Ilta saksalaiseen tyyliin

#germandays #matkailumaasaksa viininmaistajaiset viini punaviini Pinot Noir valkoviini Riesling kuohuviini juusto Valio Salaneuvos Keisarinna Makumatka Heikki Remes viinimies
saksalainen ruoka makkara hapankaali sianniska caesar salaatti peruna ruokalista menu saksalainen illallinen illallispöytä viinipullo

Joitain asioita ei vaan muista. Esimerkiksi sitä olenko käynyt Saksassa. Vahva mielikuva on, että ysärin alussa olisin Itävallan ja Sveitsin laskettelukeskuksiin työmatkallani tutustuessani lentänyt Saksan kautta, mutta voi olla että luulen vaan. En siis voi sanoa tietäväni Saksasta matkailumaana juuri mitään.

Mielenkiinnolla lähdin kuuntelemaan, kun Saksan valtion turismikeskus järjesti illanvieton, jossa kerrottiin erityisesti Lounais-Saksan ja Berliinin lomailumahdollisuuksista. Illalliseksi tarjottiin, kuinkas muuten, makkaraa ja sianniskaa.

saksalainen ruoka makkara hapankaali sianniska caesar salaatti peruna ruokalista menu saksalainen illallinen illallispöytä viinipullo sauerkraut
saksalainen ruoka makkara hapankaali sianniska caesar salaatti peruna
saksalainen ruoka makkara hapankaali sianniska caesar salaatti peruna ruokalista menu saksalainen illallinen illallispöytä_


Illan aikana opin, että:

  • Spaghettieis on keko spagetin muotoon puristettua vaniljajätskiä, jonka päälle laitetaan mansikkahilloa (muka ketsuppia) ja valkosuklaalastuja (look-a-like parmesaani).

  • Baden-Württembergin alue lounaisessa Saksassa on maan suurimpia viininviljelysalueita.

  • Possumuseo on ehdottomasti tutustumisen arvoinen paikka.

  • Laiska (tai ekologisesti ajatteleva) matkailija voi tutustua Berliiniin polkupyöräriksan kyydissä istuen -tai vaikka makaillen pyörän mallista riippuen.


illallispöytä viinitarjoilu korjaamo helsinki
German days valokuvanäyttely kuvia saksasta_

Kylläpä taas reissujalka alkoi vipattaa! Mopolla olisi kiva lähteä tutkimaan pienempiä paikkoja eteläiseen Saksaan ja Porche-museo kuulostaa ihanan kalliille paikalle.

Kommentit

  1. Minun ystäväni teki moottoripyörämatkan Saksaan. Kehui maisemia niin kauniiksi ja oli ostanut uudet ajovehkeetkin sieltä samalla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tavattiin Norjanreissulla pari saksalaista motoristia ja toinen heistä, pitkän linjan motoristi kertoi, että Saksassa ei enää liikenteessä näe sellaisia pitkäkeuloja kuin meillä on. Pitäisi mennä varmaan näyttämään sinne vähän mallia Suomimopoista :D

      Poista
  2. Upeita kuvia ja tunnelmia. En ole Saksassa käynyt, mutta alkoi kyllä matkakuume jälleen nousemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tervitse kuin matkailulehteä lukea niin löytää jo tukun paikkoja minne haluaisi ihanjust nytheti :)

      Poista
  3. Guten Morgen! Tuhtia ruokaa ♠️ Hirveän hauskalta kuulostaa spaghettieis, sitä olisi kiva saada maistaa ♥️Myös pidän saksalaisista makkaroista. Ja saksan kielestä 🙂Guten Abend!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meille tarjottu saksalainen pikkumakkara oli ihan älyttömän herkullista, suolaista ja rasvaista. Hapankaalin ja salaatin kanssa juuri sopivan rasvaista ja suolaista :D Gute Nacht!

      Poista
  4. Matkaan vain!
    Minun Saksani on yleensä ollut Baijerin seutu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oijoi kun ei olisi noita itsehankittuja hidasteita niin vaikka minne lähtisin ;) Baijer on varmasti myös mielenkiintoinen!

      Poista
  5. No teillähän on ollut ihan omat maateemailut siellä. Nam.

    Kivaa viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä onkin! Pukeutuminen oli kyllä ihan perinteisen suomalaista sateeseen ja loskaan sopivaa :D

      Poista
  6. Hienoja kuvia, tunnelma välittyy! Tykkäsin kovasti mustavalkoisten ja muutaman värillisen kuvan rytmistä: ei aina tarvitse olla joko tai. Kiitos inspiraatiosta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Joihinkin kuviin sopii mustavalkoisuus paremmin kuin värit. Tykkään itsekin kovasti mv-kuvista, mutta mielestäni sarja kuvia elävöityy kivasti, jos mukana on hieman kontrastia. Kiva, jos oli inspiraatiota :)

      Poista
  7. Hienoja mv-kuvia illanvietosta, vahva tunnelma näissä, tykkään.

    Itse olen liftannut Saksan läpi joskus 80-luvulla matkalla Unkariin, lähinnä moottoriteiden eri rastit tuli silloin koluttua ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No huh, sinullahan on ollut melkoinen seikkailu! Tuolla tavoin liikkuen tulee nähtyä yhtä sun toista :) Taitaa liftaaminen olla lähestulkoon kadonnut perinne nykyään.

      Poista
    2. Aika vähän näkyy todellakin liftareita nykyään, ainakin Suomessa, en sitten tiedä, mikä tilanne on manner-Euroopassa. Sen verran mukavuudenhaluiseksi olen tullut, etten taida lähteä enää kokeilemaan :D
      Mutta nuorempana liftaaminen oli se pääasiallisin matkustusmuoto eri paikkakuntien välillä, ei ollut rahaa juniin ja busseihin.

      Poista
    3. Nuorena minäkin liftailin paljon, mutta lähinnä huvitustarkoituksessa :) Tämän päivän nuorten sukupolvi on ilmeisesti ottanut tosissaan ne liftausta koskevat varoitukset, mitä mekin saimme kuulla ;)

      Poista
  8. Ihanan tunnelmallisia kuvia :)
    Toivottavasti vielä pääset pyörällä Saksaan, siitä tulee varmasti upea reissu :)

    VastaaPoista
  9. I love your black and white images. I must do more of that myself - it is very effective.
    Thanks for sharing at https://image-in-ing.blogspot.com/2017/11/very-zen.html

    VastaaPoista
  10. Kivaa vaihtelua syödä illallinen kodin sijasta Saksassa. Hauska valinta aiheeseen.

    T. Täysin arkista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tai ainakin kuvitellen olevansa muualla kuin sateisessa Helsingissä ;)

      Poista
  11. Mukavan näköistä tunnelmaa.Saksa on käymättä vielä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon on mielenkiintoista vielä odottamassa sitku-aikaa :))

      Poista
  12. Minä myöhästyin ilmoittautumisessa tuonne saksalaiseen iltaan.
    Saksa on mielenkiintoinen maa. Pikkusiskoni on asunut 5 vuotta Berliinissä ja 2 vuotta Hampurissa. Siksikin jo on tullut maassa käytyä. Ja tämän vuoden huhtikuussa olin viimeksi Berliinissä.
    Hitsi kun harmittelin omaa huolimattomuuttani. Olisi ollut kiva osallistua saksalaiseen iltaan. Ja nyt harmittelen vielä enemmän, kun katson kuviasi. Teillä on ollut maukas ja kiva ilta! Ja Saksahan on moottoripyöräiljöille mieluinen matkakohde.
    Mukavaa marraskuun loppua Pauliina!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No harmi ettet päässyt, olisi ollut kiva nähdä pitkästä aikaa! Sinullahan on paljon kosketuspintaa Saksaan :)

      Poista
  13. Your black and white shots are very agreeable!

    VastaaPoista
  14. Mustavalkoiset kuvat ovat vaikuttavia, Näinkin voi tutustua johonkin maahan ja vieläpä ekologisesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri luin miehestä, jonka ainoa Suomen ulkopuolelle tehty reissu oli Ruotsinristeily ja silti hän kertoi matkailleensa yli 150 maassa -netin välityksellä :)

      Poista
  15. Saksa on mahtava matkailumaa, vaikka en sitä itsekään aina muista. Berliiniin voisin mennä aina uudestaan ja viime kesänä tutustuimme Saksaan viinialueisiin Reinin rannoilla ja Pfalzissa. Schwartzwaldissakin ehdimme pyörähtää pari päivää. Erilaisia maisemia ja erilaisia tunnelmia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Usein ihastellaan kaukokohteiden mahtavaa tarjontaa, mutta unohdetaan se, että melko lähelläkin on paljon nähtävää ja koettavaa. Sinä oletkin nähnyt Saksaa monipuolisesti!

      Poista
  16. Mustavalkoisissa kuvissa on aina jotenkin erityinen tunnelma, tykkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse olen viimeaikoina tykästynyt tosi paljon mustavalkoisiin kuviin. Väriähkyäkö?

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mausteista makua

Saaristoseikkailu

Rannalla