10/28/2013

Tee itse: C-vitamiiniseerumi

Valmiita c-vitamiiniseerumeita saa ostettua kaupoista, mutta niiden käyttöikä on rajattu, sillä joutuessaan kosketuksiin valon ja ilman kanssa c-vitamiinituote vanhenee nopeasti.

C-vitamiiniseerumi on todella helppo tehdä itsekin vedestä ja askorbiinihaposta. Keitettyyn veteen sekoitetaan askorbiinihappoa suhteessa 1 osa vettä, 20 osaa happoa. Tämä säilyy jääkaapissa noin viikon. Seerumi levitetään iholle ennen yövoidetta. Toinen vaihtoehto on sekoittaa jauhetta pieni hyppysellinen yövoiteen joukkoon.

Itse olen käyttänyt seerumia veteen liuotettuna ja pumpulilla iholle töpötellen kuuriluonteisesti muutaman päivän kerrallaan. En ole käyttöpäiviä laskenut, aina sen verran kuin tekemäni liuos on riittänyt. Noita sekoituksen suhdelukuja en myöskään tuijottele mitenkään tarkasti tai mittaa niitä vaan hieman arviolta laitan matkakokoiseen muovipulloon vettä ja sinne ripautan askorbiinihappoa joukkoon.

tee itse seerumi kasvojenhoitoaine diy

Mielestäni seerumin käytön jälkeen iho vaikuttaa kirkkaammalta ja väri tasaisemmalle. Mä olen aika varovainen ihonhoitotuotteiden vaikutusten hehkuttamisen kanssa, koska jollekin tuote saattaa olla supervaikutteinen ja toinen ei huomaa mitään eroa edes viikkojen käytön jälkeen. Heti levittämisen jälkeen, seerumin kuivuessa, tunnen pienen pientä kutinaa, mutta en tiedä johtuuko se askorbiinihaposta vai tunteesta, kun märkä iho kuivuu.

C-vitamiiniseerumin pitäisi myös haalistaa pigmenttiläiskiä, mutta tämän paikkansa pitävyyteen en ota kantaa, sillä mulla ei ihmeemmin tummentumia ihossani ole. C-vitamiinin sanotaan soveltuvan kaikille ihotyypeille ja erityisesti siitä on hyötyä elottomalle, auringon vahingoittamalle tai....ne taikasanat: ikääntyvälle iholle.

c-vitamiini ulkomailta tilattu vitamiinit kasvojenhoitoon seerumi
C-vitamiinijauhe iHerb, hinta n. 7 €
Askorbiinihappojauhetta myydään apteekissa. Kannattaa tarkastaa, että jauhe on mahdollisimman hienojakoista, jotta liukenee veteen. Olen tilannut oman purkkini iHerbistä. Tämä Now Foodsin jauhe on rakenteeltaan todella hienoa ja purkki kestää käytössä erittäin pitkään. Käytän tätä kasvoseerumin lisäksi hiustuotteena, mutta siitä juttua joku toinen kerta.

12 kommenttia:

 1. Oi, kiitos!!! Tätä kokeilen ihan lähiaikoina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä, toivottavasti saat siitä toivomasi vaikutuksen :)

   Poista
 2. Kiitos vinkistä - tämä lähtee kokeiluun ihan tuota pikaa!
  Oikein hyvää alkuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, toivottavasti olemme kohta kaikki kirkaskasvoisia :) Myöskin sinulle ihanaa viikkoa, meillä paistaa aurinko!

   Poista
 3. Ihan uusi vinkki, jota pitänee kokeilla, kun on vanheneva iho :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä vaiheessa kaikki keinot on otettava käyttöön ;)

   Poista
 4. Kiitos vinkistä! Mulla on joskus ollut vanha askorbiinivoideputkilo joka oli tosi tehokas ärtyneen ihon rauhoittaja, mutta sitä ei valmisteta enää. Tätä pitää kokeilla heti! Varsinkin jos iho vielä nuoreneekin siitä...:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä :) Kohta ryppyrasvateollisuus käy kannattamattomaksi, kun meidän ihot hehkuvat asperiinin voimalla =D

   Poista
 5. Löysin juuri kivaan blogiisi. Hauska tutustua ja wau, tämä vitamiimiseerumireseptihän on mielenkiintoinen juttu - kiitos!

  VastaaPoista
 6. Törmäsin tähän nyt vasta, mutta aion kyllä koittaa ylähuuleeni(ja miksei samalla koko muuhunkin naamaan) koska siinä on melasmaa.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti saat tästä apua :) Mulla on seerumi yhä edelleen säännöllisessä käytössä.

   Poista