoa. Paluumatkalla kipitimme ripeää vauhtia terminaalista toiseen, on nimittäin melkoinen matka vaihtaa Helsingin koneesta Göteborgin koneeseen. Aikaa vaihdolle oli 15 minuuttia ja turvatarkastuksineen matka kesti parikymmentä minuuttia. Lisähidasteena vielä se, että nappasivat 10-vuotiaan laukun tarkempaan syyniin -ja löytyihän sieltä laukusta lentoturvallisuuden suurin uhka, jättipaksu Harry Potter -kirja. Lentoyhtiölle oli tosin ilmoitettu kolmesta matkan tekoa viivästyttävästä jumittajasta, joten kone ei jättänyt meitä kentälle ruikuttamaan. Taxfree ostokset sai unohtaa, kaiholla katselin muotilehtihyllyjä Pressbyrån ohi juostessamme. Onneksi oli tennarit jalassa.


Kivakiva, parin viikon päästä pääsee taas takaisin, silloin täytyy yrittää nipistää jostain aikaa tutustua kaupunkiin hieman paremmin. Ja jos edes kahvin ehtisi kentällä hörppäämään...

Kommentit

  1. Oi, varmaan hienoa päästä näkemään elokuvan tekoa kun oma poika esiintyy!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tuossa sivusta seuratessa näkee kuinka paljon elokuvan eteen tehdään "näkymätöntä" työtä ja miten iso porukka sitä tekee. Varsinasita tiimityötä. Poika on kyllä aiemminkin esiintynyt mainoksissa, mutta enpä tiedä millaista on nähdä oma lapsi isolla valkokankaalla. Tuleekohan tippa silmään :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Saaristoseikkailu

Mausteista makua

Rannalla