PuNainen


Tässäpä vaihteeksi asukuvaa, vaatteiden väri osui niin sopivasti Pieni Lintu -blogin Macrotex -viikkoteemaan, joka on

punainen

Olen monesti ennenkin kertonut, että punainen on väri, johon en oikein tiedä kuinka suhtautua. Ehkä siksi, että se vie (liikaa) huomiota ja saattaa olla myös päällekäyvä. Ja sellaiset piirteet ei kuvasta ollenkaan minua. Lisää punaisesta voi lukea Värien psykologiaa -tekstistäni.



Kokopunainen on ehdoton ei, mutta on kaksi väriyhdistelmää, joissa punainen on parhaimmillaan: raikas punavalkoinen ja mystinen punamusta. Sukkiksina oli ensin vaihtoehtona punainen, mutta se oli jo liikaa. Kenkien linjaa jatkamaan valitsin kuitenkin valkoisen mahdollisista pikkutyttö-/tukisukkahousuviboista huolimatta.

trikoomekko kirppis - karvatakki kirppis (Kestilä) - neuletakki Vero Moda - niittimaiharit Englannista


Kommentit

  1. Punavalkoinen on nätti talvimaisemassa. Kiva ja raikas asu! Nuo sukat ovat suloiset ja lämpimät. Ja entä sitten nuo talvikengät, valkoiset niittimaiharit! Upeat!
    Valoisia talvipäiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raikas kuvaa minunkin mielestäni hyvin punavalkoista. Piparmintun raikas :)

      Poista
  2. Kauniit maiharit, joihin nuo sukkikset käyvät hyvin :) Yhdistelmä on pirteä, enkä koe punaista muutoinkaan hyvökkääväksi, vaan voimaväriksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kenkien mukaan minäkin sukkisten värin valitsin sitten lopulta, totta on, että saman väriset kengät ja sääret pitävät linjan yhtenäisempänä.

      Poista
  3. Punainen on pirteä väri ja tuolalisessa asustuksessa tosi maukas

    VastaaPoista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi kuvia ottaessa oli lämpö plussan puolella :) Postille kipitän kyllä päästä varpaisiin topattuna ja kaupaan turvallisesti (ai näillä jääteillä!) neljän pyörän ja metallirungon sisällä ;)

      Poista
  6. Oi ihana mikä kokonaisuus. Jotenkin nämä ovat kyllä niin kauniita kuvia! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu :) Olisin halunnut ihan pelkkää valkoista lunta taustaksi, mutta maisemalliset tekijät estivät suunnitelmani ;)

      Poista
  7. Sun pitäisi ehdottomasti suhtautua puNaiseen tosi hyvin, koska se sopii sulle hyvin ja näyttää niin hyvältä sun päälläsi. Kun olet yhdistänyt sen myös valkoiseen, niin toimii täydellisesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla taitaa olla puNainen kompleksi. Tässä värissähän voi jopa herättää huomiota, ai kauheeta ;) Mä yritän muuttaa suhteeni positiiviseksi!

      Poista
  8. Jännät kengät -näyttävät äkkikatsoen luistimilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt kun sanoit niin ihan totta. Valkoinen väri, varren tyyli ja nauhat, joo-o (ja mä kun en siitä luistelusta yhtään tykkää :))

      Poista
  9. Todella ihana kokonaisuus, eikä punaista ole ollenkaan liikaa. Munkin mielestä valkoiset sukkikset on paremmat kuin ne punaiset olisi olleet. Makeet valkoiset maiharit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, punaisissa sukkiksissa olisin muistuttanut Punahilkkaa tai joulutonttua :)

      Poista
  10. Hyvännäköinen asu kaikinpuolin. Mun mielestä tuollai kuvioidut sukkahousut ei luo valkoisenakaan mitään pikkutyttövaikutelmaa. Tukisukkahousuihin en ymmärrä noissa mitään yhteyttä. Tukisukkahousuiksi miellän vain ne paksut ihonväriset sukkahousut, vaikka tiedän, että on niitä muunkin värisinä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kuviot tekevät sukkahousuissa paljon. Tukisukkahousut oli ehkä väärin muotoiltu, parempi olisi ehkä ollut mummosukkahousut, mutta eihän sellaista sanaa voi käyttää koska a) en halua osoitella mitään ikäryhmää b)olen kohta itsekin "siinä iässä" ;) Ja mummosukkikset -nimitys taas tulee siitä, että itse ainakin muistan mummoihmisten joskus lapsuudessani pukeutuneen joko tummanruskeisiin tai vaaleisiin, paksuihin ja peittäviin sukkahousuihin.

      Poista
  11. Raikas väriyhdistelmä!
    Minun juttuni on se punamusta - punainen on voimavärini.
    Ja nuo kengät ottaisin ihan just;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Punamusta ja punavalkoinen ovat molemmat huomiotaherättäviä yhdistelmiä, molemmat omalla tavallaan. Punavalkoinen on ehkä enemmän herkkä ja tyttömäinen, punamusta vahva ja aikuinen.

      Ihanan puhtaanvalkoiset kengät, jotka jotenkin onnistuin sotkemaan mätiin omenoihin (älä kysy!) ja nyt kellanruskea sävy ei irtoa niistä millään...

      Poista
  12. Upea punainen tuota valkoista taustaa vasten! Ja nuo nilkkurit...oi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taustalla voi kyllä vaikuttaa aika paljon siihen miltä asu näyttää. Valkoinen korostaa hyvin kirkkaita värejä.

      Poista
  13. Samoin luulin että sinulla oli luistimet :)
    Pikkutyttömäisen reipas asu ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuolla lumen keskellä olisin niillä voinutkin pysyä pystyssä, jäällä en menisi asiasta takuuseen =D

      Poista
  14. Ihana nähdä sut punaisissa, omassa lempparivärissä. Nämä kuvat ovat taas kerran niin jäätävän hyviä, että ala vaan ikinä lopeta blogiasi. <3 Näissä taas aivan omanlaisensa tunnelma, Alaskaanko melkein yhdistäisin tai Kanadaan. Ihanat kuvat ja asu. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, jos sitä toistaiseksi yrittää pitää tätä putiikkia pystyssä, onnistuu varmasti hitaammallakin tahdilla :) Ripaus sinistä jäädyttää lumen ja kuvatkin tehokkaasti ;)

      Poista
  15. Kivasti räsähti punainen näissä lumenvalkoisissa vai pitäiskö sanoa sinisävyisissä kuvissa. Punainen sopi hienosti haasteeseen ja myös kuvatun ylle. Nastat kengät.

    VastaaPoista
  16. Kivan talvista punaista. Suomalaiset ei oikein uskalla pukeutua punaiseen, vaikka se on kivan piristävä väri. Itse pukeudun paljonkin punaiseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin punainen on ilmestynyt vaatteisiin vasta viime vuosien aikana kenkiä lukuunottamatta. Nytkin käytän sitä kausittain, aina välillä innostuen :) Ja yleensä vain talvisin (tai syksyllä), mikähän siinäkin on.

      Poista
  17. Ihana talviasu♥ Näpsäkät kengät, katsoin ensin että luistimet ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, et muuten ollut ensimmäinen joka niitä luistimiksi arveli :)

      Poista
  18. Punainen on parhaimmillaan joko puhtaan vaalean blondin päällä, kuten kuvassasi tai tumman naisen väriskaalaa. Upeat kuvat, ja kengät. Luulin ensin, että olit laittanut mallille luistimet jalkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kyllä mä aika blondi kaikin puolin taidan olla :) Hassua kuinka moni on mieltänyt saappaat luistimiksi ja itse huomasin sen vasta ensimmäisen asiasta kommentoineen jälkeen.

      Poista
  19. Hyvältä näyttää juuri noin!:) Mä tykkään myös punaisen, harmaan ja mustan yhdistelmästä. Olenkin käyttänyt sitä mm. kotona meidän esikoisen huoneessa. Sama vika täälläkin, punaisessa tulee liian huomotaherättävä olo.:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Punainen harmaa ja musta on tosiaan myös kaunis yhdistelmä ja sopii hyvin sisustukseen. Seinäruusuiksi kasvatetut, kun ei haluta huomiota kerätä =D?

      Poista
  20. Ihanat kuvat! Ihan kun sulla olis luistimet. Tosi hienot kuvat

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mausteista makua

Saaristoseikkailu

Rannalla