Opiskelukuulumisia ja laiminlyöty blogiEi ole mennyt kevät blogin suhteen kuten suunnittelin: Ajattelin reaaliaikaisesti päivittäväni valokuvausopintokuulumisiani. Ja hitot. Koulu on teettänyt huomattavasti enemmän hommia kuin kuvittelin ja täydet päivät koulunpenkillä istuen ovat saaneet blogin jäämään taka-alalle.

Valokuvauksen oppimisen kannalta kulunut kevät on ollut varsin monipuolinen: dokumentaarista katu-, uutis-, henkilö- ja kuvituskuvausta, valokuvauksen lainsäädännöllistä asiaa, kokeilevaa tulostusta, videontekoa, yksi kuva päivässä -pitkäaikaisseurantaa ja jopa luovaa kirjoittamista (joka ei ole ihan mun juttuni, myönnän). Kaikki on kuitenkin vähän vaiheessa, joten ehkä myöhemmin esittelen lopputuloksia täällä.

heijastus huhtikuu vesilammikko tulva
heijastus huhtikuu vesilammikko tulva puut

Koska tänne en ole saanut mitään julkaistua, voivat kiinnostuneet käydä katsomassa kuvallisen ilmaisun kurssin yhtenä työnä tehtävää toista blogiani täältä. Olisin tietysti voinut toteuttaa sen tähän "omaan" blogiinikin, mutta koska aiheena on yksi kuva päivässä -joo, olen luistanut siitä- ja sen yhteyteen lyhyt, päiväkirjamainen kantaaottava lause, katsoin että se poikkeaa liikaa tämän blogin linjasta tuon kantaaottavuuden takia. Paitsi ei mulla tässäkään blogissa mitään linjaa ole.

Koulublogi tulee todennäköisesti myöhemmin poistumaan ja yritän ja haluan tätä oikeaa blogiakin pitää hengissä. Toisaalta tuollainen useammin päivittyvä, vähän tai ei ollenkaan tekstiä, kuvablogi on alkanut kovasti houkuttaa.

heijastus huhtikuu vesilammikko tulva liikennemerkki

Kommentit

 1. Upeita kuvia - ei ihminen kaikkea ehdi - relax :)

  VastaaPoista
 2. Mun on kyllä pakko jossain vaiheessa mennä kanssa koulunpenkille ja oppia lisää kuvaamisesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Mä olen ottanut kuvia ehkä jopa vähemmän kuin normaalisti, mutta oppinut paljon sellaisia asioita, joita ei kirjoista lukemalla opi ja lisäksi ehdottomasti parasta on ryhmän kautta saatu tsemppi ja innostava ilmapiiri :)

   Poista
 3. Juu, ota rennosti vaan kunhan et fanejasi ihan täysin unohda;D Taas nippi loistokuvia, luontopolku hihitytti;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No reps, faneja :D Pus Sus' ja kiitos <3 Tää seutu on kyllä yhtä luontopolkua :D

   Poista
 4. Pohdintaa on nyt monenlaista. Tsemppiä opintoihin! Kaikkeen ei tosiaan tarvitse venyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Pakko on jostain asioista tinkiä vaikka tämän blogikin hidas päivitystahti vähän harmittaakin. Haluaisi, mutta se aikapula...

   Poista
 5. Onko nämä nyt niitä ruuhkavuosia ;) Tsemppiä sinullekin opiskeluun, aikuisena siitä osaa ottaa kaikki irti vaikka muut asiat jäävätkin vähemmälle huomiolle :)

  VastaaPoista
 6. Voi miten ihania kuvia <3 Kaikkea ei voi ehtiä!

  VastaaPoista
 7. Juu et ole ainut jolla blogi on olllut tänä vuonna vähän paitsiossa. Kaikenlaista muuta itselläkin mielessä. Missä muuten opiskelet valokuvausta ja tuleeko sinusta sitten ihan ammattimainen valokuvaaja :D?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin leikin että tulee ihan oikea valokuvaaja ;D Opiskelen Pekka Halosen akatemiassa, joka taitaa olla lähes ainoita paikkoja tällä hetkellä, jossa opiskellaan ihan oikealla valokuvauslinjalla eikä media-joku-linjalla. Tutkintomuutosten jälkeen näin tapahtui suurimmassa osassa paikkoja, joista ennen valmistui valokuvapainotteisista opinnoista. Virallinen nimike tälle omalle opiskelulleni on kuvallisen ilmaisun perustutkinto, valokuvaus. Tämän jälkeen voi tietysti vielä suorittaa valokuvaajan ammattitutkinnon, mutta sehän ei ole periaatteessa opiskelua vaan näyttöä siitä, että hallitsee valokuvauksen osa-alueet.

   Poista
 8. Toka kuva on todella hieno, huhtikuu kiteytettynä.
  Tsemppiä opiskeluun!

  VastaaPoista
 9. Oma blogikin on ihan retuperällä. Lähinnä nämä haastepostaukset tulee tehtyä. :/ Joskus vuosia sitten postailin päivittäin. :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin joskus alkuinnostuksessa postailin joka päivä, pikkuisen on tahti tuosta harventunut :D

   Poista
 10. Hei, muistatko kuinka monta kertaa olen patistanut sinua kuvapainotteisen blogin ylläpitämiseen, siis vaikka ihan ilman kokonaan tekstiä. Olen lähes satavarma, että blogisi lukijat ottaisivat muutoksen avosylin vastaan. Harkitse!

  Ja aika aikansa kutakin: nyt ovat opiskelut ja bloggaamisen aika on taas myöhemmin. Kyllä me täällä jaksamme sinua odottaa <3.

  Tsemppiä! Olet niin oikealla tiellä <3!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinhän sä olet :) Ihana tsemppari ja uskonvalaja <3 Luulen, että pikkuhiljaa blogin linja ehkä itsellekin selkeytyy ja rohkaistun julkaisemaan enemmän pelkkiä kuvapostauksia. Ehkä hieman nykytahtia useamminkin, kun ei tarvitse sanoja miettiä.

   Kiitos Rouva Sana taas kerran rohkaisusanoistasi <3

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hissillä Fjellheisen huipulle Tromsøssa

Yksi maailman hehkutetuimmista teistä: Atlantic Road -kannattiko ajaa?