Yksi maailman hehkutetuimmista teistä: Atlantic Road -kannattiko ajaa?


Atlantic Road Norway Norge Norja Scenic Road maisematie roadtrip in memory
Atlantic Road Norway Norge Norja Scenic Road maisematie roadtrip silta

Norjan länsirannikolla, Kristiansundin lähellä kulkeva Atlantin väylä  aka Atlantic Road aka Atlantershavsvegen on mainittu monessa kansainvälisessä julkaisussa yhdeksi maailman kauneimmaksi meritieksi. Se on saanut myös meriittiä olemalla mukana vaarallisten teiden (sensaatiohakuisissa) jutuissa. Pienten saarten ja pengerrysten kautta kulkeva kahdeksan sillan tie on n. 8 kilometrin pituinen. Kuulostaa huimalta ja ehdottomasti must see -kohteelta, eikö vaan!?

Muttamutta. Täytyy sanoa, että petyimme suuresti tähän kovasti hehkutettuun tienpätkään. Eikä mielipide muuttunut vaikka varmuuden vuoksi ajoimme sen kahteen kertaan -edes ja takas. Tämä johtui kyllä hotellin sijainnista, ei todellakaan itse tiestä.

Olihan kuvissakin usein esiintyvä Storeseisundetin silta tavanomaisuudesta poikkeava muotokieleltään ja toki varmasti erilainen kokemus syysmyrskyillä, kun aallot ehkä lyövät metrien korkeuteen. Ainakin jos kuvia on uskominen. Koettuihin Norjan maisemiin verrattuna huipputylsä betonirakennelma eikä paljon kummempi kuin Suomen länsirannikolla meren päällä kulkevat siltatiet. Henkilökohtainen mielipiteeni on se, että en suosittele ainakaan varta vasten, ainoastaan siltatietien takia tuonne ajelemaan jos ei satu reitin varrelle muuten. Tien varrella on pari parkkipaikkaa (ja turistirysä) joille voi pysähtyä kuvia ottamaan ja kahvittelemaan.

Vinkki: Kristiansundiin ajaessa matkalla on erittäin pitkä tunneli ja sen käytöstä peritään maksu. Muistaakseni hinta oli n. 12 € kaksi moottoripyörää + kuskit (kesä 2018).

Atlantic Road Norway Norge Norja Scenic Road maisematie roadtrip maisema
Atlantic Road Norway Norge Norja Scenic Road maisematie roadtrip till minne
Atlantic Road Norway Norge Norja Scenic Road maisematie roadtrip atlantin valtameri


Kommentit

 1. Kauniilta näyttää ja vaikka ei nyt ollutkaan mikään elämää suurempi kokemus, niin kokemus kumminkin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Ja olisihan se kaduttanut jos olisi jättänyt käymättä, kun tuollapäin kuitenkin reissussa olin. Tiedän ainakin mistä puhun :)

   Poista
 2. What a lovely drive! Have a great week.

  VastaaPoista
 3. Olinkin jo jostain netin syövereistä nähnyt kuvia tästä paikasta. Näissä sun ottamissa kuvissa tuo tie näyttää kyllä kiehtovalta ja onhan se kuitenkin kokemus ajaa tietä, jossa on kahden puolen vettä. Samankaltainen kokemus mulle jäi, kun Pohjois-Hollannissa ajoimme pitkää pengerrystä ja sitten vielä pidempää tunnelia.
  Ja nyt on sulla yksi "must to see" juttu vähemmän.
  Mukavaa syksyn jatkoa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kesällä kävimme katsomassa suurimman osan Keski-Norjaan sijoittuvista (turisti)nähtävyyksistä. Seuraavalla kerralla tietää mihin kannattaa mennä ja minkä voi jättää välistä :)

   Poista
 4. Huikeita kuvia ainakin jos ei muuta. Alkaa houkuttamaan Norjaan matkustaminen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsin suositeltava kohde kaikin puolin: maisemallisesti upea maa, jopa vilkkaimpina turistikausina löytyy hiljaisia paikkoja eikä tarvitse edes lentää päästäkseen sinne :)

   Poista
 5. Upeita kuvia & maisemia siitä huolimatta! Hyvin osaavat periä maksuja hih mm. tunnelin käytöstä ja ei varmaan ole ihan halvimpia kohteita maailmassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Budjettimatkailu ja Norja eivät taida mahtua samaan lauseeseen :D Esim. Bergen sijoittui varsin mallikkaasti maailman kalleimpien matkailukohteiden listalle, mahtoiko olla 5. kallein. Tokihan Norjassakin voi reissata vähemmälläkin rahalla kun valitsee yö- ja ruokapaikat omalle kukkarolle sopiviksi.

   Poista
 6. EIköhän tämä ole mentävä testaamaan. Jonkun aikaa ollut jo ajatuksissa, mutta ei vaan ole saanut aikaiseksi. Ja tosiaan kyllä Norjassakin selviää kohtuu rahalla, kun vähän kattoo mitä touhuaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä puoli tuossa pätkässä on ettei sen ajaminen kestä kuin muutaman minuutin + välipysähdyksen -ei ainakaan tule tunnetta, että loppuisi jo ;) :D Taidankin laittaa seuraavaksi tänne vinkin tuossa lähellä sijaitsevaan hotelliin, se oli kyllä oikein kiva paikka!

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Saaristoseikkailu

Mausteista makua

Rannalla