Nyt minä olen minä, blogin uusi osoite


Lisää muutoksen tuulia: Vaihdoin blogilleni oman domainnimen eli tästä eteenpäin blogini löytää lyhyesti ja ytimekkäästi osoitteesta
www.paumau.fi

Näyttääpä hienolle vaikka itse sanonkin ;) Blogi kuitenkin säilyy edelleen Bloggerissa, joka uudelleenohjaa oikeaan paikkaa vaikka vanhalla osoitteella vierailemaan tulisi. Ei tuo maailman yksinkertaisin juttu ollut vaikka mulla oli ohjeet joita seurata. Ohjeet olivat hyvät, mutta matkan varrella parissa kohdassa täytyi käyttää jopa omia aivoja.

Jos joku noilla yllä mainitsemillani ohjeilla vaihtaa osoitteen Bloggeriin voin pari pientä vinkkiä antaa: Viestintäviraston sivuilla rekisteröitymisen ja halutun domainnimen valitsemisen jälkeen minua ei siirretty suoraan maksamaan vaan tuli ainoastaan ilmoitus, että ko. verkkotunnus on minulle myönnetty. Valitsin vasemmasta reunasta jonkun kohdan (en nyt muista mitä siinä luki, verkkotunnuksen haku tms.) ja sitä kautta pääsin eteenpäin. Woiman sivut eivät näyttäneet pikkukuvakkeita, mutta hiiren avulla löysin ne "piilosta". Todennäköisesti tilapäinen häiriö sivuilla. Ja sitten se viimeinen ja tärkein: Minun sivuni alkoivat näkyä vasta 14 tuntia verkkotunnusten muutoksen jälkeen. Meinasi jo itku päästä, kun sekä Chrome että Firefox kertoivat uudella ja vanhalla osoitteella, että sori, not found ja kolme pistettä perässä. Mutta tässä tämä nyt kuitenkin on, toimivana ja uudella nimellä varustettuna :)

Varmaan tiedättekin myös, että suomalainen blogien seurantapalvelu Blogilista lopettaa toimintansa. Jokunen blogini seuraaja sielläkin näyttää olevan. Suosittelen lämpimästi siirtymään Blogloviniin, itse seuraan kaikkia blogeja sen kautta. Toki Bloggerinkin (=tuo "lukijat" sivupalkissa) kautta se on mahdollista joko julkisesti kuvansa galleriaan saattaen tai piilotettuna anonyyminä. Ai niin, ja herätin blogin Facebook-sivut myös henkiin, joten FB-orientoituneet tervetuloa sitä kautta!


Kommentit

 1. Vastaukset
  1. Kiitos, jo olikin aika se hankkia, sen verran kauan pyöritellyt asiaa :)

   Poista
 2. Upea juttu PauMau, paljon muutoksia, mahtavia sellaisia ilmassa. <3 Kaunis olet taas kuin mikä, ihanaa sunnuntaita <3

  VastaaPoista
 3. Onnea uudelle osoitteelle! Voisi tuota itsekin harkita kun aikoinaan blogia perustaessa tuli väännettyä ensin mieleen tuleva osoite, blogin nimestä kun ei silloin ollut tietoakaan...
  Mukavaa tulevaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kummasti sitä ei aloittaessa kiinnitä huomiota kuinka tärkeä se osoite onkaan. Mulla tuo nyt ei paljon muuttunut, turhat lisäykset vaan nimen perästä tippui ja osoite muutenkin lyheni. Jos muuttoa haikailet, multa löytyy vertaistukea varsinkin siinä vaiheessa jos kaikki ei mene putkeen. Olen hyvä kanssapanikoija ;)

   Poista
 4. Hienoa! Osoitteen muutos on minun pitkällä to do-listalla... Ja kiitos lisäohjeista. Kaikki apu on varmasti tarpeen kun tuon urakan aloittaa!
  Kivaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo tieto päivitysnopeudesta olisi ollut ehdottoman tärkeä, seuraamissani ohjeissa kun puhuttiin muutamista minuuteista. Bloggerin ohjeista löysin tiedon (14. odotustunnin kohdalla ;)), että siirtoon saattaa kulua vuorokausikin. Olin jo ehtinyt muutamaan kertaan poistaakin uuden osoitteen....Kivaa sunnuntaita sullekin Annu!

   Poista
 5. Ensiksi vau sun lookista. Mä niin taas tykkään. Sitten toiset vaut sun uudesta osoitteesta. Tästä näkee, että kun saa vähän uutta mukavaa tähän hommaan, niin alkaa kaikki luistamaan samalla kertaa. Meissä on voimaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maiju, sulta saa aina niin ihanaa kannustusta ja tsemppipotkuakin persukselle :) Paikoillaan junnaaminen ei johda mihinkään ja yhdessä on hyvä mennä eteenpäin!

   Poista
 6. Tyylikäs asu! Niin ja onnittelut uudesta osoitteesta. Kiva kun löytyi uusi blogi taas seurattavaksi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin, myös sinun blogisi on kiva uusi tuttavuus :)

   Poista
 7. Onnea uudesta osoitteesta!
  Bloglovinin kanssa minulla tökki aluksi - se nimittäin ei anna itse poistaa sitä alkuperäistä blogia sieltä - sehän toimii profiilin alla - ja minulla olikin sitten 2 blogia yhden profiilin alla. Otin yhteyttä suoraan bloglovinin tukeen ja pyysin, että se vanha blogi poistetaan - ja päivässä sieltä hoidettiin sekä vanhan blogin poisto että vanhojen seuraajien siirto uuteen blogiin;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lady :) Huomasin juu saman että lupaavat tehdä siirron. Kerrankin luin ohjeen enkä rynnännyt suin päin sössimään ;) Pyynnön olen pistänyt eli nyt tuolla näkyy vain se vanha osoite, toivottavasti laittavat uuden pikaisesti pystyyn :)

   Poista
 8. Onnea blogiuudistumisesta! Mulla onkin eri alustalla. Mahtava asu taas sulla päällä, osaat sitten niin hyvin yhdistellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Jotain muuta alustaa olen joskus tuumaillut minäkin, mutta bloggerin helppokäyttöisyys (ja oman koodauskyvyn rajallisuus) on aina saanut jättämään ajatukset suunnitelman tasolle.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Saaristoseikkailu

Mausteista makua

Rannalla