Tiistain iloiset jutut

kamera canon 6D G5X camera täyskenno etsin pokkari kompaktikamera manuaalisäädöt black rapid kamerahihna

En voi lakata ihastelemasta uusia kameroitani ja niiden laadukasta jälkeä. Johan tuota järkkärin päivittämistä mietin puolitoista vuotta ja pokkarinkin ajanmukaistamista lähes yhtä kauan. Siirryin hankintojeni myötä kroppikennoisesta järkkäristä täyskennoon ja pikkupokkarista kompaktikameraan. Järkkärivalintani oli Canonin 6D. Toisena vaihtoehtona oli 5DMK3, mutta ajattelin kuitenkin osaamistasoni olevan vielä sellainen etten pystyisi hyödyntämään kaikkia MK3:n ominaisuuksia.

Tuota kompaktia Canonin G5X:ää voisin ylistää vaikka kuinka. Pieni kamera, jossa on ominaisuuksia järkkärin verran: Mahdollisuus täysin manuaalisiin säätöihin, raw-kuvamuoto, jokaiseen suuntaan kääntyvä kosketusnäyttö, jonka voi kääntää piiloon kuljetuksen ajaksi, valovoimaa 1.8-2.8, irtosalamankäyttömahdollisuus. Ja etsin! Tämä oli oikeastaan asia, joka ratkaisi, että valitsin G5:n isoon taskuun mahtuvaksi kakkoskameraksi. Ominaisuuksia riittää vaikka ainoaksi, laadukkaaksi kameraksi jos ei tarvitse järeämpää laitetta vaihdettavine objektiiveineen.

lumo luontolehti luontokuvaus luontovalokuvaus

Aikaisemmin olen lehtien suhteen melko kaikkiruokainen kunhan vain oli jotain selailtavaa. Nyt ei enää jaksa innostua ja aika ronkeliksi olen tullut lehtivalikoiman suhteen, tilattuna ei tule kuin pari lehteä ja irtonumeroita ostan hyvin harvoin.  Lumouduin kuitenkin ihan täysin Lumosta. Tilasin lehden kameramessuilta tarjouksesta enkä pettynyt. Upea lehti luonnosta ja luontokuvauksesta kiinnostuneille.

itsetehdyt pyykkipojat koristelu leimailu leimakuviot

Aineettomista iloisista jutuista yksi parhaista on pyykkien siirtyminen ulos narulle kuivumaan. Ulkona narulla kuivuneen pyykin tuoksu on ehkä puhtain tuoksu mitä onkaan.

Lisää iloisia tapahtumia odotettavissa ehkä jo tänään. Kuvia tapahtuman tuloksesta tulossa ihan varmasti!


Kommentit

 1. Kiitos hyvästä kameravinkistä! Uusi kamera on täälläkin mietinnässä ja kaikki suositukset menevät korvan taakse! Myös tuo Lumo-lehti vaikuttaa kivalta. Pitääkin katsoa, löytyisikö siitä jostain irtonumero tutustumiseen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kamera oli minullekin ennen kameramessuja ollut ihan tuntematon vaikka muka olin Canonin kaikki mallit jo läpikäynyt. Suosittelen :)

   Poista
 2. Iloisia asioita löytää ympäriltään läheltä

  VastaaPoista
 3. Ymmärrän ilosi! Lumolehti vaikuttaa mielenkiintoiselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumo on todella ammattitaidolla tehty ja loistavat valkokuuvajat asialla.

   Poista
 4. Mä oon vallan unohtanut tän haasteen! Canonin kamerat on <3

  VastaaPoista
 5. Nyt kyllä harmittaa, että kompaktikameran sijasta päädyin Olympuksen OMDe10 -kameraan. Tuo Canonin malli olisi minulle riittänyt paremmin kuin hyvin - etenkin kun en aio luopua Nikonin järkkäristäni. Voi mua blogimainonnan uhria;)
  Onnea uudelle kameralle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyselin Olympukselta millaisia heillä on tarjota ja jotta olisin saanut vastaavan kokoonpanon, hintaa olisi tullut reilusti enemmän ja Canonin polttovälin saavuttaakseen olisi tarvinnut kaksi objektiivia (toisen iso koko olisi ei olisi vastannut hakukriiteriäni suht pienikokoinen kamera). Tykkään kyllä tosi paljon tuosta pienestä, vaikka järkkäri pysyykin ykköskameranani. Blogimainontaan melkein itsekin sorruin...

   Poista
 6. Iloisia asioita! Kesäisin sitä saa pyykit mökkipihaan kuivumaan, ja olen samaa mieltä ettei sen puhtaampaa tuoksua löydy! Kamerailosi ymmärrän myös täysin, itse haaveilen makro objektiivistä 600D kameraani, ja haaveilutasolla toistaiseksi pysyykin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos makro-objektiivi tulee ajankohtaiseksi, suosittelen Sigman 105 mm makroa. Itselläni se oli käytössä 600D:n kanssa ja toimi loistavasti. Hintakin käytettynä ihan kohtuullinen. Ja onhan se yhteensopiva täyskennoisenkin kanssa.

   Poista
 7. Onnea uusista vempaimista, olen kateellinen. :D Sulla on söpöjä pyykkipoikiakin. :)

  VastaaPoista
 8. Tuohon alimmaiseen ilon aiheeseen minäkin yhdyn ihan pian....

  VastaaPoista
 9. Todellakin tuollainen kamera setti toisi iloa tännekin ja varmaan todella monelle muullekin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka en "varustelukilpailua" kannatakaan, monessa harrastuksessa hyvät välineet kannustavat eteenpäin.

   Poista
 10. Nyt kun sinulla on täyskenno niin miltä tuntuu käyttää, kuvien laatu verrattuna aiempaan? Minä edelleen mietin.. Mulla kun on Olympuksen kamera ja siihen parempana lissinä Lumix.. En tiedä vaihdanko kokonaan merkin Canoniin... siinäpä pulmaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä 6D:ssä on loistava kohinansieto, on kivaa kun ei enää tarvitse miettiä voiko herkkyysarvoa nostaa ja riittääkö kameran kapasiteetti hämärässä. Myös kameran käyttömukavuus on tärkeää, käytetyimmät näppäimet järkevästi sijoitettu ja onhan se niin, että mitä tukevampi kamera, sen parempi kuvausote. Kaiken kaikkiaan kyllä näen laadullisen eron tosi selkeästi verrattuna edelliseen.

   Poista
 11. Oi että, uusi kamerasi on ihana. Vaikka itse fanitankin Nikonia. Ja nuo pyykkipojat ovat mahtavia.

  T. Täysin arkista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Canon tai Nikon, eipä niiden laadussa kuitenkaan suuria eroja ole. Paras on se, joka istuu omaan käteen :)

   Poista
 12. Onnea uudelle kameralla, ja hauskoja kuvaus hetkiä jatkossakin ;D

  VastaaPoista
 13. Täälläkin mietitty pitkään uuden kameran ostoa. Varmasti hyvän hankinnan olet tehnyt. :) Itsekin katselin tuota 6D.tä, mutta en tiedä onko se liiankin hyvä taitoihini nähden. Ja budjettikin menee siinä rajoilla. Vanhalla kameralla onkin ollut hyvä opetella kuvaamista, kun ei ole liian monimutkainen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannataa valita kamera, joka ehkä haastaa hieman uutta oppimaan mutta ei ole liian hankalakäyttöinen. Näppäinten sijainnillakin on suuri merkitys käyttömukavuuteen. Tietenkin ratkaisevinta on oma budjetti ja sen rajoissa löytää paras mahdollinen vaihtoehto. Pikku hiljaa oppii uusia juttuja valokuvaamisesta ja loppujen lopuksi kaikki järkkärit ovat perustoiminnoiltaan samanlaisia :)

   Poista
 14. Kiitti vinkistä <3 Juurikin nettiä selanneena ja sopivaa pientä kompaktikameraa etsivänä sain vihdoinkin päätöksen tehtyä. Juurikin tuota G5X:ää katselin ja mietin ja ajattelin ja olin näemmä oikeilla jäljillä ;)
  Järkkärinä mulla on 60D, tosin senkin päivitys on ajankohtainen reilun vuoden kuluttua, kun likka lähtee opiskelemaan ja vie sen mukanaan...
  Iloisia kuvaushetkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä enemmän olen G5:sta kokeillut, sen vakuuttuneemmaksi olen tullut sen sopivuudesta itselleni. Ihan huippua, kun suht pienikokoinen kamera on kuitenkin niin tukeva kädessä ja siitä saa hyvän otteen. Pienissä, kevyissä pokkareissa samoin kuin puhelimessa mua mättää juuri se ettei niistä saa kunnon otetta ja seurauksena epäterävät kuvat. G7:ahan on periaatteessa sama kamera, mutta siitä puuttuu etsin.

   Poista
 15. Iloa on ehdottomasti hyvä kamera!!! Itse en tiedä kameroista paljon mitään, kuvaan mieheltä perityillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peritty on just hyvä, ei tarvitse miettiä vaikeita valintoja :)

   Poista
 16. Voi iik, nyt kyllä ahmin kaiken mahdollisen lisätiedon kameroistasi. Kiitos vinkeistä!

  Sillä oikeastihan on nyt niin, että olen edelleenkin kameraani vailla. Ja ihan vain sen vuoksi, että törmäsin täydelliseen umpikujaan ja uuvahdin. Olen vannoutunut Olympuksen käyttäjä, mutta kun vanhusrainani uuvahti, en löytänytkään Olympuksen tarjonnnasta itselleni sopivaa.

  Ja muut merkit ovat niin vieraita, että en ole kyennyt tarttumaan mihinkään.

  Keväällä alkaa uusi yritys :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän on vaan hyvä, että asiaan perhetyy kunnolla. Välttyy pahimmilta hutiostoksilta eikä sorru blogihypetykseen ;) Jos muistan, otan G5:n mukaani, kun nähdään niin pääset hypistelemään. Olen kyllä enemmän kuin tyytyväinen näihin molempiin. 6D:tä olen käyttänyt enemmän, koska mitä isompi, sen paremmin se mun käteeni istuu. Siis kamerasta puhun :D!!!!! Ainoa miinus on se, että lattiarajasta kuvia ottaessa kääntyvää näyttöä jäin vanhasta 600D:stäni kaipaamaan. Sellaisissa tilanteissa rientää G5 apuun.

   Poista
 17. Hienoa, että kameravalinta on osunut kohdilleen. Minä olen vieläkin kännykuvaaja, mutta kovin kiinnsotaisi opetella oikeasti kuvaamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paras kamera on se, joka kädestä kuvaushetkellä löytyy :) Kiva, kun intoa uuden opiskeluun riittää. Valokuvaaminen on harrastus, jossa on aina jotain uutta opittavaa :)

   Poista
 18. Kyllä ne ovat hienoja - mustia ja kiiltäviä...
  Katselin kuviasi ja totesin - kuvaaja sen kuvan tekee - kamera on vain väline joka välittää kuvaajan näkemyksen ja taidon...
  Hienoa työtä...
  Hyvää jatkoa kuvauksille...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kivoista sanoista Eko, näihin palaan kun oikein ahdistaa omat kuvat ja kaikki muut osaa paremmin -fiilis valtaa mielen :) Ja totta tuo mitä sanoit kameran olevan vain väline. Joku ottaa aivan upeita kuvia tavallisella kännykälläkin! Kiva kun jätit puumerkkisi :)

   Poista
 19. Voi onnea uuden kameran johdosta. Ymmärrän kyllö sun intosi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusi kamera kyllä tuo myös uutta intoa kuvaamiseen. Vaikkei se omaa kuvaustaitoa lisääkkään :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Saaristoseikkailu

Mausteista makua

Rannalla