Metallikeikka Saimaan Kylpylässä


Saimaan Kylpylä Imatra uusi puoli

Metallimusiikki ja kylpylä, kuulostaako oudolle yhdistelmälle? Marraskuussa Suomessa keikkaileva Amorphis lämppärinään Turmion Kätilöt osoittivat Saimaan Kylpylässä järjestetyssä keikkaillassa, että tämähän toimii mainiosti! Miettikääs nyt: Ei narikasta vaatteiden jonotusta ja sänkyyn pääsee muutaman minuutin päästä keikan päättymisestä. Jos niin haluaa, me jatkoimme iltaa vielä pitsan verran, senkin sai ihan siitä vierestä. Ei pitkää kotimatkaa pimeässä tihkusateessa ajettavaksi, mikä nautinto. Ehkä tämä on keski-ikäistyneempien versio festareista. Toisaalta yleisö koostui suurelta osalta nuoremmasta porukasta, joten maistui tällainen meno muillekin kuin meille vanhan liiton diggareille.

Holiday Club Saimaan Arena keikat 2018 Turmion kätilöt
Holiday Club Saimaan Arena keikat 2018 Amorphis Tomi Joutsen laulaja Esa Holopainen kitaristi_

Me pidensimme kylpylärentoilua koko viikonlopun kestäväksi. Saimaan Kylpylä on tuttu paikka ihan sieltä valmistumisen ensi metreiltä eli mun laskujeni mukaan 7 vuoden takaa. Silloin paikat olivat vielä vaiheessa ja herätyskellona toimi raksamiesten vasarannaputus. Paljon on muutamassa vuodessa tapahtunut, nykyään kylpylä ympäristöineen muistuttaa pientä lomakylää.

Majoituimme juniorsviitti -huoneeseen vanhan Rauhan sairaalan tiloihin remontoidussa Castle-hotellissa. Vaikka kylpylä oli täynnä, ainakin Castlen puoli oli hiljainen eikä yölläkään käytäviltä kuulunut mitään. Huone oli todella tilava ja kingsize sänky tarjosi makoisat unet. Hieman häiritsi huoneen heikko valaistus, mutta siitäkin selvisi meikkaamalla ikkunan ääressä tai vessassa (vessameikkaaminen, yäk...on mulla ongelmat!).

Saimaan Kylpylä Imatra castle hotelli_

Kauniista Castle-hotellista pääsee sisäkautta uudelle puolelle ja kylpylään.

Saimaan Kylpylä Imatra Castle hotelli huone_

Livekuvaa huoneesta löytyy Instagram-tilini stories-osion LomaAika otsakkeen alta.

Saimaan Kylpylä Imatra Castle hotelli huone kuva

Viikonlopun huomasi kylpyläpuolen tiiviistä tunnelmasta, lapsiperheitä oli todella paljon. Rauhalliseen kylpyläoleskeluun aikuisseurassa en siis Saimaan Kylpylää ainakaan viikonloppuisin suosittele. Kylpylä oli perus, kivat värivalot ja varmasti ainakin lasten mieleen oleva suihkulähdetasanne sekä lisämaksulla sisäänpääsy saunamaailmaan, jota emme käyneet kokeilemassa.

Ainoa asia mikä viikonlopussa harmitti, oli se, ettei huomannut ottaa mukaan fatbikeja. Kylpylän ympäristö tarjoaa loistavat mahdollisuudet pyöräilyyn ja reippailuun. Harvoin kylpylä sijaitsee näin kivalla paikalla, vieressä Saimaa ja merkittyjä ulkoilureittejä paljon.

Lisäpisteitä hotellille vielä ympärivuorokauden auki olevasta R-kioskista, josta löytyy ihan riittävä valikoima pikkunaposteltavaa. Yleensähän tarjontana on respasta ostettavat kaksi erilaista suklaapatukkaa. ps. Tulisen ruuan ystävät, muistakaa pizzerian Hangover-pitsa, todella herkullinen!

Saimaan Kylpylä Imatra holiday inn loma-asunto

Hotellialuenäkymä rannalta katsottuna.

Saimaan Kylpylä Imatra uimaranta

Nobody on the beach...mutta kesällä on varmasti porukkaa, sillä Saimaan vesi on yhtä kirkas kuin mitä muistan sen lapsuudessani olleen!

Saimaan Kylpylä Imatra capri kauppakeskus angry birds_

Capri "kauppakeskus" löytyy muutaman sadan metrin päästä hotellista. Varsin suurrellinen nimitys yhdelle pikkuruokakaupalle, Angry Birds -temppupuistolle ja kahvilalle.

Kommentit

 1. Kuulosti ihan onnistuneelta reissulta. Ihan mahtavaa tuo, että pääsee heti konsertista relaamaan, eikä tarvitse matkustella mihinkään.
  Kivaa loppuviikkoa sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä musta saa vakiasiakkaan jos tällaisia keikkoja järjestetään jatkossakin :) Aina ei tarvitse lähteä kauas tunteakseen olleensa lomalla!

   Poista
 2. Kuulostaa musta hyvältä tavalta mennä keikalle. Just hyvä noin 😊

  Hyvää joulua!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Saaristoseikkailu

Mausteista makua

Rannalla