Kustom Kulture Show

Viikonlopun Kustome Kulture Show Helsingin Kaapelitehtaalla oli kerta kaikkiaan upeaa katseltavaa. Hallillinen rakennettuja moottoripyöriä, autoja ja jopa muutama custom -polkupyöräkin joukosta löytyi. Lisäksi mukaan mahtui alan valokuvataidetta, pinstripe-taiteilijoita, vintagetavaraa ja -vaatetta, kampaamo Pinkki Paplari (pakko mainita nimeltä, on niin hauska!) sekä pieniä moottoripyörä- ja autopajoja.

moottoripyörämessut automessut


taide taiteilija vaihtoehtokulttuuri

Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestettyä tapahtumaa leimaa käsityöläisyys, asialle omistautunut pienyrittäjyys ja valtakulttuurista erottuva taiteen tekeminen. Kyseessä on enemmän kuin pelkät messut tai näyttely, sillä lauantai-iltana alueella järjestettiin pin up -henkinen muotinäytös ja myöhemmin siellä esiintyi bändejä sekä tunnettuja burlesque-taiteilijoita. Me emme iltajuhliin jääneet, mutta käsittääkseni olivat nekin varsin onnistuneet.

kierrätystaide

japanilainen taide

art paintings cars

Kustom Kulture on ehdottomasti yksi mielenkiintoisimmista alan tapahtumista ja tulevina vuosina toivoisin sinne vielä laajempaa näytteilleasettajien määrää. Positiivista on se, että mukaan ei ole haalittu isoja, markkinoilla hallitsevia ja jokaisilla messuilla mukana olevia liikkeitä.

vintagevaate vintagekauppa

pin up girls fifties burlesque 50's

tricycle

motorbike custom chopper kustom kulture 2014

harley davidson chopper
Suomen pisin laillisesti tieliikenteeseen katsastuksesta läpipäässyt chopper:
Suicidal Tendencies, pituus 3,5 metriä

Kustom Kulture Helsinki

rodi

Kommentit

 1. Kustomoidut mopot ovat kauniita katsella, mutta osin hankalia käytössä, mm. niin madallettuja, että ajoreitti pitää valita siten ettei ole hidastetöyssyjä. 50-luvun ( pinkki avo?) auton haluaisin jos olisi sille talveksi säilytystilaa ja mies osaisi niitä kunnostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on totta, mun pyöräni on tehty matalaksi (helpompi käsitellä paikallaan, kun jalat on tukevasti maassa) ja kyllä on pyörän osia keräilty mm. Turun saariston lautoilla vaikka kuinka yrittää valita parhaan ajoreitin ja ajaa ramppiin hitaasti. Mä vaan olen niin armoton chopper/customfani että tiukkaa teksisi siirtyä normipyöriin ;) Olen kyllä sitä mieltä, että vaikka pyörä olisi rakennettu, pitää sen olla ajokuntoinen ja hyväksytty katukäyttöön. Aika moni näyttelypyörähän on rakennettu ihan vaan kuskattavaksi auton lavalla tapahtumasta toiseen.

   Mä kyllä myöskin huolisin jonkun jenkin vähän mallista riippuen 40-60 -luvuilta, amerikkalaisella nytkin ajan, mutta on vähän turhan uusi ja 7-paikkainen, ne olosuhteet...Mies haaveilee rakentavansa rodin, mutta se on vähän hyödytön, koska ajokausi on sama kuin pyörällä.

   Poista
 2. Vaikutti vähän samantapaiselta tapahtumalta kuin Turku Kustom Show... eli hyvää vastapainoa suureellisuudelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ole koskaan ehtinyt tuonne Turun tapahtumaan, kovasti olen kuullut kehuja siitä. Näissä tapahtumissa leijuu aina sellainen intohimo harrastusta kohtaan :)

   Poista
 3. Kiitos kuvaterveisistä, mahtavalta näyttää! Täytyy käydä kurkkimassa Pinterestistäsi lisää.
  Arvelinkin että KKS olisi juuri sinulle sopiva tapahtuma :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkein pääsi unohtumaan, ei voi enää luottaa muistiinsa vaan pitäisi kirjata kaikki ylös :) Kyllä vaan, nämä tapahtumat ovat mieluisia.

   Poista
 4. Upeita nuo metallitaide jutut ! Kiva postaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat kyllä hienoja. Ja tehty erilaisista autojen (ainakin) metalliosista. Siis kierrätystaidetta!

   Poista
 5. Pikkaisen olen itsekin väsännyt Metalli taidetta,,,
  Metalli jaromurauta taiteilijat
  Facebookissa,, tervetuloa katsomaan

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hissillä Fjellheisen huipulle Tromsøssa

Yksi maailman hehkutetuimmista teistä: Atlantic Road -kannattiko ajaa?