Operaatio kenkien puhdistus

Yhteistyössä Nahkakunta. Suurin osa on varmasti jo ehtinyt siivota nahkasaappaat kevyempien kenkien tieltä talvisäilöön, mutta mulla nahkan huoltotoimenpiteet jatkuvat läpi kesän. Koska prätkäily ja Suomen ei aina niin kuiva kesä. 

Olen kirjoittanut aiemmin jutun siitä kuinka huollan nahkasaappaat ja -vaatteet. Melko työläs toimenpide vaikka lopputulos onkin loistava. Mites se olikaan, hullu töitä tekee, laiska pääsee vähemmällä? Millainen lopputulos on kun käyttää puhdistukseen ja suojaukseen tarkoitettuja valmistuotteita?

Toki jos minulta kysytään, mieluiten hoitaisin vaatteiden ja asusteiden putsauksen näin:

saappaiden puhdistus nahkasaappaat pesu miten puhdistaa nahkakengät_

No, mutta se ei vaan käy. Joten pullo kouraan ja testiin. Collonil Bamboo Lotion lupaa irrottaa lian ja samalla hoitaa nahan pintaa. Voide suihkutetaan puhdistettavalle alueelle ja pyyhkäistään rätillä.

Minulla puhdistettavina oli mustat maantiepölyiset ja -kuraiset ajobuutsit. Ne ainakin puhdistuivat helposti. Lian poistamisen jälkeen tarvittaessa pinnan voi vielä kiillottaa. En huomannut muutosta kiillottamattoman ja kiillotetun pinnan välillä, jo pelkkä pyyhkiminen jättää himmeän kiillon pintanahkaan ja se riittää minulle.

nahkakenkien hoito nahkasaappaiden puhdistus collonil organic protect care

Collonil -tuotteet sopivat myös kankaan ja TEX -materiaalien puhdistukseen ja suojaukseen. Kokeilin puhdistaa omaa, musta-oranssia Gore-tex -ajotakkiani, jonka oranssit koristeosat ovat vähemmän oranssit jo muutaman käyttökerran jälkeen. Liekö lika niin sitkeästi kiinni vai mikä, mutta puhdistettua en sitä Bamboo Lotionilla saanut.

collonil organics nahkakunta nahan puhdistus puhdistussuihke

Protect&Care -suihke viimeistelee puhdistuksen luvaten suojausta lialta ja kosteudelta.

Molemmissa tuotteissa tuoksu on melko voimakas: Bamboo Lotionin hajuvesimäinen ja Protect&Care tuo mieleeni kukkakaupat. Tuoksu kuitenkin haihtui hyvin nopeasti eikä jää tuotteen ympärille leijumaan. Tuotteet eivät kuitenkaan sisällä liuottimia eikä ponnekaasuja, joten niitä voi huoletta ruiskutella sisätiloissakin pumppusumuttimen ansiosta.

Tykkäsin tuotteissa siitä, että käsitellyistä, pölyyntyneistä bootseista lähti  myöhemminkin pikkulika helposti pyyhkäisemällä. Tuntui, että maantien lika ei ollut "imeytynyt" kenkiin vaan jäänyt pinnalle. Valitettavasti -tai onneksi, miten sen nyt ottaa- en päässyt kokeilemaan tuotteiden suojaamiskykyä mopoillessa veden roiskuessa maantiestä, mutta eiköhän sekin testi vielä kesän kuluessa tule kokeiltua.

collonil puhdistussuihke suojasuihke nahkakenkien suojaus kosteussuoja saappaiden puhdistus_

Testaamani tuotteet: Collonil organic Bamboo Lotion (lian irrottaminen ja puhdistus) ja Protect&Care (suojaaminen). Protect&Care sisältää hoitavaa oliiviöljyä ja estää lian sekä kosteuden tarttumisen helpottaen puhdistusta. Bamboo Lotion irrottaa lian ja hoitaa materiaalia bambu-uutteen avulla. 90% tuotteiden raaka-aineista on luonnollisia kemiallisia raaka-aineita. Valmistusmaa Saksa, tehdas on saanut vastuullisestaan tuotannostaan ympäristömerkin. Jälleenmyyjiä mm. Stockmann, Aleksi13, Kookenkä ja suutarit.


Kommentit

 1. Mun mies on hyvä huoltamaan kenkiä, pitääpä vinkata hänelle näistä tuotteista.
  Kivaa perjantaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ainakin niin helpot käyttää, että mieskin osaa ;)

   Poista
 2. En jaksa yhtään moisia ja laitan ukkelin hommiin, kun tarvii kenkiä blankata, vai miten tuo sana muuten kirjoitetaan. Voi vitsi oli kivaa nähdä Pingissä. <3 Aurinkoista viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi mä en ole ymmärtänyt, että tämän(kin) homman voi ulkoistaa ;)

   Oli tosi kiva nähdä <3

   Poista
 3. Kenkiä en ole vielä tiskariin laittanut, mutta kaikkea muuta 'kummallista' olen siellä pessyt ;)
  kenkien plankkaus ja hoito on ukon heiniä. Sillä täytyy aina kengät kiiltää ja kun homman osaa niin hoitakoon sitten minunkin kengät...on kyllä yrittänyt minua opettaa, mutta blondin suojakalvo estää 'oppimisen' :)
  Ihania ajeluja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lippikset muuten peseytyvät loistavasti asianpesukoneessa eivätkä menetä muotoaan :)

   Mopoilusaappaat ja muut asiaan liittyvät varusteet ovat oikeastaan ainoat mitä huollan säännöllisesti. Tärkeysjärjestys näissäkin hommissa ;)

   Poista
 4. Tottakai voi ulkoistaa. Jotkut hommat on sellaisia, että sanon miehelle, että olen siksi naimisissa, ettei minun tarvitse tehdä esim. pissapoikanesteen laittamista. Mut siistit tuli noista sun kengistä. Voi sen niinkin ajatella, että parempi tulee kun tekee ite. :) Mut hei, olihan meillä hauska Pingipäivä viime viikolla! Rentoa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen niin jääräpää, että ensin pitää yrittää tehdä asiat itse ja ehkä sitten jos ei onnistu voi sivulauseessa pyytää toista tekemään. Ja silloinkin pitää syyttää naisen ja miehen erilaista fysiikkaa, ei henkistä tai taidollista osaamattomuutta ;)

   Pingpäivä=loistopäivä, koska loistojengi koossa :)

   Poista
 5. Hyvät tuli kun teit ite. Mä kyllä teen vastaavan homman ite, en kyllä luottas mieheen.
  Osallistuppas kastehelmi arvontaan.
  Hyvää lauantai päivää sulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No todellakin, on asioita jotka sujuu aivan varmasti paremmin kun ite tekee. Itse asiassa suurin osa asioista ;D

   Kiitos arvontavinkistä :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Saaristoseikkailu

Mausteista makua

Rannalla