Ystäväkirjahaaste

Vihdoinkin ehdin vastata bloggaajaystäväni Rouva Sanan minulle heittämään haasteeseen. Kuviksi toivottiin kuvia, jotka kuvastavat minua. Aika jännä, näistä vain yksi on otettu järkkärillä, muut ovat ajalta, jolloin ei kamera kulkenut mukana ja valokuvaus tarkoitti vain dokumentointia. Siis puhelinkuvia, eipä ole sellaista aiemmin blogissa tapahtunut. Sepä todistaa, että paras kamera on se, joka on mukana.

En haasta ketään, mutta kysymykset toki saa napata itselleen, jos innostus heräsi.

ruska etelä-suomi järvenranta

1. Kolme asiaa, jota ilman et voi elää?

Tässä ei varmaan kysytä ihmisen perustarpeita, ruokaa, lämpöä ja läheisyyttä. Hypätäänpä siis toiselle tasolle ja vastaan luonto, moottoripyörä(ily) ja kesä. Moottoripyöräily on enemmän kuin harrastus. Bikermaailma on elämäntapa. Olisin halunnut mahduttaa tähän vielä musiikin, mutta kolme vaan pyydettiin :)

2. Lapsuutesi paras muisto?

Mulla on ilmeisesti valikoiva muisti, mutta lapsuuden muistikuvat liittyvät hyvin pitkälti tuoksuihin: Lämmin puusauna, metsä sateen jälkeen, veneen tervan tuoksu keväisin. Ja mökkipuuceen, se tosin ei ole tuoksumuisto...

3. Takana on kauhea päivä, miten rentoudut?

Ei mulla ole kauheita päiviä. Joka tapauksessa paras tapa päättää päivänsä, on moottoripyöräajelu ja sen jälkeen sauna.

kalajoki hiekkarannat moottoripyöräily

4. Jos sinun pitäisi syödä vain yhtä herkkua loppuelämäsi, mitä se olisi?

Salmiakkia, mutta siitä ei maha täyty. Salami-aurajuusto-jalopeno -pitsaa, mutta siitä täytyy maha liikaakin, myös ulospäin. Ehkä jotain salaattia, kaikilla mahdollisilla höysteillä ja valkosipuli- tai caesarkastikkeella.

5. Mitä et voi missään nimessä sietää?

Kiusaamista en hyväksy missään muodossa. Kateellista kitinää, jonka takana on ajatus jos joku jotain saa, on se pois minulta. Valitusta. Miksi valittaa, moneen asiaan on mahdollista itse vaikuttaa (joo, ei kaikkiin, tiedän). Muiden ihmisten arvostelua ja kritisointia. Toisaalta jokainen olkoon sellainen kuin on, joten "en voi sietää" on turhan voimakas ilmaisu. Mutta jatkanpa vielä listaa: eläinten huono kohtelu saa suonen päässä tykyttämään ja sitä en voi oikeasti sietää.

6. Mikä saa sinut hyvälle tuulelle ja nauramaan?

Upea ilma, uudet kokemukset, mielenkiintoiset paikat saavat hyvälle tuulelle. Välillä yksin, välillä hyvässä seurassa. Nauran tilannekomiikalle, fiksulle huumorille. Valmiiksi nauretut ja ennalta pureskellut jutut eivät innosta, uutisvuodoille ja muille vastaaville olen allerginen.

auringonlasku turun saaristo turku archipelago

7. Ketä ihailet?

Niitä, jotka ovat uskaltaneet tehdä elämässään totutusta poikkeavia ratkaisuja, jotta kokevat voivansa näin elää oman näköistä, itselle merkityksellistä ja onnellista elämää.

8. Ketä et ihaile?

Kohdan viisi tyyppejä.

9. Jos saisit rajattoman budjetin, mitä kaikkea sillä tekisit?

Reissaisin maantiematkailijana (uusi termi, mun mielestäni hyvin kertova). Lähtisin vastustamaan salametsästystä ja valaanpyyntiä, auttamaan orpoja kenguruvauvoja ja kodittomia koiria. Ostaisin ehkä muutaman motskariaihion, joista se osaavampi osapuoli muokkaisi mulle jokaiselle päivälle omanlaisen pyörän. Mitään turhaa tavaraa en hankkisi, kaikkea on jo ja liikaakin.

10. Olet menossa naamiaisiin. Keneksi tai miksi pukeudut?

Onko pakko? Vaikka 1700-luvun rokokoonaiseksi. Silloin puvut olivat näyttäviä ja valkoisissa peruukeissa kivat kikkurat.

viljapelto suomi kaurapelto

Kommentit

 1. Nämä haasteet on aina kivoja, näissä oppii aina vähän lisää bloggaajasta.
  Aurinkoista sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minunkin mielestäni näitä on kiva lukea, näistä saattaa löytää ihan uusia puolia kirjoittajasta.

   Poista
 2. Tuo #5 on kuin omasta näppäimistöstä!
  Ihania kuvia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mietin kuinka muotoilen tuon viitoskohdan kuulostamatta tuomitsevalle, pari juttua jätinkin pois ihan blogirauhan takia ;)

   Poista
 3. Tätäpä oli mukava lueskella. Samanlaisia ajatuksia herätti moni kysymys minussakin. Moottoripyöräily ja sauna kuulostaa kyllä aika herkulliselta yhdistelmältä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mopoilu+sauna onkin tänään luvassa, kevään ensimmäinen ajelu suoritettu. Ei tosin omalla pyörällä vaan turvallisesti sivuvaunullisella, kolmella pyörällä on helpompi pysyä pystyssä :)

   Poista
 4. Tämä ystäväkirja taitaa olla ainut haaste mihin olen osallistunut, näitä tykkään itsekkin lukea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä oli kivat kysymykset. Liian intiimeihin kyselyihin en haluakaan osallistua :)

   Poista
 5. Vau kivat vastaukset! Kivaa että olet tuollainen prätkämimmi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämäntapahan tämä on, useita vuosikymmeniä jo ollut :)

   Poista
 6. Voi eläimet, minkälaisen puolustajan te olette PauMaussa saaneetkaan <3!

  Ihania vastauksia, ai elämä sentään. Ihanaa, kun otit haasteen vastaan ja lähdit siihen mukaan. Kysymykset ovat minusta hauskoja ja valottavat bloggaajaa ihan uusista näkökulmista. Meistä molemmista ei taida olla sitten naamiaisiin lähtijöiksi ;) - tai sitten karkaamme takaovesta yhdessä historiatyyppeinä luontoon kikattamaan ;)...

  Upeita kuvia sinulla PauMau - siitäkin huolimatta, että ne on tällä kertaa otettu "vain" kännykkäkameralla. Heti ei kaikista uskoisi.

  Loov <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos R.Sana haasteesta. Saa mulle niitä osoittaa myöhemminkin kunhan kysymykset ovat blonditasoa, juu nou <3

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Saaristoseikkailu

Mausteista makua

Rannalla