ShortsifarkutEi farkkushortsit, sillä nämä ovat sellaisiksi liian pitkät ja väärän muotoisetkin. Vanhat bootcutit saivat kyytiä ja lahkeista tuli uudet lahkeet, hieman lyhyemmät ja vielä leveämmät. Kai näiden oikea nimitys olisi culottes, suomeksi housuhame tai shortsihame.

Culottes tarkoitti alun perin miesten polviin päättyviä tiukkoja housuja, mutta muotiteollisuus muutti ne ihan toiseen muotoon. Wikipedia kertoo niiden olevan "vaatekappale, joka roikkuu kuin hame, mutta on todellisuudessa housut". Jotain sinne päin kai nämäkin ovat, roikkuu kuin hame :)


neule Anttila - shortsifarkut tuunattu vanhoista leveälahkeisista - saappaat Saksasta

Kommentit

 1. Tätä tulee vähän mieleen 80-90-luvulla olleet housuhameet, varmaan sinäkin muistat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan, sellainen oli mielessäni tätä tuunnaillessani :)

   Poista
 2. Että noinkin voi farkut tuunata;) Itse olen vain tehnyt farkuista aikoinaan hameita sen etu- ja takakiilan avulla. Ja saappaat ovat nyt sellaiset, että jopa tähän leikattuun jalkaan olisivat hyvät - tarpeeksi leveä lesti;)
  Kivaa joulunodotusta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa saappaat sopivat monenlaiseen jalkaan, sillä niiden varten saa lisää leveyttä vetoketjun avaamalla ja nilkan kohtaa voi säädellä nyöreillä :)

   Poista
 3. Kivat shortsifarkut tai shortsihame tai housuhame vai miksi tuota nyt sitten haluaakaan kutsua. Sulla on aina niin mukavia ideioita ja taitoa tuunata vaatekappaleet itsesi näköiseksi.

  VastaaPoista
 4. Jännät, minä olisin sanonut hame! Vaan kivat ehdottomasti housiina myös :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja mä näin nämä ehdottomasti housuina, vasta kuvista tuli mieleeni myös hame :)

   Poista
 5. Voi että miten ihanat ja ihan kuin mekko. Sinulla on kyllä niin ihana oma tyyli ja kauniilta taas näytät. <3

  VastaaPoista
 6. Häh, käytätkö TALVELLA shortseja.
  Onnittelut sitten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No miltäs näyttää? Kiitti onnitteluista, mutta synttärit meni jo aikaa sitten.
   ps. Taidat olla sukua sille anonyymille, jonka mielestä pellavaa saa käyttää ainoastaan kesällä.

   Poista
 7. Kiva idea. Siirsin vähän aikaa sitten yhdet farkut varastoon odottamaan jatkokäsittelyä, niissä vähän liian lyhyet puntit, että kiitos vaan vinkistä. Minäkin muuten sanoisin, että housuhame, kun niitä minulla oli 80-luvulla. Tykkäsin silloin, niiden kanssa oli mukava kesäisin pyöräillä töihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyöräilyynhän housuhame alunperin kehitettiin, niin ja ratsastukseen -ja nimenomaa naisille. Hameessa nuo hommat ovat mahdottomia, mutta soveliaisuus säilyi, kun alaosa kuitenkin muistutti hametta :)

   Poista
 8. Kyllä talvella voi käyttää shortseja, itse pidän niiden kanssa vielä hihatonta paljettitoppia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän kuulostaa kivalle. Toivottavasti kyseessä on lyhyt tuubitoppi, joka tuo vatsamakkarat edustavasti esille ;)

   Poista
 9. No täällähän on eläväinen keskustelu...:)) Hauskat nuo "shortsifarkut"<3 Noista tuli mieleen että kaapissa odottaa tuunaamista villakankaiset shortsit jotka myös erehdyttävästi hameelta näyttävät. Housuhameet taisivat todella olla muotia joskus 80-luvulla, mutta niin olivat myös talvishortsit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielipiteiden vaihtoa, joskus puolesta ja välillä vastaan ;)) Housuhameita muuten taisi olla jo 70-luvulla, sellaisia polveen asti ulottuvia ja huomattavan leveälahkeisia. Teryleenisiä :) Talvishortsit ovat kivoja ja niiden kanssa on pakko käyttää paksuja sukkiksia. Ovat armollisempia kuin kesäshortsit :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Saaristoseikkailu

Mausteista makua

Rannalla