Saisiko olla matoja? Maistuisiko sirkat?

tacolautanen heinäsirkoilla tacos and cricket tomaattisalsa ohje_
coca-cola cokis pienet lasipullot kattaus halloumisalaatti pistaasipähkinöitä kirksikka paahdetut mehiläisentoukat mehiläinen ruokana kuhnuri bee as food paahdettu mato hyönteiset ravinto cokissuomi_ coca-cola cokis pienet lasipullot valokuvaus kännykällä hyönteisten kuvaus hyönteisten syönti madcook insect torakka hector rufus jauhomato kevätkääryle ruokaohje hyönteiset madot sirkkajauhe heinäsirkkajauhe cricket powder insects eating_ paahdettu heinäsirkka cokismarinaadissa coca-cola cokis pienet lasipullot kattaus tuotelanseeraus tilaisuus

En ikinä söisi! Hyi ällö! Pelkkä ajatuskin puistattaa! Joo, hyviä proteiinin lähteitä, mutta...Edes nämä ajatukset eivät saaneet minua jäämään pois Cokis-ötökkäruokatilaisuudesta. Ja arvatkaa mitä! Maistoin kahta eri sirkkalajia (vai pitääkö sanoa laatua, kun on kypsennetystä syötävästä kyse), matoja ja toukkia.

Makuelämyksenä marinoidut, paahdetut sirkat ja pikkumadot olivat oikeastaan ihan hyviä, mausteisia ja rapeita, vähän kuin sipsit. Paistetut mehiläisentoukat menivät halloumisalaatin joukossa melkein huomaamatta. Melkein. Smoothien koristeena ollut iso sirkka taisi jäädä monelta kokeilematta. Mutta kokeilemaan ja itsensä ylittämään oli lähdetty, joten rohkea rokan -eikun sirkan- syö. Ja minähän söin, suussa poksahtavine päineen, kokonaisena. Glup.

Ei näistä jokapäiväistä arkiruokaa meidän perheelle tulisi, mutta jokainen tykönään voi miettiä omaa suhtautumistaan vaihtoehtoisiin proteiininlähteisiin. Niitä tullaan tarvitsemaan, jotta luonnonvaroja säästyy tulevaisuudessa muuhunkin kuin lihantuotantoon.

Jos muuten raikasta kesäjuomaa mielii, kannattaa pistää mieleen yhdistelmä Cokis, minttu ja limen mehu. Sopii myös niille jotka eivät makeista juomista piittaa.

ps. Lapset, olettehan huomanneet pöydänkulmalla odottavan sirkkajauhepussin. Arvatkaa mitä on viikonloppuna ruuaksi ;)

coca-cola juomasekoitus minttu lime ohje resepti kesäinen juoma janojuoma polaroidvalokuva polaroid cokissuomi cocacola finland

Kommentit

 1. Sirkkoja voisin maistaa ja cocis on aina niin hyvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirkat olivat -ihan ilman vieraskoreutta- hyviä. Toki runsaalla mausteisuudella oli osuutta asiaan. Hieman oli ensin vaikeuksia saada ne suuhun asti, sillä niihin joutui KOSKEMAAN ja se hieman öllötti aluksi :D

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Haha, I would have regret rest of my life if I hadn't taste these. One of a kind experience.

   Poista
 3. Yyyyäk kuuluu minun suustani! :D En ehkä itse pystyisi tuohon, joten hattua nostan! Varmastihan tuo tulevaisuutta onkin. Taidan silti siirtyä mieluummin vaikka kasvissyöjäksi... :D Upeita kuvia olet sieltä saanut, ja mitkä somisteet! Vau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Sun täytyy maistaa sirkkajauhetta kunhan tulee markkinoille. Ei maistu miltään, smoothien joukossa meni huomaamatta.

   Puna-musta-valko-vihreä kattaus oli tosi raikas ja kiva. Aloin jo kehittelemään idean pohjalta sisältä valkoiseksi maalatun kuistin sisutusta :)

   Poista
 4. Kyllä aina parit sirkat maistuu :D Sä olit kyllä rohkea sen isomman kanssa :D Vieläkin puistattaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poks sanoi pää :D Kyllä mullakin pientä kiristystä tuntui nielun tienoilla elämystä ajatellessa, kun kotiinpäin sirkansyöjäisitä ajelin ;)

   Poista
 5. tuntui mielettömän ihanalta pressiltä. Harmi kun joutuu välistä jättää väliin töiden takia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä varsin erilainen tilaisuus, kerrankin jotain aidosti ja oikeasti uutta :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Huhtikuu

Saaristoseikkailu

Rannalla