Loviisan Wanhat Talot

Loviisassa järjestetään vuosittain aina loppukesästä Wanhat talot -tapahtuma, jossa kaupunki täyttyy kirpputoripöydistä, antiikkitavarasta, käsityöläisistä ja rompetoreista. Tapahtuman keskipisteessä ovat vanhat, yksityisomistuksessa olevat talot ja niiden esittely yleisölle. Suurin osa taloista on siis ihan tavallisten ihmisten koteja, jotka he avaavat ovet yleisölle ihmeteltäviksi kahden päivän ajaksi. Homma toimii niin, että ostat rannekkeen, jolla pääset taloihin tutustumaan.

Loviisan puutaloalue puutalot vanha keskusta

Valitettavasti meillä oli erittäin rajallisesti aikaa, joten jätimme talot väliin. Niitä oli listassa 37 + ympäristökunnissa vielä reilu kymmenen lisää, joten jos haluaa kohteisiin perehtyä kunnolla, saa siihen hyvinkin kulumaan pari päivää. Sitä paitsi olin jo itse lukenut ja katsonut jokaisen talon esittelyn kuvineen kotiin jaetusta lehdestä, joten melkeinhän se on kuin itse olisi paikan päällä niissä vieraillut.

Loviisan tapahtumat

Tapahtuma on melko laajalle alueelle levinnyt, joten päälle olisi kannatanut valita jotain muuta kuin nahkatakki ja -liivi, pitkähihainen pusero, nahkahousut ja bootsit. Varsinkin, kun lämpötila hipoi hellelukuja. Aamupäivällä kotoa lähtiessä oli kuitenkin vielä viileää, joten asuvalinnassa ei ollut vaihtoehtoa. Kannattaa myös varautua etsimään parkkipaikkaa hieman pidemmän matkan päästä, koska lähes kaikki ovat liikkeellä omilla autoilla -tai moottoripyörillä kuten me.

vanha tiilitalo

Odotin innosta hihkuen vintage-retro -toria sekä antiikkimarkkinoita. Mutta voi pettymys: Antiikkimarkkinat olivat muutaman pöydän alue, jossa myynnissä oli lähes ainoastaan lasi- ja posliinitavaraa. Vintagetorin kauppiaiden anti oli 2000-luvun vaatteita, Microsoft-kirjoja, lasten vhs-videoita, suksia ja pitsiliinoja. Melkein kuin olisi oman kodin varastoja kaivellut.

Sen sijaan satama-alueella ja sen lähistöllä sijaitsevien wanhojen talojen katujen varsilla oli varsin mielenkiintoista tutkittavaa. Aitoa rompetorimeininkiä ja kirppishenkeä. Mukaan lähti liskokaveri, täyttä rautaa. Saa nähdä mihin matelija talven aikana ryömii, kuvassa se asettui mun moottoripyöräni tankin päälle ja siihen varsin mainiosti istuikin, tai siis hyvin makasi. Saa nyt nähdä.

metallieläin lisko

rautakoriste rautainen koriste-esine

Metallikyltti metallinen ovikyltti
Kylttejä kierrätysmetallista
Ensi vuonna Wanhat talot juhlivat 10-vuotista olemassaoloaan, joten ehkä jotain isompaa bilettä on tiedossa. Note to self: Seuraavalla kerralla täytyy varata aikaa riittävästi ja tehdä etukäteissuunnitelma mihin aikoo tutustua. Meillä oli alueen kartta mukana, mutta koska tapahtumat, torit ja työnäytökset ovat ripoteltu pitkin kaupunkia, ei pystynyt hahmottamaan missä kaikkialla olisi kannattanut käydä ja mihin aikaan.

vanha paja Loviisa seppä
Sepän paja

Antiikkilastenvaunut antiikki vauvanvaunut

Keskustorille ei kannata lähteä kävelemään ellei ole kiinnostunut perustorikrääsästä. Me menimme ja ostin itselleni sekä isommalle likalle baseball-hupparit. Näin meillä, lähdetään vanhojen tavaroiden tapahtumaan ja matkamuistona tuodaan kiinanrättejä.

Kommentit

 1. Sari Pullinen, Imatra27. elokuuta 2013 klo 9.28

  Itsekin olin hieman pettynyt kaiken kaikkiaan koko kaupungin kirppistavaraan. Ajatus siitä, että kokonainen kaupunki on kirpputorina, on ihanampi kuin mitä todellisuus sitten oli. Jotakin pientä mukaan tarttui, mutta enimmäkseen kirppispöydillä oli aika niukasti mitään kiinnostavaa. Ei kirppispöydälle kannata varastoista kaikkein karmeinta krääsää laittaa. T. Sari Pullinen, Imatra

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin juuri. Totesimme miehen kanssa keskustan aittakirppiksillä, että samaa tavaraa löytyy omasta aitasta kaatopaikkakuormaa odottamassa, tuolla ne oli vain hieman siistimmin järjestelty ;)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Huhtikuu

Saaristoseikkailu

Rannalla