Suolasuihkeella surffitukka DIY

Pöydälleni kerääntyy kaikenlaisia ohje- ja muistilappuja, varmaan tuttu juttu monelle. Sieltä seasta löysin ajelehtimassa lappusen, jossa luki suolasuihke. Surffitukka haaveena ryhdyin ainesosien sekoitteluun.

Kiharrussuihke itse tehden diy suolasuihke ohje

Ohjepaperissani luki kuppi vettä, päättelin sen tarkoittavan n. 2 desiä. Tosin suihkepullo oli vain 1,75 dl kokoinen, joten pikkuisen vähemmän laitoin, tuskin on suurta merkitystä onnistumisen kannalta. Ihan voin sitten sanoa, että kannattaa sekoittaa aineet ensin keskenään ja jos kuumentaa veden kuumaksi, antaa sen jäähtyä. Sitten vasta kaataa pulloon eikä niin kuin minä: Yrittää saada geeli ja kookosöljy tungettua pullon pienestä suuaukosta siististi sisään ja ihmetellä kuinka voi olla hankalaa. Sitten vielä kun hulautin tulikuuman veden perään, muistutti lämmön uudelleen muotoilema suihkepullo lähinnä taideteosta modernin käyttötaiteen museossa. Toimiva se silti oli edelleen.

Suoritimme myös ihmiskokeita suihkeella. Koehiuksiksi valikoituivat seuraavat:

1. Ohuehkot, piikkisuorat, käsittelemättömät, lirut ja päätä myöten valuvat. Lopputulos: ei juuri vaikutusta, ihan pientä tuuhentumista, mutta tunnin päästä valuivat ihan entiseen tapaan.

suolasuihke hiuksiin itse tehden

2. Melko paksut, hieman luonnontaipuisat, käsittelemättömät, aavistus karkeutta. Lopputulos: kivat, taipuisat hiukset, kihara laimeni jonkun verran parin tunnin päästä.

3. Ohuehkot, luonnontaipuisat (kuvaushetkellä suoristettu edellisenä päivänä, olleet ponnarilla ja kypärän alla haudutetut), vaalennetut, ei karkeat muttei lirutkaan. Lopputulos tytön sanoin: Vähänks päheet hiukset. Pysyivät muuttumattomina illan hiustenpesuun saakka. Hassusti hiusten väri muuttui tuossa suihkekuvassa, on otettu tunti edellisen kuvan jälkeen.

surffitukka omatekoinen suolasuihke surffaritukka surffarikiharat

En tiedä kuinka paljon tulokseen vaikuttaa se, että omat hiukseni (kuva 3) on värikäsitelty ja tyttöjen hiukset ihan luonnonvärissä olevat. Ajoitin suolasuihkekokeilun varmuuden vuoksi niin, että pesisimme hiukset kuvien oton jälkeen, koska pieni epäilys oli siitä, että hiukset tuntuisivat epämiellyttäviltä suola-kookosöljykäsittelyn jälkeen. Epäilyt olivat turhia, sillä en oikeastaan huomannut ainakaan omissa hiuksissani minkäänlaista vierasaineen tuntua. Jää ehdottomasti käyttöön ja on ainakin luonnonmukaisempi vaihtoehto teollisille kiharrussuihkeille.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Saaristoseikkailu

Mausteista makua

Rannalla