Vinkit ensi viikonlopun Kuva&Kamera -messuille

Kävin vuosi sitten ensimmäisen kerran Messukeskuksen Kuva&Kamera -messuilla. Sinkoiluksihan se meni vaikka etukäteen muka tarkistin itseäni kiinnostavat luennot. Lopputuloksena oli se, että suurin osa niistä meni ohi. Joko haahuilin myyntiosastoilla unohtaen ohjelman tai istuin väärän (!) ohjelmalavan penkillä.

Kokemuksesta viisastuneena olen tänä vuonna tutustunut tarkasti ohjelmaan ja merkannut itselleni ylös mitä, missä ja milloin.


Luontokuvauksesta kiinnostuneiden kannattaa vierailla messuilla jo perjantaina, sillä Docendo-lavalla Suomen ammattiluontokuvaajat esittävät parituntisen pläjäyksen luonnon kuvaamisen saloista.

Itse ajattelin käydä samaisella lavalla kuuntelemassa matka- makro- ja mustavalkokuvauksesta sekä luovuuden anatomiasta. Kuva&Kamera lavalla kiinnostaisi Fimekon luento "Tarinan kerronta kuvassa", Tietoiskulavalla Kirsi Mackenzien maisemakuvaus ja Aku Pölläsen roadtrip Pohjois-Amerikkaan.

Kaikki yllä maintsemani ovat kuultavissa sekä lauantaina että sunnuntaina lukuunottamatta roadtrippiä (vain perjantaina ja lauantaina) kun taas ainoastaan sunnuntaina on kuultavissa luento matkakuvauksesta. Liian mielenkiintoista jätettäväksi väliin, mentävä on sekä lauantaina että sunnuntaina.

Viikonlopun koko ohjelma löytyy täältä.


Näytteilleasettajista mielenkiintoisia ovat Docendo, jonka kustantamat valokuvauksen oppikirjat ovat loistavia. Itselläni niitä jo vino pino on. Kameratorin outletista saattaa tehdä löytöjä, jos vaikka uutta objektiivia on vailla. Heille voi myös tarjota myyntiin omaa tarpeetonta kameratavaraa.

Loweprolta kannattaa katsastaa kamerankantovälineitä. Mulla on kolme erilaiseen tarkoitukseen olevaa Lowepron reppua ja kameralaukkua. Ovat tukevia, hyvin suunniteltuja ja kestäviä. Muistikortit kannattaa käydä hakemassa Muistikaupasta, edullisia kortteja ja asiantunteva henkilökunta on aina osannut opastaa sopivan kortin omiin tarpeisiini.

Messuilla on hyvä tilaisuus myös tutustua uusimpiin ja vähän vanhempiikin kameramalleihin ja ainakin edellisiltä messuilta löytyi myös todella edullisesti vaikkapa studiovalosettejä. 


Elävän mallin kuvauksesta kiinnostuneille löytyy Epson-Nikon työpajasta ohjeistusta niin lapsi- kuin kasvokuvaukseen sekä lauantaina että sunnuntaina.

Eikä kannata unohtaa valokuvanäyttelyitä: esillä ovat mm. Fotofinlandian finalistien töitä sekä tv-persoona Arman Alizadin kuvia hänen matkojensa varrelta.

Ja jos selfieiden ottaminen ei enää nappaa, hoitaa homman ammattimaisesti Studio Kraft, jonka osastolla sekä eteläisellä sisäänkäynnillä voi otattaa ilmaisen profiili- tai kaverikuvan lauantaina ja sunnuntaina aamupäivällä. Myös Kameraseuran osastolla pääsee poseeraamaan muotokuvassa. Heidän osastollaan oli ainakin viime vuonna myynnissä Kamera -lehden aiempia numeroita. Tutustumisen arvoinen lehti.

Huh, mitenhän kaiken ehtii koluta sillä ajattelin kiertää myös GoExpon fitness ja outdoor -puolen...

Olen messubloggaajana Kuva&Kamera -messuilla, joten tulehan vetäisemään hihasta, jos tunnistat!

Kuva&Kamera -messut Helsingin Messukeskus 4.-6.3.Kommentit

 1. Kivaa messuilua sulle, toivottavasti ehdit kaikissa suunnittelemissasi pisteissä käymään.
  Aurinkoista sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivat messut takuulla tulossa! Mukavaa sunnuntaita sinullekin Outi vaikka meillä aurinko jo katosi jonnekin :)

   Poista
 2. Kiitos muistutuksesta! :) Olisin muuten saattanut ihan unohtaa tuon tapahtuman vaikka mielessä se on ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuppaa aina välillä tapahtumat unohtumaan :) Itsekin usein muistan, kun joku asiasta kirjoittaa. Ja liian usein lukeminen tapahtuu kun juttu on jo ohi..

   Poista
 3. Ihanaa, kun muistutat messuista jo näin hyvissä ajoin ja joka tapauksessa etukäteen <3.

  Bloggauksesi jälkeen tuli jälleen sellainen tunne, että missaan paljon, jos en pääse messuilla käymään. Juuri nyt näyttää siltä, että en ehdi, mutta pakko se on yrittää rukata omaa kalenteria vielä kerran uusiksi. Toivottavasti siis ehkä nähdään PauMau <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos kalenteri antaa periksi ja olet messuille tulossa, niin kaffetreffit kyllä sovitaan :)!

   Poista
 4. Vau, noilla messuilla en olekaan koskaan käynyt vaikka muuten olen aika ahkera messukävijä. Itse en messuilla jaksa istua hälinässä kuuntelemassa luentoja, on kivaa vaan kierrellä kojuja ja katsella kaikkea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään yleensä luentoja messuilla kuuntele, mutta ainakaan viime vuonna kameramessuilla lavojen ympärillä ei ollut hälinää, joten ohjelman seuraaminen sujui ihan ongelmitta. Kojujen kiertelyn ohella on kiva välillä lepuutaa jalkoja ja juoda kuppi kuumaa. Ja samalla sivistää itseään :)

   Poista
 5. Just yritän puristaa johonkin väliin hieman aikaa, josko itsekin pääsisin messuilemaan. Toivottavasti nähdään :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Huhtikuu

Saaristoseikkailu

Rannalla