Lofoottien ihanat rannat

Selailin pohjoiseen suuntautuneen kesän moporeissun kuvia kuvakirjan tekeminen mielessäni ja aiettä kun kaipaan noihin maisemiin. Upeita valkohiekkaisia rantoja, joille oli ihan pakko vähän väliä pysähdellä.

Norja Norway Andøya ranta valkoinen hiekka moottoripyörä roadtrip Harley Davidson sporster softail chopper_
Norja Norway Andøya ranta valkoinen hiekka maisema Lofootit
Norja Norway Andøya ranta valkoinen hiekka meri biker lady

Näitä rantoja ei ole etsitty mapsista eikä googlea selailemalla vaan ne ovat tulleet vastaan sattumalta, ohi ajaessa. Päivien sateessa ajamisen jälkeen auringonpaiste tuntui suorastaan luksukselle. Andøyan saaren valkohiekkaisella rannalla oli hyvä hengähtää hetki. Tosin kuvat eivät kerro sitä, että lämpöasteita oli ainoastaan +6 ja merituuli varsin vilpoinen.

Seuraava pysähdyspaikka oli Lofoottien pääsaarella. Upea, ihana hiekkasärkkä vuonon pohjukassa. Ei muuta kuin mopot tien varteen parkkiin ja suurin osa vaatteista pois, jotta särkille pääsi kahlaamaan. Oltiin juuri sopivaan aikaan, sillä nousuvesi teki tuloaan ja sinä aikana, kun kahlasimme takaisin tien varteen, olivat särkät ehtineet jo lähes kokonaan peittyä veden alle.


Norja Norway ranta valkoinen hiekka turkoosi meri laskuvesi hiekkasärkkä vuoret vuono
Norja Norway ranta valkoinen hiekka turkoosi meri laskuvesi hiekkasärkkä
Norja Norway ranta valkoinen hiekka turkoosi meri laskuvesi hiekkasärkkä vuoret elokuu

Aurinkoinen päivä oli vain hetken hupi, sillä seuraavana päivänä satoi taas. Ikävästä ilmasta huolimatta käytiin katsastamassa jo edelliskesänä tutuksi tulleet rannat Haukland, Uttakleiv ja Rørvikstrand.

Norja Norway ranta valkoinen hiekka turkoosi meri Uttakleiv

Kuvat hieman vääristävät, ilma oli oikeasti ihan järkyttävän ankea. Edellisenä kesänä vietin samoihin aikoihin tällä Hauklandin rannalla pari tuntia bikineissä ja uiden. Nyt ei olisi tehnyt mieli luopua edes kypärästä, hanskojen riisumisesta puhumattakaan -litimärät hanskat ja litimärät sormet eivät ole kiva yhdistelmä.

Norja Norway ranta valkoinen hiekka turkoosi meri Haukland_
Norja Norway ranta valkoinen hiekka turkoosi meri Haukland roadtrip moottoripyörä Pohjois-Norja Harley Davidson sporster softail chopper reissu

Oli sää millainen tahansa, silti Lofootit lumoaa kerta toisensa jälkeen.

Norja Norway ranta valkoinen hiekka turkoosi meri Rørvikstrand Pohjois-Norja parhaat rannat paras

Kommentit

 1. Upeat rannat! Harmi kun sää on aina mitä on.. :) Parhaat paikat voi löytyä juuri noin, sattumalta löytämällä. Ei näytä olevan liikaa turisteja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo toissakesänä ihmettelin rantojen hiljaisuutta, mutta toki osansa on ajankohdallakin: Elokuun loppu ei ehkä houkuttele turisteja noin pohjoiseen, vielä ei ole ruska-aika ja lumentuloonkin menee hetki. Juuri siksi tuo aika on otollinen Pohjois-Norjassa reissaamiselle, siis se ettei ole liikaa porukkaa :D

   Poista
 2. Beautiful post, I love beaches and yours were an adventure.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Always an adventure when going with bikes to road trip :)

   Poista
 3. Kuvia katsoessa tuli mieleen sanat jylhää kauneutta! Todella upean näköistä ja ihania kuvamuistoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just sellaista maisema on Norjassa, jotain sanoinkuvaamatonta :)

   Poista
 4. Love the light cast thru the clouds in the one with the stones - very hand of god...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. It was amazing place, only us and sheeps somewhere far. And white sand and turquoise water both sides of the street.

   Poista
 5. Very cool photos!
  Thanks for sharing at https://image-in-ing.blogspot.com/2017/11/moonlight-and-sunrise.html

  VastaaPoista
 6. Kerrassaan upeat maisemat! <3 Ja mitkä mopot, vauuu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Norjan maisemat jaksavat sykähdyttää kerta toisensa jälkeen. Ehkä taas ensi kesänä...;)

   Poista
 7. Wow! Aika sanattomaksi vetää nuo maisemat. Kuvissa on upea tunnelma, voin vaan kuvitella miten mahtava valo tuolla veden äärellä olisi kuvaamiseen, ah! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pohjoisen valoa kehutaan kovasti ammattilaisenkin puolelta. Valo antaa rantakuviinkiin tunnelmaa, ei niistä välttämättä heti huomaa, että kyseessä on ankea sadepäivä ;)

   Poista
 8. Pakahduttaa <3 Täällä on suurimpia haaveita Norjaan Road Trip, sitten Uusi-Seelanti ja Islanti <3 Pitäisi aloittaa läheltä. Ai niin pakko lisätä vielä Skotlanti mukaan.

  Ihan mielettömiä nämä kuvat on <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Ihan samoihin paikkoihin itsekin haaveilen pääseväni, tosin Uusi-Seelanti ei ole listalla ollut, mutta kai senkin sinne voi lisätä :D Niin ja Irlanti olisi myös mielenkiintoinen :)

   Poista
 9. Minun ei ole koskaan tehnyt mieli tuonne Lofooteille - mutta nyt huomaan vain haikailevani näiden kuvien äärellä, että ehkä sittenkin joskus! Työkaverini oli myös viime kesänä siellä miehensä kanssa pyörällä ja myös hänen kuvansa reissusta vahvistavat vain tätä kaipuuta;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En itsekään ennen toissakesää oikein ymmärtänyt Norjanhehkutusta vaikka Keski-Norjassa olinkin vuosikymmeniä sitten käynyt pikaisesti kääntymässä. On ihan uskomatonta kuinka maisema muuttuu esim. käsivarresta rajan yli mentäessä: Jo kymmenisen kilometriä Norjan puolella on kuin toiselle planeetalle olisi joutunut/päässyt.

   Poista
 10. What an incredible place! Those beaches look straight from the Caribbean (I know they are not but look like they are there).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. That's true! The scenery is surprising for that fact that it's far above Arctic Circe.

   Poista
 11. Great photos near all the beaches. I particularly love the vibrant blue water

  VastaaPoista
 12. Ihania kuvia😍 Lofootit ovat aina kiinnostaneet. Tuonne haluan vielä joskus....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinne vaan sitten :) Oikeasti matka ei hirmuisen pitkä ole, autolla Ruotsin läpi ja pääseehän sinne lentäenkin jos road trippailu ei sovi suunnitelmiin. Nähdä Lofootit ja kuolla...mutta ei nyt ihan vielä kuitenkaan, paljon on vielä näkemättä :)

   Poista
 13. Unique landscapes...and the motorbikes are something, too!

  VastaaPoista
 14. No kyllä onkin komeaa! Tuonne olisi kiva joskus mennä, olen kuullut paikasta ja nähnyt näitä toinen toistaan upeampia kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lofoottien kuvat kertovat kerrankin ihan oikean totuuden paikasta :) Tyhjien rantojen ympärillä on oikeasti hiljaisia vuoria, ei hotellikomplekseja tai roskaisia leirintäalueita kuvaajan selän taakse kuvasta pois jätettyinä.

   Poista
 15. Kerran olen käynyt Lofooteilla ja ajelimme saariryhmän kärkeen paikkaan Å. Minunkin pitäisi tehdä matkakuvista kirja. Blogissani on ehkä parhaita kuvia. Liian kiire tuli, kun varasimme kotona majapaikat ja yksi piti jo maksaa turhaan. Olimme ihan henkilöautolla. Haaveissa olisi käydä uudelleen ja ottaa jostakin majoitus vaikka kolmeksi vuorokaudeksi ja siitä käsin tehdä päiväretkiä. Ihania ovat matkakuvasi. Minä kerrassaan hullaannuin paikkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Å:ssa mekin käytiin toissa kesänä. Tarkoitus oli majoittua sinne, mutta majapaikat olivat täynnä joten ajoimme Reineen (joka muuten oli mukavampi paikka kuin Å) Meillä ole koskaan ollut Norjassa etukäteen varattua majoitusta ja elokuussa ainakin aina on löytynyt kiva paikka yöpyä. Jättää itselle joustovaraa kun ei tee varauksia, prätkällä liikkuessa kun mennään aina sään mukaan. Välillä ei tosin sadetta pääse karkuun vaikka mihinkä suuntaan lähtisi :D Täytyypä tulla katsomaan sinun Lofoottien matkakuvasi :)

   Poista
 16. Niin upeaa, ensi kesänä jos tuonne ehtisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kannattaa :) Vaikka joka kesä voisi käydä Lofooteilla, mutta ehkä ensi kesä jää itseltäni väliin. Pitää ehtiä nähdä muutakin Norjaa ;)

   Poista
 17. Mähän en pääsis etenemään tuolla yhtään kun pysähtelisin vaan koko ajan ihailemaan maisemia 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mäkään pääsisi, onneksi tuo edelläajava ei ihan joka paikkaan pysähtynyt, muuten ei oltaisi oltu perillä ikinä :D

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Huhtikuu

Saaristoseikkailu

Rannalla