11+ asiaa itsestäni

Aina niin tyylikäs ja trenditietoinen Sara S. haastoi minut kertomaan yksitoista asiaa itsestäni, vastaamaan yhteentoista kysymykseen ja kääk, keksimään vielä yksitoista kysymystä valitsemilleni blogitovereille pohdittavaksi.


1. Olen kirjoittanut aiemminkin pienen hetken tyyli-käsityöblogia. Oli pakko käydä tarkistamassa vieläkö löytyy vanhasta blogialustasta ja sieltähän se löytyi, ensimmäinen kirjoitus oli päivätty 1.5.2005. Arkistot kertovat myös, että olen kirjoittanut sitä lähes 2 vuotta. Aikamoisessa sumussa taisi tuo ajanjakso elämässäni mennä, sillä en muista sitä päivittäneeni noin kauan! Ei niinkään yllätys, että blogi kaatui pikkulapsivaiheen ajan puuteeseen, lapset olivat blogia aloittaessani 6v, 4v, 2v ja 2 kk. 1v 8 kk myöhemmin porukkaa oli vielä yksi enemmän.

2. Sujuva siirtyminen lapsiasiaan: Minulla on viisi lasta, mutta silti en ole mitenkään ns. lapsirakas ihminen. Vieraat lapset eivät herätä sen enempää positiivisia kuin negatiivisiakaan tuntemuksia, jos tiedätte mitä tarkoitan. Toki omat ovat rakkaita.

3. Muutimme 16 vuotta sitten 60 neliön kaupunkikaksiosta peltojen keskelle 1885 rakennettuun maalaistaloon, jonka yksi nurkka oli silloin vajonnut, yhdestä huoneesta lattia romahtanut ja talossa oli yksi sähköpatteri. Olemme remontoineet talon itse ilman ulkopuolista apua. Tai mies on, minä toimin aina välillä aputyttönä.

4. En voisi enää kuvitella asuvani kaupungissa. Tarvitsen maaseudun pysähtyneisyyttä ja hiljaisuutta kunhan välillä pääsen ihmisten pariin kaupungin vilinään.

5. Inhoan kylmää, tummaa järvivettä. Mutaista järvenpohjaa ja ällöjä vesikasveja, jotka kietoutuvat jalkoihin. Vaikka meillä on vieressä järvi, en ole siinä ikinä uinut.

6. Voisin saunoa joka päivä.

7. Ainoa (ei-extreme) ruokalaji, jota suuhuni en pistä, on sienet. Olen yrittänyt niitä kaikissa olomuodoissa maistella, mutta ei vaan pysty.

8. Olen kuunnellut raskaampaa rokkia 33 vuotta. Kun muilla oli 70-80 luvun taitteessa purkkarit, löysät Levikset ja bandanahuivi kaulassa, minulla oli farkkuliivi täynnä merkkejä ja paikatut, tiukat farkut. En ole kuitenkaan puritaani musiikin suhteen.

9. Näin Easy Rider -elokuvan ensimmäisen kerran 14-vuotiaana ja siitä heräsi mielenkiintoni rakennettuihin Harley Davidson -pyöriin  ja bikerkulttuuriin. Ensimmäisen oman moottoripyörän hankin parikymppisenä, sitten tulivat lapset ja pyörätön ajanjakso, kunnes muutama vuosi sitten palasin harrastuksen pariin.

10. Olen gradua vaille valmis kässäope ja olen suorittanut myös erityisopettajan perusopinnot. Valmiita tutkintoja löytyy niin vaatteiden valmistuksen kuin suunnittelun puolelta.

11. Uskon siihen, että elämä kantaa. Mottoni on "Ride hard, live free". Sen voisi kääntää sanoiksi jotenkin niin, että tee täysillä sitä mistä pidät ja mihin uskot, elä mahdollisimman vapaana sellaisista sitoumuksista, joista ajattelet "taas täytyy, on pakko", vaihda ne niihin, joista voi ajatella "pidän, saan ja haluan tehdä". Älä rasita itseäsi miettimällä mitä muut sinusta ajattelevat tai sitä miellyttääkö muita ajatuksesi, ulkonäkösi tai elämäntapasi.
1. Minne matkustaisit juuri nyt?
Enpä tiedä. Jos lentokoneella lentäisin, niin sinne missä hiekka on valkoista ja aurinko kuuma, mutta mahdollisimman vähän ihmisiä. Tai sitten kaupunkilomalle ihan minne vaan, vaikka Pekingiin, Kiina kiinnostaa. Mieluiten lähtisin moottoripyörällä kiertelemään vailla päämäärää.

2. Paras matkasi, jonka olet tehnyt?
Egyptin matka juuri Persianlahden sodan alla. Reissun piti kestää viikon, mutta venähtikin kolmeen...Toinen, mutta erilainen matka, on moottoripyöräreissu toissa kesänä pitkin rannikkoa Turun Saaristoreitin kautta Ouluun ja takaisin. Viisi vuorokautta ja melkein 1800 kilometriä. Kalajoella mittari näytti melkein 30 astetta, takaisin tullessa satoi kaatamalla.

3. Shoppailetko netissä vai kaupoissa?
Sekä että. Jos tiedän, että saan tarvitsemani netistä edullisemmin, suosi suomalaista (kivijalkakauppaa) valitettavasti unohtuu, itsekkäästi ajattelen omaa parastani ja nettikaupan ostoskori kilahtaa. Aikaisemmin käytin paljon Ebayta, nykyään erikoisnettikauppoja tai Kaukoidän jättikauppoja. Harvoin ostan suomalaisista verkkokaupoista.

4. Lempi vaatekauppasi?
Pakko vastata: kirppikset. Toki ketjukaupoissa tulee vierailtua useinkin, mutta todelliset löydöt teen kirpputoreilta. Lemppareita ovat hyväntekeväisyys- ja kirkkojen ylläpitämät aarreaitat.

5. Laukku vai kengät?
Ei varmasti tarvitse kysyä, ehdottomasti kengät. Tavarat voi hätätilanteessa tunkea taskuihin tai jättää kotiin, ilman kenkiä elämä vaikeutuu ja ainakin tekee siitä huomattavasti epämukavampaa.

6. Mitä väriä ei löydy vaatekaapistasi?
Kaikkea löytyy. Tosin keltaista ja violettia hyvin vähän.

7. Jos harrastat liikuntaa, niin mitä?
Kaikkea ja paljon. Vuosia mukanani kulkenut punttitreeni on edelleen ykkössijalla ja yleensä seuralaisena sille on joku tanssillinen ryhmäliikuntatunti. Tällä hetkellä se on zumba. Ja kaikkea muuta siinä sivussa: pilatesta, jumppaa, joogaa, joskus nyrkkeilyä. Uinti olisi kivaa, mutta meillä ei uimahallia ole lähettyvillä ja kuten jo mainitsin, minua ei järveen saa.

8. Voisitko kuvitella juoksevasi Maratonin?
Miksi ei, kympin olen juossut. Vaatisi aika paljon harjoittelua ja jotain apua nilkalleni, joka ei juoksemista kestä.

9. Kirja, lehdet vai netti? Mitä luet?
Kaikkea, koko ajan. En laita näitä tärkeysjärjestykseen, kaikilla on oma funktionsa elämässäni. Kirjoissa erityisesti harratekirjallisuus ja kotimainen, uudempi kirjallisuus ovat lukulistalla. Selailen ompelulehtiä harvakseltaan, joskus myös naisten- ja sisutuslehtiä, mutta muoti- ja tyylilehtiä on aina vähintään yksi pöydällä luettavana. Nettiä käytän tiedonhakuun, yleiseen viihtymiseen ja someiluun. Myönnän, että romaaneja lukuunottamatta aika suuri osa lukemastani, sekä paperilla että ruudulla, liittyvät jollain tavoin vaatteisiin ja muotiin.

10. Mitä kokkaat, kun haluat hyvää ruokaa?
No mähän kokkaan joka päivä, enkä syö huonoa ruokaa :) Jos mieheltä kysytään, niin paras mitä tietää, on mun tekemäni pasta carbonnara sovellettuna: paljon pekonia ja mausteita.

11. Viikon paras päivä?
Sanon torstai-ilta, silloin viikon kuskausrumba lasten harrastuksiin on ohi maanantaihin asti. Toisaalta tykkään myös maanantaista ja arjen rutiinista. Jokaisessa päivässä on omat ilonsa.
Heitän haasteen upeita käsitöitä tekevälle Romantic Ladylle, kauniit kynnet ja ihania kenkiä omistavalle Elämää Onnenpähkinässä ja etelän lämpöön suurperheelliselle Villa Hummelholmin Minnalle. Kertokaapas meille:

1. Läppäri, tabletti, pc vai puhelin?

2. Hame vai housut?

3. Auto, polkupyörä vai jalat?

4. Saat 5000 € lahjana. Säästöön, sijoitukseen vai tuhlailuun?

5. Musiikkisi?

6. Paluu menneisyyteen. Minkä vuosisadan tai -kymmenen haluaisit nähdä tai elää hetken uudelleen?

7. Unelmakotisi?

8. Onko olemassa tavara, jota ilman et tulisi toimeen (vaatteet poissulkien)?

9. Luetko vieraskielisiä kirjoja tai lehtiä?

10. Mistä herkusta et luovu?

11. Paras tapa viettää vapaailta?

Kommentit

 1. Näitä on aina kiva lukea, kiitos siis kun jaksoit toteuttaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli oikeastaan aika kiva haaste, tosin täytyy tarkasti miettiä mitkä asiat haluaa itsestään tuoda julkisuuteen.

   Poista
 2. Kiva oli lukea vastauksiasi. Näin sitä oppii tuntemaan toisen paremmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta. Kyllä tällaisia lukemalla tietää pikkuisen enemmän siitä kuka ruudun takana kirjoittaa :)

   Poista
 3. Näitä on aina kiva lukea, saa vähän kurkistaa ruudun taakse. Jaksan aina hämmästellä suomalaisten naisten monitaitoisuutta, jaksamista ja lahjakkuutta! Blogien takaa löytyy monenlaista lahjakasta osaajaa. Ride hard, live free on hyvä motto ja elämänohje!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, itsekin aina mielenkiinnolla luen tällaisia. Suomalainen nainen on ollut sitkeä, vahva ja monitaitoinen läpi vuosisatojen, toivottavasti me ja seuraavat sukupolvet jaksamme kantaa eteenpäin esiäitiemme perintöä.

   Poista
 4. Kiitos, oli tosi hauskaa vastailla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun tykkäsit. Täytyypä tulla katsomaan mitä uutta opin sinusta :)

   Poista
 5. Samaa mieltä kuin edellisetkin kommentoijat - aina tykkään näitä haastejuttuja lukea! Kai pitäisi julkinen blogi ilmoille punnertaa, niin voisi päästä osalliseksi hauskoista haasteista... Mutta hei, sanoit, että keltaista ja violettia on vaatekaapissa vähiten - teepäs joskus asupostaus, joissa revittelet näillä väreillä :-).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Julkisuuden ilot ;) Joopa, keltavioletin otsikoksi tulisi merisairaus =D

   Poista
 6. Hauska tosiaan lukea vastauksiasi samoihin, minun vastaamiini kysymyksiin. Sieltähän löytyi yhteneväisyyksiäkin : )

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Huhtikuu

Saaristoseikkailu

Rannalla