Reissupostia, päivä 3 Imatra-Lappeenranta-Hamina-Kotka-Loviisa-Porvoo-koti

Viimeisen reissupäivän aamu valkeni viileämpänä kuin edelliset päivät, mutta sinnikkäästi lähdimme matkaan t-paidat päällä heti hotelliaamiaisen jälkeen. Tunnelma oli hiljainen aamupalalla hotellihuoneen kuumuden takia huonosti torkutun yön jälkeen eikä Valtionhotellin aamupalakaan saanut erityismainintaa, peruskamaa. Raparperipiirakka taisi olla samalla reseptillä tehty kuin Anttolanhovissa...

Imatralta suihkaisimme suoraan Lappeenrantaan, välimatkahan on suhteellisen lyhyt. Onneksi, koska tiekin on tylsä lukuun ottamatta sci-fimäisesti metsän keskeltä korkeuksiin nousevia tuulivoimaloita Joutsenon kohdalla. Lappeenrannassa suunnistimme kohti satamaa minun kolmenkymmenen vuoden takaisella kaupunkituntemuksellani, mutta sieltähän se löytyi samasta paikasta kuin ennenkin.

Lappeenranta nähtävyydet Lappeenranta satama

Lappeenranta venesatama vierasvenesatama Saimaa

Aivan satama-alueen päästä löytyi hiekkalinnapuisto. Alueella oli mainostajien (sponsoroijien?) lisäksi lapsille ihan kunnon kokoinen keinukaruselli ja pikkuinen turistijuna sekä lukuisa määrä todella kookkaita ja upeita hiekkaveistoksia. Kalevala-aiheisiin veistoksiin kuulema käytetään puuliimaa niiden kasassa pitämiseksi.

hiekkaveistos Kalevala

Kalevala hiekkaveistosLemminkäisen äiti hiekkaveistos Kalevala

hiekkaveistos Kalevala

hiekkaveistos Kalevala

hiekkaveistos Kalevala

Lappeenrannasta kohti Kouvolaa, mutta Luumäen kohdalla käännyimme rannikolle päin. Hamina ja Kotka läpiajona, Kotkassa täytyi luopua sissilinjasta ja kiskaista takit päälle. Se on se virkistävä meri-ilmasto. Loviisassa alkoi vatsa kertoa pakottavasta näläntunteesta ja melkoisen työn takana oli löytää ruokapaikkaa. Kävimme sataman aittojen tarjontaa tutkimassa, mutta suppealta ruokalistalta ei löytynyt mieluisaa vaihtoehtoa, joten ruokailun suhteen tuli p-päivä: pihvit paikallisessa pizzapaikassa.

Loviisa satama Loviisa nähtävyydet Loviisan satama

Loviisa satama Loviisa nähtävyydet Loviisan satama

Pikkuteitä Porvoon kautta kotiin. Yhteenveto reissusta:

- ajoreitti koti-Porvoo-Kouvola-Ristiina-Anttola-Sulkava-Savonlinna-Kerimäki-Punkaharju-Imatra-Lappeenranta-Hamina-Kotka-Loviisa-Porvoo-koti
- 2,5 vrk, ajokilometrejä lähes tasan 800 km

Vinkkinä matkalla saimme, että Sulkavalta kannattaa lähteä Imatran suuntaan lossilla, on kuulema huomattavasti mielenkiintoisempi reitti kuin Savonlinna-Punkaharjun kautta. Emme selvittäneet mistä lautta menee, vaan noudatimme alkuperäistä suunnitelmaamme. Täytyyhän se jättää jotain seuraavaa kertaa varten.

Harley Davidson softail Harley Davidson sporster 1200 cc chopper


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Saaristoseikkailu

Mausteista makua

Rannalla