Sähkövirtaa soutulaitteella

Heureka Tiedekeskus Vantaa Tikkurila näyttelyt 2017

Heureka Tiedekeskus Sähkölä sähkötön kaupunki_ Heureka Tiedekeskus Sähkölä sähkötön kaupunki soutulaite Heureka Tiedekeskus Sähkölä sähkötön kaupunki sähkörata sähköjunarata Heureka Tiedekeskus Sähkölä sähköistä kaupunki käsipolkupyörä

Miten olisi keinulaudalla keinuminen tai soutulaiteessa kuntoilu samalla tuottaen pikkukaupunkiin sähkövirtaa? No, ei ehkä vielä todellisessa elämässä onnistu, mutta Heurekan tiedekeskuksen juuri avatussa Sähkölä -näyttelyssä tämä on jo täysin mahdollista.

Paljon muutakin hauskaa ja tietopohjaista sähköön liittyvää tekemistä löytyy eikä ikä ole esteenä. Vaikka Heureka tiedekeskus ja sen näyttelyt usein mielletään ensisijaisesti lasten ja nuorten paikaksi, myös aikuinen viihtyy kokoamassa virtuaalisähkölaitteita tai pohtimassa energiasyöpöintä kodinkonetta. Tiesittekö muuten, että hiustenkuivaaja kuluttaa enemmän sähköä kuin jääkaappi!?

Heureka Tiedekeskus Sähkölä rakenna sähkölaite itse diy tuuletin Heureka Tiedekeskus Sähkölä älynukkekoti lehdistötilaisuus_ Heureka Tiedekeskus Sähkölä älynukkekoti

Kukapa ei nukkekotileikeistä tykkäisi. Varsinkin, jos kyseessä on älynukkekoti, jossa painalluksella voi aktivoida koiralle tekemistä tai torjua murtovarkaan.

Heureka Tiedekeskus Sähkölä kodin koneet Heureka Tiedekeskus Sähkölä jääkaapin sähkönkulut jääkaappi-pakastin_ Heureka Tiedekeskus Sähkölä sähkölaitteen kuluttama kustannus vuodessa euroina kuinka paljon sähkölaitteen käyttö maksaa kuinka paljon sähkölaite kuluttaa vuodessa

Sähkölaitteet kuluttavat aikamoiset pinot euroja, mutta tiedätkö mikä verottaa eniten kukkaroa? Kuvasta löytyy kaikki yleisimmät kodin sähkölaitteet, melkoisia eroja niiden viemässä sähkön määrässä on. Heurekan näyttelyssä voi itse kokeilla osaako laittaa sähkölaitteet järjestykseen niiden kuluttaman energiamäärän mukaan.

Heureka Tiedekeskus Sähkölä nosta sähköä

Heurekan vahvat miehet näyttävät esimerkkiä kuinka tuottaa ja varastoida sähköä lihasvoimalla. En viitsinyt edes kokeilla :)

Heureka Tiedekeskus Sähkölä sähkötön kaupunki sähköpakohuone pakohuone peli

Hakkerit iskivät ja aiheuttivat tahallisen tahattoman sähkökatkon kaupunkiin! Kuinka sinä selviäisit 3 vuorokautta ilman sähköä? Puhelinta ei voi ladata eikä vessanpönttöön tule vettä. Ilman sähköä pysymme kyllä hengissä, mutta elämä olisi hyvin erilaista. Pakohuoneessa -tai huoneissa- voit haasteita ratkaisemalla sinnitellä sähkökatkon pimeydestä valoon. Virtuaalivuorokaudet eivät toki ole niin pitkiä kuin oikean elämän tunnit, nokkela pystyy ratkaisemaan tehtävät n. kymmenessä minuutissa.

Heureka Tiedekeskus Sähkölä sähkötön kaupunki sähköpakohuone pakohuone peli sähkökatko peilikuva Heureka Tiedekeskus Sähkölä sähkötön kaupunki sähköpakohuone pakohuone peli maksutapa sähkökatko Heureka Tiedekeskus Sähkölä pyöräily narua pitkin_

Jotain uutta, mutta myös tuttua. Pyörän polkijoiden jono korkeuksissa on päättymätön.

Onko Heureka sinulle tuttu paikka?throughmylens - ourworldtuesday- CommunalGlobal

Kommentit

 1. Heurekassa käytiin viimeksi katsomassa dinosauruksia. Kuulostaa kivalta tuo nukkekoti!
  Ihanaa viikkoa ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dinosauruksia minäkin edellisellä kerralla olen käynyt katsomassa, taitaa siitä olla jo tovi aikaa. Kyllä aikuinenkin innostuu leikkimään nukkekodilla, kun pitää viihdyttää koiraa ja torjua murtovarkaita :D

   Poista
 2. Valaiseva postaus tuosta sähköstä ja kuinka pulassa olisimme ilman sitä. Heurekassa viimeksi varmaan 15 vuotta sitten, no kunhan niitä lapsenlapsia tulee, niin mummo kiikuttaa sitten sinne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sopivassa iässä olevat lapset tai lapsenlapset ovat hyvä tekosyy lähteä itsekin kokeilemaan kaikkea jännää. Tai eipä niitä tekosyitäkään tarvita, kun vaan lähtee :)

   Poista
 3. Heurekassa on tullut käytyä joskus useammankin kerran kun siellä päin oli enemmän asiaa. Mielenkiintoinen näyttely, tuo sähkökatkojuttu on hyvä. Mietin ihan samaa tässä taannoin, että mitäs jos? No kaikesta selviää ja tässä someviidakossa ja tietotekniikkariippuvuudessa muutama päivä ilman sähköä voisi tehdä hyvää monelle ja monen parisuhteelle...;) Hauskaa Vappua<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle itselleni sähkökatkojen aikaan tekee tiukinta erityisesti pimeään aikaan se, ettei ole valoa. Ilman tietotekniikkaa, mukaan lukien puhelimen, pärjään kyllä. Mutta silloin on oltava mahdollisuus lukea ja ikäsilmillä kynttilän valossa ei ollenkaan kivaa hommaa :D Ja myönnetään, posliinipytyllinen vesivessa on se ainoa oikea ja käytettävä laitos ;) Hetken ilman sähköä kyllä osaa olla, mutta pidempi aika voisi olla jo kekseliäisyyttä vaativaa. Luovuus kasvaisi. Mukavaa vappua myös sinne melkein naapuriin :)

   Poista
 4. Olen iloinen, että löysin sun postauksen! Rakastan kaikkea tieteeseen liittyvää, olen pikku-nörtti. Olen menossa katsomaan tätä näyttelyä Heurekaan. Herää ajatus, millainen tämä maailman on 50-vuoden kuluttua, kun näitä kaikkia ideoita aletaan toteuttaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Kehitys on mennyt niin hurjaa vauhtia eteenpäin parina viimevuosikymmenenä enkä usko, että vauhti tästä ainakaan hiipuu. Oikein antoisaa näyttelyreissua sinulle, kyllä tuolla tovin saa vierähtämään "leluilla" leikkiessä :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Huhtikuu

Saaristoseikkailu

Rannalla