Jäällä


järvimaisema talvella järvenjää etelä-suomessa

luonto talvella suomi nature winter finland

Haasteena on heittäytyä mukavuusalueen ulkopuolelle. Minulle se on ehdottomasti liikkuminen järven jäällä -petollinen, lumen alle hautautunut jää voi tarjoilla ikäviä yllätyksiä. 

lapset järven jäällä_

sulanut järvenjää luistinrata järvellä

Eipä tullut luistelusta mitään, parin päivän lämmin sää oli pehmittänyt jään pinnan.

talvimaisema järvellä suomen luonto mökki rannalla

Kommentit

 1. Mä pelkään heikkoja jäitä, kääk! Ihania kuvia olet ottanut ♡
  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Huh, enpä lähtisi itsekään tuonne. Mutta kuvat ovat kauniita.

  T. Täysin arkista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieni ja matala järvi, joten kunnolla on jäätynyt, mutta se ajatus...

   Poista
 3. Mulla vähän sama homma tuon jään päällä kävelyn kanssa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se on, vaikka järki sanoo, että vahvaa on, mutta tietoisuus siitä, että jossain alla on jäistä vettä on ajatustasolla aika ikävä.

   Poista
 4. Itse käyn aina välillä järvenjäällä luistelemassa, pilkilläkin joskus. Mutta eipä tuo jäällä oleminen kauhean turvallista oloa minullekkaan tuo.. Vuosisitten olimme pilkillä ja jääpaukkui niin kovasti että teki mieli poistua ja äkkiä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidänkin järven jäälle on aurattu luistinrata, mutta taisi jäädä tänä vuonna kokeilematta. Olen mä tuolla jäällä joskus moottorikelkallakin ajellut, mutta silloinkin oli ollut useampi viikko paukkupakkasia. Ennen niitä en suostu jäälle edes kävellen :)

   Poista
 5. Hienot kuvat. Itsekin kartan jäätä, veljet sinne molskahtivat pieninä, pelastuivat toki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Hui, onneksi veljesi selvisivät! Lasten kanssa olen kyllä aina extravarovainen.

   Poista
 6. Hui hui!!! En ole vielä uskaltanut jäille ja enkä uskallakaan kun taas on lämmintä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei varmaan kannatakaan, jos näin lämpöisenä pidempään jatkuu. Uimakelejä odotellessa :)

   Poista
 7. Hienot kuvat ja en minäkäään tuonne menisi :)

  VastaaPoista
 8. Hello, pretty snowy scenes. I believe we have more snow here and it is harder to walk in. Have a happy day and week ahead!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. The past years there has been quite a little snow in Southern Finland. Less snow and much cold :) Have a nice week Eileen :)

   Poista
 9. Hyvät kuvat, vaan luistelukeli ei nyt ollut terässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Lasten puolesta vähän harmittaa, kun ensin on liian kylmää luisteluun ja sitten taas liian lämmintä.

   Poista
 10. Olen myös arka jäällä liikkuja. Ei ollut kiva tunne istua punaisen Ladan takapenkillä, kun enoni mökkisaareen vievä jäätie alkoikin pettämään alta.. Onni onnettomuudessa vain takapyörät vähän upposivat ja auto saatiin traktorilla hinattua kovalle maalle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai kauheeta, tuo sinun kokemuksesihan on aivan järkyttävä! Välillä ihmettelen kuinka jotkut lähtevät painavilla moottorivehkeillä jäälle vaikka jäätyminen on (minun näkövinkkelistäni) vasta aluillaan.

   Poista
 11. Hyvä aihevalinta haasteeseen! Minä olen niin vauhko jäitten kanssa, että isäntäkin on saanut pysyä verkkoinensa rannalla.... Eipä taideta tänä talvena verkkoja uittaakaan - ikkunaan ropisee vesi siihen malliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen aina ihmetellyt kuinka tuo verkkokalastus hoidetaan talvella :) Vettä täälläkin tulee, vielä on ulkona valkoista mutta saa nähdä joko maa pilkistää parin päivän päästä.

   Poista
 12. Heikoille jäille en uskaltaudu, enkä usein muulloinkaan - harvoin jäällä on sopiva keli joko luistella tai hiihtää.

  VastaaPoista
 13. Sama se on minulla...en oikein uskalla kunnolla keskitalvellakaan jäälle. Olisi ihan kauheaa pudota hyiseen veteen!

  VastaaPoista
 14. Welcome to Nature Notes. We live near streams, rivers and then the lake and you always have to be careful when walking on ice not to fall in. This year has not been as cold or snowy in NY state as past years...Michelle

  VastaaPoista
 15. Kauniita maisemakuvia! Oho, teillä päin oli jo noin loskainen jäänpinta, täällä oli vielä pinta aamulla jäässä. Minä pelkään myös jäitä ja aina pitäisi olla naskalit tai sauvat mukana. On kyllä tarpeeksi hirveää, kun kengänpohja irtoaa kevätjäillä loskan seassa, saati että tippuisi jäihin.

  Nyt pitkä pakkasjakso antoi uskallusta mennä jäälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teresa :) Kyllä tuo loskainen pinta minutkin yllätti. Ja kuvissakin oli vielä asteet nollassa, mutta ilmeisesti lumisade oli oli sohjouttanut pinnan. Meilläkin oli koirat mukana ja tarpeen vaatiessa olisivat paksut, vahvat nahkahihnat saaneet toimia pelastusköysinä.

   Poista
 16. Aina kannattaa pitää järki mukana kun menee jäälle,varsinkaan jos ei tunne seutua ja virtapaikkoja. Hyvän ja tärkeän aiheen otit esille!

  VastaaPoista
 17. Järven (tai oikeastaan meren) jäällä hiihtäminen on talvea parhaimmillaan. Harmi vaan, että nykyään talven pakkaset ei tahdo millään riittää jäädyttämään vettä riittävän paljon..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mennyt kuukausi olikin melko poikkeuksellinen moneen vuoteen. Ja nythän ne taisi ainakin meilläpäin olla talviurheilukelit jo sananmukaisesti menneen talven lumia.

   Poista
 18. Tosi kivoja kuvia! Ootkos jo pilkillä päässyt käymään? Mikään ei voita ihanaa aurinkoista kevätpäivää, pilkkimistä hyvässä seurassa ja tietysti hyviä eväsleipiä.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Pilkillä olen käynyt...joskus nelkyt vuotta sitten vissiin viimeksi :) Ei taida enää uskaltautua meidän järven jäälle, näyttää jään päällä olevan jo vettä melkoisesti.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Saaristoseikkailu

Mausteista makua

Rannalla