Maaliskuun makrot


koiranputki talventörröttäjä jää kuivakukka jäädytetty kukka_

Arkipäiväisetkin asiat ovat mielenkiintoisia kun niitä katselee tarpeeksi läheltä. Makrokuvauksessa hyvä apu on makro-objektiivi (itselläni Canon 100 mm/2.8L) ja/tai loittorenkaat, joita voi käyttää myös normilinssin kanssa eikä niiden hinta kovin montaa kymppiä ole. Myös ns. objektiivin kääntötekniikalla ja soviterenkaalla kameralla pääsee hyvinkin lähelle kohdetta, mutta sitä en uskalla sitä suositella ellei ole näppäräsorminen rakentelija. Pokkareista löytyy usein lähikuvaus -tila ja ainakin muutamassa kokeilemassani kamerassa se on varsin toimiva. Lähikuvassa pienikin ohitarkennus korostuu joten paras lopputulos saavutetaan kameran ollessa jalustalla ja syväterävyys mahdollisimman pieni = aukon numero, se f-luku suuri. Laiska kun olen, mulla ei ollut näissä käytössä jalustaa. 

koiranputki talventörröttäjä kuivakukka_
koiranputki talventörröttäjä kuivakukka lähikuva
koiranputki talventörröttäjä kuivakukka lähikuva makrokuva


Kommentit

 1. Such impressive fotos !
  I like macro and your shots a perfect.

  VastaaPoista
 2. Kauniit kuvat talventörröttäjistä.

  VastaaPoista
 3. Hienoja kuvia! Voi kun itsekin joskus jaksaisi perehtyä noihin aukkoihin sun muihin hienouksiin;)
  Hyvää maaliskuuta ja upeita kuvaussäitä - valoa kohden mennään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lady :) Onhan noissa säädöissä hieman opettelemista, mutta hyvän opettajan opastuksella asia selkeytyy nopeasti (mot omalla kohdallani) Ihana valo lisääntyy päivä päivältä!

   Poista
 4. Beautiful shots, so delicate and pretty

  mollyx

  VastaaPoista
 5. Amazing photographs! Have a wonderful weekend!

  VastaaPoista
 6. Voi, miten kauniita kuvia. Itsekin haaveilen makrolinssistä, mutta vielä ei ole tullut hankittua. Loitonnusrenkaitakin olen miettinyt, mutta kun oma osaaminen on melko vähäistä, niin hankinnat on jääneet. Ehkä joskus. Toisten makrokuvia katsellessa tulee kyllä vahvasti sellainen olo, että haluaisi itsekin kuvailla juuri noin.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Huhtikuu

Saaristoseikkailu

Rannalla