Aarre

valokuvaus photography objektiivi makro macro

valokuvaus photography objektiivi makro macro

violetti krookus kukka macro photography

macro photography makrokuva koira Sigma 105 mm

Kommentit

 1. Tällaisella kameralla saakin kuvattua hyviä kuvia, kun osaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan harjoittelua tämä mulla vielä on vaikka merkki onkin tuttu :)

   Poista
 2. Vau! Tosi hyvä löytö! Minultakin puuttuu hyvä makro+henkilöobjektiivi. Olisikin kiva päästä testaamaan täyskennoa, mielenkiinnolla odotan kokemuksiasi siitä...
  Olen nimittäin himoinnut hommaavani seuraavaksi täyskenno-Nikonin :D (kunhan saan raha-asiat kuntoon...) Mies on aina uusia kamerahankintojani vastaan täysillä -mutta olen keksinyt uuden hyvän "puolustuspuheen" -koska en omista autoa, johon helposti saisi menemään rahaa paljon enemmän, voin suoda itselleni hyvän kameran. Hassua miten autonvaihdot miehet hyväksyisivät paljon helpommin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, mun mieheni oli sitä mieltä, että mitä mä stressaan siitä kuinka kuljettaa järkkäri mopoillessa, "ota mukaan joku taskuun menevä pokkari, kyllä niillä kaikki muutkin saa ihan hyviä kuvia" =D Kaverilla on täyskenno-Nikon (olisikohan d7500) ja on tosi tyytyväinen siihen. Mä olen sitä mieltä, että kun ottaa seuraavan askeleen kamerakaluston päivittämisessä, pitää sen olla ehkä jopa hieman enemmän kuin tarvitsisi, koska tämän tason kameroiden laatu ja kestävyys on sitä luokkaa, että ne ovat hyvin pitkäaikaisia sijoituksia. Turha ostaa keskinkertaista ja ehkä hieman halvempaa, jos sen joutuu/haluaa kohta taas päivittää uuteen. Tällainen testausmahdollisuus on kyllä loistava keino löytää itselle juuri sopiva kamera!

   Poista
 3. Vau, kade! Juuri manasin oman kamerani ongelmia ja makrolinssin puutetta. PItäisi kai tehdä jotain asialle, eikä vaan tuskailla ja valittaa :). Hienot kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mullakin on lista objektiiveista, joita tarvitsen ja jotka haluan. Tarvitsen -listalla on kaksi lasia, haluan -lista onkin sitten hieman pidempi ;) Ajattelin hommata vielä tuon makron lisäksi joko nokalle laitettavan sovitteen tai loittorenkaat, ehkä sitten pääsisi kuvaamaan pikkuötököiden silmiä ;)

   Poista
 4. Yhden roska on toisen aarre, vai mitenkäs se kierrätys slogan meni. Kauniit pisarat nupussa ja nuuhkijan kirsussa.

  VastaaPoista
 5. Eroja on takuulla, kunpa niistä kaikista ostohetkellä olisi enemmän tietoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on ja teknisten ominaisuuksien ja oman laatutason vaatimusten selvittyä itselle, ratkaisevinta on se, kuinka kamera istuu omaan käteen.

   Poista
 6. Hyvä aarre. Itse hankin juuri uuden 70-300 mm objektiivin ja seuraavana listalla on makro-objektiivi. Hyvä tietää ja kuulla kokemuksia erilaisista vaihtoehdoista. Hienoja vesipisarakuvia.

  T. Täysin arkista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla tuollainen pidempi zoomi on myös hakusessa, tai siis yksi sellainen on, mutta se on EF-S eli kroppikennoiseen kameraan. Vastaava täyskennoon etsinnässä, täytyy jo varautua tulevaan kameran vaihtoon :)

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Voi kiitos, sitä suhtautuu niin kriittisesti omiin tuotoksiinsa, että välillä miettii ylittävätkö ne julkaisukelpoisuusrajan edes tänne blogiin...

   Poista
 8. WAU! Upeat kuvat! Varmaan aarteellakin on osuutensa kuvien laatuun, mutta ehkäpä joku osuus on kuvan ottajallakin.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kyllä aarteilla on suuri osuus laatuun, jos näillä vehkeillä epäonnistuu, on syy siinä kameran jatkeessa, joka nappia painaa ;)

   Poista
 9. Ilman näitä aarteita jäisi monta ihanaa kuvaa näkemättä. Niin kuin tuo kuono♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin tuon kuonon vesipisaran vasta kuvaa rajatessa. Aika hauskaa miten pieniä, yllättäviäkin yksityiskohtia tällainen linssi yhdistettynä huippulaatuiseen kameraan saa tallennettua.

   Poista
 10. Varmasti mahtava aarre sinulle! Itsellä myös hakusessa makro objektiivi, ei vain budjetti tahdo sellaiseen riittää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei tämä mikään edullisin harrastus kyllä ole :/

   Poista
 11. Oi vau ihana aarre sulla! Kalliita ovat nuo makro putket enkä ole raskinut vielä ostaa niin harmittelee kuvatessa kun ei saa kunnon kuvaa pienistä kohteista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa yrittää nettikirppiksiltä hakea, normaalikäytössähän putki ei juuri kulu. Tästä omastani, uudenveroisesta, maksoin noin 1/3 uuden hinnasta eli oli varsin edullinen kauppa.

   Poista
 12. Oooh, onpas mainio objektiivi! Olen vasta pikkuhiljaa tutustumassa erilaisiin objektiiveihin ja niiden käyttötarkoituksiin ja kovasti pohdin, koska raaskin ostaa kameraani tuon perusobjektiivin lisäksi toisenkin. Tuntuu, että tässä on avautumassa aivan uudenlainen maailma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kannattaa laajentaa linssivalikoimaa, aukeaa ihan uusi kameramaailma :) Sulla näyttää olevan Sony, en sitä tunne, mutta varmaan kannattaa lähteä liikkelle jostain "peruskiinteästä" ja valovoimaisesta linssistä. Canonissa se on hyvin usein erittäin edullinen 50 mm f1.8. Ehkä omaasikin löytäisit jonkun vastaavan?

   Poista
 13. Onpas hyvä löytö, aarre tosiaan! Hienoja kuvia sillä näköjään saa.

  VastaaPoista
 14. Vastaukset
  1. Ainakin näitä käsittelee kuin aarteita, tämän hintaluokan vehkeitä ei viitsi pidellä pahoin :)

   Poista
 15. Mulla on hankinnassa parempi kamera.. Nyt mulla on minijärkkäri ja siihen hankin just paremman linssin.. mutta kameraa tahtoo, ja teleobjektiivin ja sitä sun tätä.. :) Aion satsata kameraan sitten enemmänkin, mutta ensin pitäisi tutkia tarkasti millaisen kameran..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tahtoo kans kaikkee ;) Kiitän itseäni siitä, että olen malttanut perehtyä objektiivien ominaisuuksiin enemmän ennen ostopäätöstä, olisin tehnyt monta virhehankitaa, jos olisin heti toteuttanut kaikki haluamiseni. Toivottavasti näiden kamerakokeilujeni kautta osaan valita "sen oikean" itselleni. Mulle on tulossa vielä toinen, tosi-pro täyskenno tämän jälkeen kokeiluun. Sitten olen viisaampi. Ehkä :D

   Poista
  2. Jotkut vain kertovat että täyskennot ovat painavampia eli jaksaako niitä sitten ottaa aina mukaan.. sehän se olisi tarkoitus että kanera seuraa kun hai laivaa.. Kerro kokemuksiasi kunhan pääset kokeilemaan.
   Joo parempi katsoa kuin katua eli ostan uuden kamerani vasta kun olen tutkaillut asiaa tarkemmin. Kuvaamisessa kun vaikuttaa muutkin asiat kuin se onko kädessä huippukamera, upea otos voikin tulla sillä kännykkäkameralla :D

   Poista
  3. Täyskennoisissakin on painoeroja, esim. Canonin 6D ei ole paljon kookkaampi kuin mun kroppikennoinen 600D, mutta tällä hetkellä kokeilussa oleva 5D Mark3 on jo jonkun verran painavampi. Tietysti mulla on se, että olen viimeiset 8 vuotta raahannut mukanani järkkäriä tai pienen järkkärin kokoista PowerShottia, joten tottumiskysymys. Itse pidän enemmän jämäköistä kameroista, mutta ei tietenkään liian painava saa olla.

   Paras kamera on se, joka on mukana, olipa merkki tai malli mikä tahansa :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Saaristoseikkailu

Mausteista makua

Rannalla